Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Essentiële overwegingen als u houten (dak)terrassen in de provincie Utrecht laat installeren

Essentiële tips wanneer u houten (dak)terrassen in Utrecht laat plaatsen

Het toevoegen van een houten terras of dakterras aan uw woning in de provincie Utrecht kan uw buitenruimte transformeren en een geweldige plek creëren om te ontspannen, te entertainen en van de natuur te genieten. Echter, voordat u begint met de installatie, zijn er enkele essentiële overwegingen die u in gedachten moet houden. In dit artikel zullen we deze overwegingen bespreken, inspirerende voorbeelden delen en u helpen bij het vinden van de juiste aannemers en het inschatten van de kosten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het plannen van een nieuw houten terras of dakterras begint met zorgvuldige overwegingen. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 • Lokale regelgeving: Controleer of er specifieke vergunningen of regels zijn voor het bouwen van terrassen in uw omgeving. In sommige gevallen kan een vergunning nodig zijn.
 • Materiaalkeuze: Kies het juiste hout voor uw terras, rekening houdend met duurzaamheid en esthetiek. Populaire keuzes zijn onder andere teak, ipé, en afzelia.
 • Ligging: Overweeg de oriëntatie van uw terras ten opzichte van de zon en de windrichting om de optimale locatie te bepalen.
 • Onderhoud: Bedenk hoeveel tijd u bereid bent te besteden aan het onderhoud van uw houten terras. Sommige houtsoorten vereisen meer onderhoud dan andere.
 • Budget: Stel een realistisch budget op, inclusief kosten voor materialen, arbeid en eventuele extra's zoals verlichting en meubels.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Essentiële tips wanneer u houten (dak)terrassen in Utrecht laat plaatsen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om uw creativiteit te prikkelen, laten we enkele inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen zien:

 • Het Zen-terras: Een eenvoudig, strak ontworpen terras met Japanse invloeden, compleet met zen-tuin en bamboeaccenten.
 • Het stadsdakterras: Een compact dakterras met slimme opbergoplossingen en een prachtig uitzicht op de stad.
 • Het familie-terras: Een ruim houten terras met comfortabele meubels en ruimte voor outdoor-activiteiten voor het hele gezin.
 • Het groene terras: Een terras dat is omgeven door planten en bloemen, waardoor het een oase van groen in de stad wordt.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Utrecht

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras of dakterras in Utrecht is een cruciale stap in het realiseren van uw project. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij uw zoektocht:

 • Referenties en aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden of buren die recentelijk een houten terras of dakterras hebben laten installeren om aanbevelingen. Dit kan u helpen vertrouwde aannemers te vinden.
 • Online zoekopdrachten: Gebruik online bronnen en platforms voor het vinden van aannemers. Lees beoordelingen en bekijk portfolio's om een idee te krijgen van het werk van verschillende professionals.
 • Vraag om offertes: Neem contact op met meerdere aannemers en vraag om gedetailleerde offertes voor uw project. Vergelijk prijzen en diensten om de beste keuze te maken.
 • Controleer referenties: Vraag potentiële aannemers om referenties van vorige klanten. Neem contact op met deze klanten om hun ervaringen en tevredenheid met het werk van de aannemer te verifiëren.
 • Ervaring en licenties: Zorg ervoor dat de aannemer ervaring heeft met het bouwen van houten terrassen of dakterrassen en over de benodigde licenties en verzekeringen beschikt.
 • Contract en garantie: Werk altijd met een schriftelijk contract dat alle details van het project omvat, inclusief kosten, materialen en tijdlijnen. Vraag ook naar garanties op het werk.

Door zorgvuldig onderzoek en vergelijking kunt u de juiste aannemer selecteren die past bij uw behoeften en budget voor het bouwen van uw houten terras of dakterras in Utrecht.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het gekozen hout, de locatie en eventuele extra's. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere aannemers om een nauwkeurige schatting te krijgen.

Kortom, het laten installeren van een houten terras of dakterras in de provincie Utrecht is een investering in uw levenskwaliteit en de waarde van uw woning. Met zorgvuldige planning en de juiste professionals kunt u binnenkort genieten van uw eigen buitenparadijs.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw terras is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten terras. Maak uw terras dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Door groene aanslag van mos en algen kan een terras glad worden. U voorkomt dit door uw terras goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon terrasplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen terras wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een terras veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden