Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Maatwerk parketvloer door een Meester-Jachtbouwer

parketvloer meester-jachtbouwer

Afgelopen April heeft Edward een van zijn parketjuweeltjes opgeleverd in het dorpje Sint-Martens-Latum. Dit project is een bijzonder project in de zin dat het niet alleen de vloer betrof, maar tevens muurbekleding en wanddecoratie. Een parketvloer waarmee men ongetwijfeld zal kunnen pronken bij bezoek!

Het geheel is een zeer smaakvol resultaat waar de vloer bijzonder veel doet aan de ambiance c.q. atmosfeer beleving van deze ruimte.

MAATWERK ONTWERPEN

Deze Carrevloer is het resultaat van verscheidene ontwerpen waarvan dit uiteindelijk een mix is geworden van een tweetal eindontwerpen van de 5 waar deze klant uit heeft kunnen kiezen.   Deze combinatie geeft een zeer aanwezig en dominant vloerbeeld ten aanzien van de rest van de ruimte.

Deze parketvloer  is voorzien van vellingkanten van 2 mm aan iedere strook rondom en aan ieder blok rondom.   Hierdoor gaat de vloer een 3-dimensionaal beeld vormen in een 2-dimensionaal vlak.   Met andere woorden,…de vloer gaat leven.

BIJZONDERE HOUTSOORTEN

In overleg op een intens niveau met de opdrachtgever, zijn deze houtsoorten gekozen vanwege het contrast effect.   De donkere banen die het carre motief belijnen is de houtsoort Essen, dat dubbel Thermisch behandeld is voor een extra donkere kleurzetting en een super stabiele eigenschap m.b.t. krimpen en trekken.   De lichtgekleurde Carre blokken zijn gemaakt van Azijnhout, wat enigszins de kleur van Eikenhout heeft echter een veel mooiere tekening bezit.   Dit geheel is gelijmd op een water en kookvast verlijmde Mahonie-Multiplex ondervloer van 28 mm dik, en geschuurd tot een absoluut biljart oppervlak met een Zeiss waterpas instrument.  Het Tapis material is vervolgens verlijmt met de Resorcinol van Enea op Formaldehyde basis voor de beste lijmhechting die denkbaar is.   Azijnhout is een zeldzame houtsoort dat vroeger veel voor gereedschap gebruikt werd.  Hamerklossen en beitelhandvaten waren geliefd daar het hout een hele goede vastheid en resistentie heeft tegen scheuren en breken.  Dit materiaal is echter zeer moeilijk te verkrijgen.   Dit verhoogd en benadrukt weliswaar de exclusiviteit waarmee Edward zijn klanten bediend.

AFWERKING EN UITSTRALING

De finishing touch wat het uiteindelijke resultaat brengt, is bereikt met een polytour middel op epoxy-basis voor een ietwat mat / hooglans resultaat waarmee de nerf juist duidelijker zichtbaar word, en de tekening helderder.

Deze combinatie van de 2 zaken zijn meestal zeer moeilijk te combineren.

Edward gebruikt dan ook zijn high-end vakkennis uit de luxe jachtbouw om dit resultaat te bereiken.   Een resultaat wat zelfs zichtbaar is voor iedereen zonder dat men verstand van zaken hoeft te hebben.

 

Gerelateerde informatie:

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden