Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Alles wat u moet weten als u houten vlonders in Zeeland laat installeren

Alles wat u moet weten als u houten vlonders in Zeeland laat installeren

Houten vlonders kunnen een verbluffende toevoeging zijn aan uw buitenruimte, of het nu gaat om een weelderige tuin, een pittoresk terras of een ontspannend dek aan het water. In de provincie Zeeland, met zijn prachtige kustlijn en schilderachtige landschappen, zijn houten vlonders een populaire keuze voor het verbeteren van de buitenbeleving. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten als u overweegt om houten vlonders in Zeeland te laten installeren. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het installeren van houten vlonders is een investering in uw leefruimte, en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat u aan dit project begint. Hier zijn enkele aandachtspunten die u moet overwegen:

 • Onderhoud en duurzaamheid

Het type hout dat u kiest, beïnvloedt de duurzaamheid van uw vlonder. Sommige houtsoorten, zoals iroko en ipe, zijn van nature beter bestand tegen de weersomstandigheden in Zeeland dan andere. Overweeg de onderhoudsbehoeften en levensduur van het hout.

 • Vergunningen en voorschriften

Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen in Zeeland voordat u begint. In sommige gevallen heeft u mogelijk toestemming nodig om een vlonder te installeren.

 • Ontwerp en lay-out

Denk goed na over het ontwerp en de lay-out van uw vlonder. Overweeg de locatie, de grootte, de vorm en hoe de vlonder past bij de rest van uw buitenruimte.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Alles wat u moet weten als u houten vlonders in Zeeland laat installeren

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om u te inspireren bij het ontwerpen van uw eigen houten vlonder, hebben we enkele prachtige voorbeelden verzameld. Deze voorbeelden laten zien hoe houten vlonders kunnen worden aangepast aan verschillende omgevingen, van stranden tot tuinen tot waterkanten.

 • Strandparadijs aan de Zeeuwse kust: Een weelderige houten vlonder strekt zich uit langs de kustlijn, met comfortabele ligstoelen en een adembenemend uitzicht op de zee. Het perfecte toevluchtsoord om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang.
 • Rustieke tuinvlonder: Een houten vlonder siert een schilderachtige achtertuin in Zeeland, omringd door bloeiende bloemen en groene planten. Deze rustieke vlonder creëert een charmante buitenruimte om te dineren en te ontspannen.
 • Vlonder boven het water: Een houten vlonder loopt parallel aan een kalme waterweg, met glazen relingen die een onbelemmerd uitzicht bieden op het omliggende landschap. Dit is de ideale plek voor vissers en natuurliefhebbers.
 • Avontuurlijke vlonder in de duinen: Een houten vlonder slingert door de duinen van Zeeland en biedt toegang tot afgelegen stranden en natuurpaden. Het is de perfecte plek voor avontuurlijke wandelaars en natuurliefhebbers.
 • Waterfront dek aan een vakantiehuis: Een ruim houten dek aan de achterkant van een vakantiehuis in Zeeland biedt de ideale locatie voor familiebijeenkomsten en zomerbarbecues. Met uitzicht op het water en een privésteiger voor boten, is dit een echt paradijs aan het water.

Deze voorbeelden tonen de veelzijdigheid en schoonheid van houten vlonders in Zeeland, en ze kunnen dienen als inspiratie voor uw eigen vlonderproject.

Aannemers van houten vlonders in Zeeland

Het kiezen van de juiste aannemer voor uw houten vlonderproject is cruciaal voor een succesvolle installatie. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de beste aannemers in Zeeland:

 • Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of buren die eerder houten vlonders hebben laten installeren.
 • Controleer online recensies en referenties om inzicht te krijgen in de ervaring van eerdere klanten.
 • Neem contact op met meerdere aannemers en vraag om offertes en referenties voordat u een keuze maakt.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het installeren van een houten vlonder

De kosten voor het installeren van een houten vlonder in Zeeland variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de vlonder, het type hout, eventuele extra's zoals leuningen en trappen, en de arbeidskosten van de aannemer. Het is raadzaam om meerdere offertes te verkrijgen en deze zorgvuldig te vergelijken voordat u uw beslissing neemt.

Het hebben van een houten vlonder in Zeeland kan een geweldige manier zijn om optimaal te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van de provincie. Met de juiste voorbereiding, het juiste ontwerp en de juiste aannemer kunt u ervoor zorgen dat uw houten vlonder een duurzame, aantrekkelijke toevoeging aan uw buitenruimte wordt.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt uw houten vlonder het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het vlonder ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten vlonder gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten vlonder in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U doet er verstandig aan om vlonderplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden