Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Prijzen wanneer u een houten vlonder wilt kopen/ aanschaffen/ bestellen of aankopen

Prijzen van houten vlonders: zo koopt u een houten vlonder

Een houten vlonder geeft een prachtige meerwaarde aan uw achtertuin. Het creëert niet alleen een duurzame en natuurlijke sfeer voor uw buitenruimte, het verhoogt ook nog eens de waarde van uw hele woning. Voordat u een houten vlonder aan gaat schaffen, zijn er wel diverse elementen waar u rekening mee moet houden, en dan gaat het niet alleen om het prijskaartje. Buitenschrijnwerk zet voor u op een rijtje waar u op moet letten als u de prijzen van houten vlonders gaat vergelijken, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw wensen en budget maakt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Dit is in het prijskaartje inbegrepen wanneer u een houten vlonder aankoopt

De prijs voor een houten vlonder is niet alleen op het materiaal gebaseerd. Als u een houten vlonder bij een aannemer koopt, bestaat de prijs ook uit de installatie van de vlonder. Nu kunt u er natuurlijk voor kiezen om de vlonder zelf te gaan bouwen. Als u handig bent en het leuk vindt om zelf de handen uit de mouwen te steken, kunt u op deze manier makkelijk geld besparen. U moet alleen niet vergeten dat u ook het materiaal aan zult moeten schaffen en speciaal gereedschap nodig hebt. Een professionele vlonderbouwer mag dan wel duurder zijn, u weet dan wel zeker dat er een goede houtsoort wordt gebruikt en dat de vlonder met vakmanschap en expertise wordt gemonteerd. U krijgt bovendien ook nog eens garantie op het uiteindelijke resultaat.

Daarnaast dient u ook te beseffen dat het onderhoud van uw nieuwe houten vlonder niet bij de aanschafprijs is inbegrepen. Afhankelijk van de gebruikte houtsoort zult u de houten planken met specialistische olie moeten behandelen of is het nodig om de vlonder om de paar jaar te beitsen of verven. Als u dat niet doet, zal uw vlonder snel gaan verkleuren en lelijk worden. Voor dit onderhoud zult u ook kosten hebben.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

De kosten wanneer u een hardhouten vlonder aan wilt schaffen

Het grootste deel van de kosten van een houten vlonder gaat naar het materiaal dat u kiest. Qua houtsoorten kunt u het in principe zo duur maken als u zelf wilt. Maar als u lang van uw vlonder wilt kunnen genieten, is het verstandig om voor hardhout, zoals afrormosia, te kiezen. Een andere optie is zachthout, zoals bijvoorbeeld grenen. Hardhout is in nagenoeg alle gevallen duurder, maar daar staat tegenover dat het veel langer mooi blijft. Zachthout is een goedkoper alternatief, het nadeel is alleen dat dit hout sneller slijt en vaker onderhoud nodig heeft. Denk dus goed voor u automatisch voor de ogenschijnlijk voordeligere houtsoort kiest.

Prijzen van houten vlonders: zo koopt u een houten vlonder

Het tarief als u houten vlonders wilt bestellen

Niet alleen de houtsoort, ook de gewenste omvang en de vorm van uw nieuwe houten vlonder zijn een prijsbepalende factor. Hoe groter het vlonder moet worden, hoe meer materiaal en arbeidsuren er nodig zullen zijn, daardoor zullen de kosten aan de hand van de omvang ook stijgen of juist dalen. Extra elementen zoals wat traptreden of een extra verhoging kunnen de offerte van uw nieuwe vlonder ook hoger maken. Bedenk dus vooraf wat u wensen zijn zodat u voordat het werk begint een goede prijsindicatie heeft, anders kunt u na de afronding voor vervelende verrassingen komen te staan.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Wat is de koopprijs als u houten vlonders via een aannemer wilt verkrijgen?

Het is heel belangrijk om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Op die manier weet u wat de gemiddelde prijzen zijn en wat u voor die prijzen kunt verwachten. Let er alleen wel op dat u niet automatisch voor de goedkoopste leverancier kiest en ga altijd na wat u precies voor die prijs krijgt. U kunt bij het aanvragen van een offerte het beste rekening houden met de volgende factoren:

 • De houtsoorten die de aannemer gebruikt. Een aannemer hoort diverse opties te hebben en verstand te hebben van de voor- en nadelen van iedere houtsoort.
 • Is de aannemer een echte vlonderspecialist of dit een dienst die hij naast talloze andere diensten aanbiedt? Bij een vlonderspecialist heeft u de grootste kans op echt vakmanschap.
 • Let op de montagetechnieken van de aannemer. Iemand die een B-Fix of Clips systeem wil gebruiken kan niet voor een langdurig stabiel vlonder zorgen.
 • Vergelijk bij de verschillende offertes wat u precies krijgt. Als een aannemer uw houten vlonder bij oplevering nog netjes schuurt is deze partij niet duurder dan een aannemer die dat niet doet.
 • Iedere aannemer hoort garantie op een houten vlonder te geven. Hoe langer die garantie is, is een afspiegeling van de kwaliteit die u kunt verwachten.

Het kopen van een houten vlonder is een investering die zowel de esthetische waarde als de functionaliteit van uw achtertuin verhoogt. Als u de genoemde aspecten in uw achterhoofd houdt, bent u goed voorbereid om de beste keuzes te maken voor een houten vlonder dat zowel bij uw wensen als uw budget past.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden