Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Dordrecht

Houten vlonder laten aanleggen in Dordrecht

Als u een kleinere achtertuin heeft, kunnen slim geplaatste houten vlonders uw tuin in Dordrecht optisch groter laten lijken. Maar ook wanneer u meer dan genoeg ruimte heeft, geven houten vlonders uw achtertuin een hele nieuwe uitstraling. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van prachtige vlonders. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u een houten vlonder in uw tuin wilt plaatsen

Het realiseren van een houten vlonderproject is een ambitieuze taak waarbij het raadzaam is om vakkundige handen in te schakelen. Hoewel het aanvankelijk mag lijken alsof u dit project zelf kunt beheersen, vergt het in werkelijkheid een hoog niveau van vakmanschap. Wanneer de ondergrond niet de vereiste stabiliteit bezit, de afwerking niet met precisie wordt uitgevoerd, of als er inferieur hout wordt gebruikt, bestaat het risico dat de vlonderplanken scheef komen te staan of dat er onaangename gladde oppervlakken ontstaan waarop u kunt uitglijden. Bij Buitenschrijnwerk in Dordrecht staan wij paraat om u te ondersteunen bij het ontwerp en de aanleg van uw nieuwe houten vlonder door ervaren professionals, waarbij wij u bovendien een garantie van minstens 15 jaar op het eindresultaat kunnen bieden. Mocht u behoefte hebben aan het schoonmaken van uw houten vlonder, kunt u eveneens bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Houten vlonder laten aanleggen in Dordrecht

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor een houten vlonderterras

Wanneer u een houtsoort kiest voor uw vlonder, is het van cruciaal belang om te beseffen dat goedkoop uiteindelijk duurkoop kan zijn. Hoewel hardhout de beste keuze is vanwege zijn extreme stevigheid en duurzaamheid, brengt het een aanzienlijk prijskaartje met zich mee. Daarom wordt er vaak gekozen voor zachthout, dat in eerste instantie meer betaalbaar lijkt te zijn. Wat echter over het hoofd wordt gezien, is dat zachthout doorgaans minder duurzaam is en daardoor een kortere levensduur heeft. Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten ten zeerste aan voor een solide vlonder:

Afrormosia, zonder twijfel onze favoriet. Dit hout kenmerkt zich door zijn prachtige kleur en vlammen, en het ontwikkelt met de tijd een schitterende vergrijzing. Afzelia, vergelijkbaar met teakhout, biedt bijna dezelfde stabiliteit en schoonheid. Er zijn twee varianten beschikbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba. Iroko, duurzaam West-Afrikaans hout, ook wel bekend als Kambala. Het vertoont een goudbruine tint die verdonkert bij blootstelling aan lucht. Padoek, de meest kostenefficiënte optie voor mensen met een beperkt budget. Na schuren veranderen de planken in een uniforme witgrijze tint, wat een visueel aantrekkelijke uitstraling aan uw houten vlonder geeft. Ipe, afkomstig uit Brazilië, is zowel stabiel als duurzaam. Het bruine kernhout vertoont vaak lichte tot donkere strepen en heeft een fijne nerf. Natuurgekapt teak is buitengewoon duurzaam en flexibel inzetbaar. Het laat zich uitstekend bewerken en is geschikt voor diverse buitentoepassingen. 

Heeft u ooit overwogen om een prachtige houten brug, buitenparket, een fraaie houten omheining, of exclusieve houten buitenmeubels toe te voegen? Buitenschrijnwerk kan dit eveneens voor u realiseren!

Prijzen van houten vlonderplanken bij een vlonderspecialist

Natuurlijke materialen zoals hout geven uw tuin een warme uitstraling en zijn om die reden populair voor vlonderprojecten. Wanneer u overweegt om een houten vlonder aan te leggen in uw achtertuin in Dordrecht, is het van belang om rekening te houden met de kosten. Over het algemeen zijn hardhouten vlonders duurder dan zachthouten varianten. Zachthouten vlonders worden vaak vervaardigd uit vurenhout, terwijl hardhouten vlonders bestaan uit duurzamere houtsoorten zoals teak, ipe of cumaru. Hierdoor hebben zachthouten vlonders doorgaans een lagere prijs per vierkante meter dan hun hardhouten tegenhangers. Buitenschrijnwerk in Dordrecht biedt hoogwaardige houten vlonders aan tegen betaalbare tarieven. Wij kunnen u deskundig advies geven over de beste houtsoort binnen uw budget en conform uw voorkeuren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Wanneer u op zoek bent naar een aannemer voor de realisatie van een houten vlonder in Dordrecht, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening dient te houden. Het is van cruciaal belang om te letten op de ervaring en kwaliteit van de aannemer. Het aanleggen van een houten vlonder vereist specialistische vaardigheden en diepgaande kennis. Wij raden aan om offertes aan te vragen bij diverse aannemers en aandachtig te kijken naar referenties en beoordelingen van eerdere klanten.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Gebruik groene zeep: Los een halve kop groene zeep op in 5 liter warm water en verdeel dit mengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder grondig af met zuiver water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

  • Veeg regelmatig bladeren en vuil van uw vlonder.
  • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u erop loopt.
  • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Reinig uw vlonder twee keer per jaar grondig met een sopje van groene zeep. Laat de vlonder na het schoonmaken of na een regenbui altijd goed drogen voordat u erop loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag kan een vlonder glad maken. Om dit te voorkomen, dient u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoon te maken en eventuele resten van wijn, fruitsap of frisdrank direct te verwijderen met een borstel en warm water.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Planken van inferieure houtsoorten kunnen door weersomstandigheden uitzetten, krimpen, kromtrekken of bolstaan. Als u kiest voor een vlonder van hoogwaardig hardhout en regelmatig onderhoud uitvoert, zult u geen last hebben van deze nadelen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De beste keuze is hoogwaardig, kwartiers gezaagd hardhout. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten aan voor een stevige vlonder:

  • Afrormosia
  • Afzelia
  • Iroko
  • Padoek
  • Ipe
  • Natuurgekapt teak

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Hoewel planken voor een houten vlonder bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar zijn, is het belangrijk te beseffen dat deze vaak van inferieure kwaliteit zijn. Het is raadzaam om een houten vlonder aan te schaffen bij een professionele aannemer. Zo wordt de vlonder exact naar uw wensen ontworpen, wordt hoogwaardig hout gebruikt en wordt deze op deskundige wijze geïnstalleerd, zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De kosten variëren afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waarmee we werken, terwijl afrormosia of teak aanzienlijk duurder zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor informatie over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans worden onderregels met een kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Als de vlonder echter aanzienlijk gewicht moet dragen, is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm te hanteren.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden