Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Advies voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Ede

Advies voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Ede

Het aanleggen van een houten terras of dakterras kan een prachtige toevoeging zijn aan uw huis, waardoor u kunt genieten van een aangename buitenruimte. Of u nu een nieuw terras wilt laten plaatsen of een bestaand terras wilt vernieuwen, er zijn een aantal belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, tips voor het vinden van een goede aannemer in Ede en de kosten die gepaard gaan met het aanleggen van een houten terras of dakterras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Locatie en ruimte: Voordat u begint met het plannen van uw houten terras of dakterras, is het belangrijk om de locatie en de beschikbare ruimte goed te overwegen. Bepaal waar u het terras wilt plaatsen en meet de ruimte nauwkeurig op. Houd rekening met factoren zoals zonlicht, privacy en de functionaliteit van de ruimte.
 • Materiaalkeuze: De keuze van het hout is cruciaal voor de duurzaamheid en uitstraling van uw terras. Populaire houtsoorten voor terrassen zijn hardhout, zoals teak en ipé, die bekend staan om hun weerbestendigheid en lange levensduur. Zachthout, zoals grenen en vuren, is goedkoper maar vereist meer onderhoud.
 • Ondergrond en fundering: Een stevige fundering is essentieel om verzakkingen en ongelijkheden te voorkomen. Voor een dakterras moet u ook rekening houden met de draagkracht van het dak en zorgen voor adequate waterafvoer.
 • Ontwerp en indeling: Denk na over hoe u uw terras wilt gebruiken en ontwerp het dienovereenkomstig. Overweeg zitgedeeltes, eethoeken en looppaden. Het toevoegen van elementen zoals plantenbakken en verlichting kan de sfeer aanzienlijk verbeteren.
 • Vergunningen en regelgeving: Afhankelijk van de omvang en locatie van uw terras, kan het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen. Informeer bij de gemeente Ede naar de lokale regelgeving om onaangename verrassingen te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Advies voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Ede

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Er zijn talloze manieren om een houten terras of dakterras te ontwerpen, afhankelijk van uw stijl en behoeften. Hier zijn enkele inspirerende ideeën:

 • Moderne minimalistische terrassen: Strakke lijnen, neutrale kleuren en geïntegreerde zitplaatsen zorgen voor een eigentijdse uitstraling.
 • Rustieke en natuurlijke terrassen: Gebruik van ruwe houtsoorten en natuurlijke elementen zoals stenen en planten om een rustieke sfeer te creëren.
 • Multifunctionele dakterrassen: Combineer een dakterras met een groendak of een daktuin voor een milieuvriendelijke en multifunctionele ruimte.
 • Luxueuze terrassen met waterpartijen: Voeg een waterpartij zoals een vijver of een kleine fontein toe om een gevoel van luxe en rust te creëren.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Ede

Het kiezen van de juiste aannemer voor uw houten terras of dakterras is essentieel om ervoor te zorgen dat uw project professioneel wordt uitgevoerd en aan uw verwachtingen voldoet. Hier zijn enkele tips om de juiste aannemer in Ede te vinden:

 • Ervaring en specialisatie: Kies een aannemer met ruime ervaring in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag naar eerdere projecten en referenties om een idee te krijgen van hun vakmanschap en stijl. Een gespecialiseerde aannemer heeft vaak meer kennis over de beste materialen en technieken voor uw specifieke project.
 • Offertes en prijsvergelijking: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende aannemers om een goed beeld te krijgen van de kosten. Let niet alleen op de prijs, maar ook op wat er precies is inbegrepen in de offerte, zoals materialen, arbeidskosten en eventuele bijkomende kosten. Dit helpt u om een weloverwogen keuze te maken en verrassingen te voorkomen.
 • Kwaliteit van materialen: Een betrouwbare aannemer werkt met hoogwaardige materialen die zorgen voor een duurzaam en esthetisch resultaat. Vraag naar de houtsoorten die ze aanbevelen en waarom, en of ze duurzame of gecertificeerde materialen gebruiken. Kwaliteitsmaterialen dragen bij aan de levensduur en het onderhoudsgemak van uw terras.
 • Planning en tijdsbestek: Bespreek de planning en het verwachte tijdsbestek van het project met de aannemer. Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de start- en einddatum van het werk. Een professionele aannemer zal transparant zijn over de tijd die nodig is om uw terras of dakterras aan te leggen en zal eventuele vertragingen tijdig communiceren.
 • Garantie en nazorg: Informeer naar de garantie die de aannemer biedt op zowel het werk als de materialen. Een goede aannemer biedt garanties die u beschermen tegen eventuele gebreken of problemen na de voltooiing van het project. Bovendien is het belangrijk dat de aannemer ook nazorg en onderhoudsdiensten aanbiedt om ervoor te zorgen dat uw terras in topconditie blijft.

Door zorgvuldig te kiezen en de juiste vragen te stellen, kunt u een aannemer vinden die uw visie tot leven brengt en een prachtig, duurzaam houten terras of dakterras creëert waar u jarenlang van kunt genieten.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat langer mee en vereist minder onderhoud. Composietmaterialen zijn een alternatieve optie die ook weerbestendig is.
 • Grootte van het terras: Een groter terras betekent meer materiaal en arbeid, wat de kosten verhoogt.
 • Complexiteit van het ontwerp: Een eenvoudig rechthoekig terras is goedkoper dan een terras met complexe vormen, meerdere niveaus of ingebouwde elementen zoals zitbanken en plantenbakken.
 • Fundering en voorbereiding: De kosten voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van een stevige fundering kunnen aanzienlijk zijn, vooral voor dakterrassen.
 • Arbeidskosten: De tarieven van aannemers variëren, dus het is verstandig om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

Het laten aanleggen van een houten terras of dakterras in Ede kan een waardevolle investering zijn die uw buitenruimte transformeert. Door rekening te houden met de aandachtspunten, inspirerende voorbeelden te bekijken, betrouwbare aannemers te selecteren en een goed inzicht te hebben in de kosten, kunt u ervoor zorgen dat uw project succesvol en naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Verdeel een zeepmengsel van warm water en groene zeep over uw houten terrassen en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water na en laat het goed drogen voor u het terras weer gebruikt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Houd u terras goed schoon door regelmatig met een bezem bladeren en ander gevallen vuil van uw terrasplanken te vegen. Daarnaast kunt u beter ook niet over het terras lopen als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten terras makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw terras mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Ook een terras van hoogwaardig hardhout heeft onderhoud nodig, ook al is dat onderhoud minimaal. Het is voldoende als u de planken twee keer per jaar met een sopje van warm water en groene zeep reinigt.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten terras kopen?

De hardhouten terrasplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw terras te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten terrassen hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw terras lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

De reguliere kopmaat is 45 x 70 mm. Bij veel gewicht kunt u het beste 50 x 100 mm gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden