Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke aandachtspunten bij houten schuttingen

Aandachtspunten bij houten schuttingen

Houten schuttingen zijn een populaire keuze als het gaat om het creëren van privacy en het toevoegen van een mooie esthetiek aan onze buitenruimtes. Of u nu een nieuwe schutting wilt bouwen of een bestaande wilt vervangen, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen bij het plannen en installeren van houten schuttingen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

De hoofdzaak bij het kopen van een houten schutting

Als u overweegt om een houten schutting te kopen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden. Een schutting is niet alleen een functioneel element, maar ook een esthetische toevoeging aan uw buitenruimte. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die u moet maken bij het kopen van een houten schutting.

 • Kwaliteit van het hout: De kwaliteit van het hout is een cruciale factor bij het kiezen van een schutting. Hout kan variëren in duurzaamheid, sterkte en weerbestendigheid. Kies voor hout dat geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen de weersomstandigheden in uw omgeving. Populaire keuzes zijn iroko, ipe en teak vanwege hun natuurlijke weerstand tegen rot en insecten.
 • Stijl en ontwerp: Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, variërend van traditioneel tot modern. Overweeg de architectonische stijl van uw huis en de algehele esthetiek van uw buitenruimte bij het kiezen van een schutting. U kunt kiezen voor een eenvoudig ontwerp met rechte planken of voor een meer decoratieve stijl met gegraveerde of gebogen elementen.
 • Privacy en hoogte: De mate van privacy die u wilt, is een belangrijke factor bij het selecteren van de hoogte van uw schutting. Als privacy uw belangrijkste zorg is, kies dan voor een hogere schutting. Houd echter rekening met eventuele lokale regels en voorschriften met betrekking tot maximale hoogtes. Een goede balans tussen privacy en esthetiek is essentieel.
 • Onderhoudsvereisten: Houten schuttingen vereisen regelmatig onderhoud om ze in goede staat te houden. Sommige houtsoorten vergen meer onderhoud dan andere. Overweeg of u bereid bent om regelmatig te investeren in het reinigen, schuren en opnieuw afwerken van uw schutting. Als u op zoek bent naar een schutting met minimaal onderhoud, overweeg dan houtsoorten die van nature goed bestand zijn tegen verval en rot.
 • Garanties en service: Controleer of de leverancier garanties biedt op het hout en de constructie van de schutting. Het is belangrijk om te weten dat u gedekt bent in geval van defecten of problemen na de installatie. Lees ook beoordelingen en vraag naar de reputatie en service van de leverancier. Kies een betrouwbare leverancier die kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.
 • Installatie: Overweeg of u de schutting zelf wilt installeren of dat u dit wilt uitbesteden aan professionals. Het installatieproces kan arbeidsintensief zijn en vereist mogelijk specifieke vaardigheden en gereedschap. Als u niet bekend bent met het bouwen van schuttingen, kan het inhuren van professionals een verstandige keuze zijn om ervoor te zorgen dat de schutting veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Aandachtspunten bij houten schuttingen

Belangrijke aspecten bij de keuze voor het juiste hout voor schuttingen

Bij het kiezen van het juiste hout voor schuttingen zijn er verschillende belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden. Het type hout dat u kiest, beïnvloedt niet alleen de uitstraling van uw schutting, maar ook de duurzaamheid en onderhoudsvereisten ervan. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het selecteren van het juiste hout voor uw schutting.

 • Weerbestendigheid: Aangezien schuttingen blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden, is het essentieel om hout te kiezen dat bestand is tegen deze invloeden. Sommige houtsoorten, zoals afrormosia en afzelia, hebben van nature een hogere weerbestendigheid en zijn van nature beter bestand tegen rot, insectenplagen en kromtrekken. Het is belangrijk om te overwegen hoe goed het hout kan omgaan met regen, zonlicht, temperatuurschommelingen en vochtigheid in uw specifieke klimaat.
 • Duurzaamheid: De duurzaamheid van het hout heeft invloed op de levensduur van uw schutting. Sommige houtsoorten zijn naturel duurzamer dan andere. Hardhoutsoorten zoals teakhout hebben over het algemeen een langere levensduur dan zachthoutsoorten zoals grenen of vuren. Het is belangrijk om te overwegen hoe lang u wilt dat uw schutting meegaat en of u bereid bent om periodiek onderhoud uit te voeren om de levensduur te verlengen.
 • Onderhoudsvereisten: Verschillende houtsoorten hebben verschillende onderhoudsbehoeften. Sommige houtsoorten vereisen regelmatige behandelingen met beitsen, oliën of verf om ze te beschermen tegen vocht, schimmel en insecten. Ander hout kan van nature beter bestand zijn tegen dergelijke problemen en vereist mogelijk minder onderhoud. Overweeg uw bereidheid en vermogen om regelmatig onderhoud uit te voeren en kies een houtsoort die past bij uw onderhoudsbehoeften.
 • Milieuvriendelijkheid: Als u geeft om milieuvriendelijkheid, overweeg dan hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Kijk naar certificeringen zoals FSC (Forest Stewardship Council) om ervoor te zorgen dat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bronnen. Daarnaast kunt u overwegen om gerecycled hout te gebruiken als een milieuvriendelijke optie.
 • Kosten: Houten schuttingen variëren in prijs, afhankelijk van het type hout dat u kiest. Exotische hardhoutsoorten zijn over het algemeen duurder dan zachthoutsoorten. Overweeg uw budget en weeg de kosten af tegen de duurzaamheid en levensduur van het hout.
 • Esthetiek: Ten slotte is de esthetische aantrekkingskracht van het hout een belangrijke overweging. Elk hout heeft zijn eigen natuurlijke kleur en textuur. Overweeg hoe goed het hout past bij de gewenste uitstraling van uw buitenruimte en of u het hout wilt schilderen of beitsen om het uiterlijk aan te passen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten poort of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Hier moet u op letten bij het aanleggen van houten schuttingen

Bij het aanleggen van houten schuttingen zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Zorg voor een goede planning en voorbereiding, meet zorgvuldig en controleer bouwvoorschriften. Bereid de grond goed voor, verwijder obstakels en egaliseer indien nodig. Plaats de palen stevig en verticaal in de grond, op de juiste afstand en diepte. Bevestig de planken gelijkmatig en stevig aan de palen. Vergeet niet het hout te behandelen met een beschermende afwerking en regelmatig onderhoud uit te voeren. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, overweeg dan professionele hulp. Met deze aandachtspunten kunt u een kwalitatieve en duurzame houten schutting aanleggen.

Een houten schutting die precies bij uw behoeften past

Het kiezen en aanschaffen van een houten schutting is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit van uw tuin. Door rekening te houden met de verschillende houtsoorten, duurzaamheidsniveaus, onderhoudsvereisten, kosten en installatieaspecten, kunt u een weloverwogen keuze maken die past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten schutting aan

Veel gestelde vragen over een houten schuttingen

Welke soorten hout zijn het meest geschikt voor een houten schutting?

Voor de constructie van een houten omheining zijn diverse houtvariëteiten geschikt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Hier volgen enkele gangbare houtsoorten die vaak gebruikt worden voor omheiningen:

 • Teak: Teakhout staat bekend om zijn langdurige bestendigheid en de natuurlijke oliën die het beschermen tegen bederf en insecten. Het heeft een warme goudbruine kleur die na verloop van tijd kan vergrijzen.
 • Afzelia: Afzelia is een uiterst duurzame houtsoort met een prachtige, warme kleur. Het staat bekend om zijn stabiliteit en weerstand tegen slijtage.
 • Padoek: Padoekhout heeft een opvallend roodachtige kleur die na verloop van tijd kan vervagen tot een warm bruine tint. Het is duurzaam en kan goed omgaan met verschillende weersomstandigheden.
 • Afrormosia: Afrormosia is een duurzame houtsoort met een geelbruine tot goudbruine kleur. Het biedt uitstekende weerstand tegen bederf en insecten.
 • Iroko: Iroko-hout heeft een goudbruine tot donkerbruine kleur en staat bekend om zijn duurzaamheid en stabiliteit. Het kan goed omgaan met vochtige omstandigheden.
 • Ipe: Ipe, ook bekend als Braziliaans hardhout, is zeer duurzaam en heeft een donkerbruine tot olijfbruine kleur. Het is bestand tegen bederf, insecten en slijtage.

Hoe lang gaat een houten schutting gemiddeld mee?

De duurzaamheid van een houten schutting kan variëren afhankelijk van verschillende elementen, zoals het soort hout, de kwaliteit ervan, de behandeling en het onderhoud, en de weersomstandigheden waaraan de schutting wordt blootgesteld. Over het algemeen kan een houten schutting gemiddeld tussen de 10 en 20 jaar meegaan.

Zachthoutsoorten zoals grenen en vuren hebben doorgaans een kortere levensduur, meestal ongeveer 10 tot 15 jaar. Deze houtsoorten worden vaak behandeld met houtbeschermingsmiddelen om hun duurzaamheid te verbeteren.

Hardhoutsoorten zoals teak, afzelia, padoek, afrormosia, iroko en ipe hebben van nature een hogere duurzaamheid en kunnen langer meegaan. Met de juiste behandeling en regelmatig onderhoud kunnen hardhouten schuttingen gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan, en soms zelfs nog langer.

Het is essentieel om de schutting regelmatig te inspecteren, eventuele beschadigingen te herstellen en het hout indien nodig te behandelen met geschikte beits, olie of verf om het te beschermen tegen vocht, schimmel en insecten. Een goede onderhoudsroutine kan de levensduur van de schutting aanzienlijk verlengen.

Hoe kan ik mijn houten schutting het beste onderhouden?

Hier zijn enkele onderhoudstips om uw houten schutting in goede staat te houden en de levensduur te verlengen:

 • Schoonmaken: Reinig de schutting regelmatig om vuil, stof en oppervlaktevervuiling te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een doek en water om voorzichtig het hout af te vegen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die het hout kunnen beschadigen.
 • Behandeling: Overweeg om het hout te behandelen met een beits, olie of verf, afhankelijk van het houttype en de gewenste uitstraling. Deze behandelingen helpen het hout te beschermen tegen vocht, UV-straling en insecten. Volg de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van de behandeling en houd er rekening mee dat sommige behandelingen periodiek moeten worden vernieuwd.
 • Inspectie: Controleer regelmatig de staat van de schutting. Let op tekenen van houtrot, scheuren, losse planken of andere beschadigingen. Repareer deze problemen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Vervang indien nodig beschadigde planken of onderdelen.
 • Verwijder vegetatie: Verwijder klimplanten, struiken of andere vegetatie die tegen de schutting groeit. Deze kunnen vocht vasthouden en de schutting beschadigen. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de schutting.
 • Vermijd grondcontact: Zorg ervoor dat het hout van de schutting niet direct in contact komt met de grond. Plaats de schutting op palen of gebruik een geschikte fundering om het hout te beschermen tegen vocht en schimmel.
 • Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan uw schutting, afhankelijk van de staat en behoeften van het hout. Dit kan het opnieuw aanbrengen van behandelingen, het vervangen van beschadigde onderdelen en algemene reiniging omvatten.

Moet ik mijn houten schutting behandelen met verf, beits of een ander product?

Het aanbrengen van verf, beits of een ander product op uw houten schutting is niet verplicht, maar het kan helpen bij het beschermen van het hout en het verlengen van de levensduur. Hier zijn enkele overwegingen voor verschillende behandelingsopties:

 • Verf: Het gebruik van verf op uw schutting zorgt voor een sterke beschermende laag en biedt de mogelijkheid om de kleur en uitstraling aan te passen. Verf beschermt het hout tegen vocht, UV-straling en schimmel. Een nadeel is echter dat verf na verloop van tijd kan gaan bladderen of afbladderen, en het kan meer onderhoud vereisen, zoals regelmatig schuren en opnieuw schilderen.
 • Beits: Beits is een populaire keuze voor houten schuttingen. Het dringt diep in het hout door en beschermt tegen vocht, schimmel en UV-straling. Beits behoudt meestal de natuurlijke uitstraling van het hout en biedt opties voor transparante, semi-transparante of dekkende afwerkingen. Het kan helpen de levensduur van het hout te verlengen en vereist over het algemeen minder onderhoud dan verf.
 • Olie: Houtolie wordt gebruikt om het hout te voeden, te beschermen en de natuurlijke schoonheid te verbeteren. Het biedt enige bescherming tegen vocht en UV-straling, zij het minder sterk dan verf of beits. Olie wordt meestal periodiek aangebracht en is vooral geschikt voor hout met een natuurlijke uitstraling, zoals hardhoutsoorten.

Voordat u een behandeling kiest, is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de gewenste uitstraling van de schutting, het type hout en de lokale weersomstandigheden. Raadpleeg de instructies van de fabrikant en overweeg om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van houtbehandeling om de beste keuze te maken voor uw specifieke situatie.

Hoe hoog moet mijn houten schutting zijn?

De hoogte van uw houten schutting wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het beoogde doel, privacyvereisten, lokale voorschriften en esthetische voorkeuren. Hier zijn enkele aspecten om te overwegen bij het bepalen van de hoogte van uw schutting:

 • Privacy: Als privacy belangrijk voor u is, wilt u wellicht een schutting van voldoende hoogte om inkijk van buitenaf te voorkomen. De gewenste hoogte kan variëren, afhankelijk van uw specifieke privacybehoeften en de omgeving van uw woning. Over het algemeen variëren schuttingen in hoogte van 1,5 meter tot 2,5 meter.
 • Regels en voorschriften: Controleer de lokale regels en voorschriften met betrekking tot schuttinghoogte. Sommige gebieden hebben beperkingen op de maximale hoogte van schuttingen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden om mogelijke juridische problemen te voorkomen.
 • Esthetiek: De hoogte van uw schutting kan ook worden bepaald door esthetische overwegingen en de harmonie met de omgeving. Mogelijk geeft u de voorkeur aan een lagere schutting die beter past bij de algehele uitstraling van uw woning en tuin.
 • Functionele overwegingen: Denk na over het beoogde doel van de schutting. Als het voornamelijk dient om een scheiding te creëren tussen uw eigendom en aangrenzende percelen, kan een lagere hoogte voldoende zijn. Als u de schutting ook wilt gebruiken om geluid te verminderen of als barrière voor huisdieren, kunt u een hogere hoogte overwegen.

Zijn er regels of vergunningen waar ik rekening mee moet houden bij het plaatsen van een houten schutting?

Ja, wanneer u een houten schutting wilt plaatsen, dient u mogelijk rekening te houden met voorschriften, regels en vergunningen die gelden in uw specifieke regio. Deze voorschriften kunnen variëren afhankelijk van het land, de staat, de provincie en de lokale gemeente waar u woont. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Plaatselijke bouwvoorschriften: Controleer de bouwvoorschriften in uw omgeving om te zien of er specifieke regels zijn met betrekking tot de hoogte, locatie, materialen of ontwerp van schuttingen. Deze voorschriften kunnen bepalen of u een vergunning nodig heeft en wat de maximale toegestane hoogte en locatie van de schutting is.
 • Gemeentelijke vergunningen: Afhankelijk van de grootte en kenmerken van uw schutting, kan het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen voordat u deze kunt plaatsen. Neem contact op met uw lokale gemeente om te informeren of er vergunningen of meldingsprocedures zijn die u moet volgen.
 • Eigendomsgrenzen: Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de eigendomsgrenzen voordat u de schutting plaatst. Het is belangrijk dat de schutting volledig op uw eigen eigendom staat en geen inbreuk maakt op het eigendom van uw buren.
 • Overleg met buren: Het is raadzaam om met uw buren te overleggen voordat u een schutting plaatst, vooral als de schutting grenst aan hun eigendom. Informeer hen over uw plannen en bespreek eventuele zorgen of bezwaren die zij mogelijk hebben.

Het is van belang om de specifieke regels en vereisten te achterhalen die van toepassing zijn op uw locatie. Neem contact op met de plaatselijke gemeente of bouwautoriteiten om informatie te verkrijgen over de specifieke regels en vergunningen die vereist zijn voor het plaatsen van een houten schutting in uw gebied.

Hoeveel kost het om een houten schutting te laten plaatsen?

De kosten voor het laten installeren van een houten schutting kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste hoogte en lengte van de schutting, het type hout, de complexiteit van de installatie, de locatie en het bedrijf of de professional die de installatie uitvoert. Zonder meer specifieke informatie is het moeilijk om een exacte prijs te geven. Hier zijn echter enkele kosten waarmee u rekening kunt houden bij het laten plaatsen van een houten schutting:

 • Materiaalkosten: Dit omvat de kosten van het hout, de palen, bevestigingsmaterialen en eventuele behandeling (verf, beits, enz.) van het hout.
 • Arbeidskosten: Dit zijn de kosten voor het inhuren van een professioneel bedrijf of een vakman om de schutting te installeren. De arbeidskosten kunnen variëren op basis van de complexiteit van de installatie, de moeilijkheidsgraad van de ondergrond en de lokale arbeidskosten.
 • Voorbereidingskosten: Als er bestaande schuttingen, begroeiing of obstakels moeten worden verwijderd voordat de nieuwe schutting kan worden geplaatst, kunnen er extra kosten zijn voor het opruimen en voorbereiden van het gebied.
 • Bijkomende kosten: Dit kunnen extra kosten omvatten, zoals het huren van apparatuur, transportkosten voor het materiaal, vergunningskosten (indien van toepassing) en eventuele aanvullende diensten of functies, zoals poorten of decoratieve elementen.

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende professionals of bedrijven in uw omgeving om een beter idee te krijgen van de specifieke kosten voor het laten plaatsen van een houten schutting in uw situatie. Door offertes te vergelijken, kunt u een beter beeld krijgen van de gemiddelde prijzen en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Kan ik zelf een houten schutting bouwen of moet ik een professional inhuren?

Als u de juiste vaardigheden, gereedschappen en tijd heeft, is het mogelijk om zelf een houten schutting te bouwen. Het bouwen van een schutting kan echter een uitdagend project zijn, vooral als u geen ervaring heeft met timmerwerk of constructie. Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen of u de schutting zelf wilt bouwen of een professional wilt inhuren:

 • Vaardigheden en ervaring: Heeft u ervaring met timmerwerk en constructie? Bent u vertrouwd met het gebruik van gereedschappen zoals zagen, boormachines en bevestigingsmiddelen? Het bouwen van een schutting vereist nauwkeurig meten, snijden en installeren van materialen. Als u twijfelt aan uw vaardigheden, is het wellicht verstandiger om een professional in te schakelen om een goed resultaat te waarborgen.
 • Tijd en toewijding: Het bouwen van een schutting kan veel tijd en energie vergen, vooral als u het project alleen uitvoert. Overweeg of u voldoende tijd heeft om het project te voltooien en of u bereid bent de vereiste inspanning te leveren. Het inhuren van een professional kan de werklast verlichten en het project sneller voltooien.
 • Complexiteit van het project: De complexiteit van de schutting kan variëren afhankelijk van factoren zoals de hoogte, lengte, terreinomstandigheden en eventuele speciale functies zoals poorten. Een eenvoudige rechte schutting is over het algemeen gemakkelijker zelf te bouwen, terwijl complexere ontwerpen meer vakmanschap en expertise vereisen.
 • Bouwvoorschriften en vergunningen: Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen. In sommige regio's zijn er beperkingen op wie een schutting mag bouwen of kunnen vergunningen vereist zijn. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de regels en voorschriften voordat u een beslissing neemt.

Als u twijfelt over uw vaardigheden, het project complex is of als u gewoon de zekerheid wilt hebben van een professioneel resultaat, kan het inhuren van een ervaren schuttingbouwer de beste keuze zijn. Een professional beschikt over de expertise, ervaring en gereedschappen om de schutting efficiënt en nauwkeurig te bouwen.

Hoe kan ik mijn houten schutting het beste beschermen tegen insecten en rot?

Om uw houten schutting optimaal te beschermen tegen insecten en rot, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen:

 • Behandeling met houtbeschermingsmiddelen: Een effectieve manier om uw schutting te beschermen, is door het hout te behandelen met houtbeschermingsmiddelen. Er zijn diverse producten beschikbaar, zoals houtbeits en houtverduurzamingsmiddelen, die bescherming bieden tegen insecten, schimmels en rot. Volg nauwgezet de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van deze behandelingen en zorg ervoor dat u de juiste producten gebruikt voor uw specifieke houtsoort.
 • Onderhoud en inspectie: Voer regelmatig onderhoud en inspecties uit om vroegtijdige tekenen van insecten of rot te ontdekken. Controleer het hout regelmatig op scheuren, beschadigingen of verkleuring. Als u tekenen van insecten of rot opmerkt, neem dan direct maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.
 • Goede ventilatie: Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de schutting. Dit helpt vocht te verminderen, wat de groei van schimmels en rot kan bevorderen. Zorg ervoor dat er geen belemmeringen zijn die de luchtcirculatie kunnen hinderen, zoals overwoekerende planten.
 • Vermijd direct contact met de grond: Plaats de schutting op palen of gebruik een geschikte fundering om direct contact met de grond te vermijden. Grondvocht kan de schutting aantasten en rot veroorzaken. Zorg ervoor dat de palen en de onderkant van de schutting voldoende ruimte hebben om te ademen.
 • Verwijder vegetatie en afval: Haal klimplanten, struiken of andere vegetatie weg die tegen de schutting groeit. Deze kunnen vocht vasthouden en de schutting beschadigen. Zorg er ook voor dat er geen afval of bladeren zich ophopen tegen de schutting, aangezien dit vocht vasthoudt en rot kan bevorderen.
 • Regelmatige reiniging: Maak de schutting regelmatig schoon om vuil, stof en ander oppervlaktevuil te verwijderen. Dit helpt vocht te verminderen en mogelijke voedingsbronnen voor insecten te elimineren.

Het nemen van deze preventieve maatregelen zal de duurzaamheid en levensduur van uw houten schutting bevorderen.

Welke andere materialen kan ik combineren met een houten schutting?

Als u wilt experimenteren met het combineren van een houten schutting met andere materialen, zijn er verschillende mogelijkheden om een unieke en boeiende uitstraling te bereiken. Hier zijn enkele materialen die u kunt overwegen om te combineren met uw houten schutting:

 • Metaal: Door hout en metaal te combineren, kunt u een eigentijds en modern uiterlijk aan uw schutting geven. Denk aan decoratieve metalen panelen, gaas, roosters of metalen frames. Dit kan een interessant contrast creëren met de natuurlijke uitstraling van het hout.
 • Steen: Het toevoegen van steelelementen aan uw houten schutting kan een rustieke en stevige uitstraling geven. Denk aan stenen pilaren, gemetselde accenten of een stenen sokkel. Dit kan niet alleen de stabiliteit en duurzaamheid van de schutting vergroten, maar ook een visueel aantrekkelijk contrast creëren.
 • Glas: Door glas te integreren in uw houten schutting, kunt u een eigentijdse uitstraling creëren en zorgen voor een open en lichte sfeer. U kunt bijvoorbeeld glazen panelen of glazen inzetstukken toevoegen. Dit is vooral nuttig als u privacy wilt behouden zonder afbreuk te doen aan natuurlijk licht.
 • Bamboe: Het combineren van hout met bamboe kan een exotische en tropische sfeer oproepen. U kunt bamboe-elementen integreren, zoals bamboe rollen, panelen of afscheidingen. Dit kan een interessant contrast bieden en uw schutting een unieke uitstraling geven.
 • Kunststof: Kunststof materialen, zoals PVC of composiet, kunnen worden gebruikt in combinatie met hout om de duurzaamheid te vergroten en het onderhoud te vereenvoudigen. Denk aan kunststof panelen of afscheidingen als aanvulling op het hout. Dit kan de levensduur van de schutting verlengen en de noodzaak van regelmatig onderhoud verminderen.
Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden