Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Loosdrecht

Houten vlonders laten aanleggen in Loosdrecht

Een houten vlonder is een goed alternatief als u niet alleen maar gras of tegels in uw achtertuin in Loosdrecht wilt. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u houten vlonders in uw tuin wilt laten plaatsen

Een houten vlonder heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl. Een bijkomend voordeel is dat een vlonder van hout ´s morgens al snel een prettige temperatuur aanneemt. Omgekeerd verdwijnt ´s avonds de warmte ook vlot uit de planken, waardoor een houten vlonder na een hete zomerdag altijd fris aanvoelt. U kunt het plaatsen van een houten vlonder het beste aan professionals overlaten. Het mag namelijk wel een redelijk eenvoudig klusje lijken dat u samen met een handige buurman in een weekendje kunt uitvoeren, het is wel een vak apart. Als de ondergrond niet volstaat, de afwerking niet nauwkeurig genoeg is of de gebruikte houtsoort een minderwaardige kwaliteit heeft, gaan de planken van uw houten vlonder al snel scheeftrekken of krijgt u lelijke gladde plekken waar u over kunt uitglijden. Onze experts adviseren u graag op het gebied van de grootte, oriëntatie en houtsoort van uw nieuw vlonder. Daarna plaatsen we uw vlonder(s) professioneel, met oog voor de kleinste details en waterpas. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Loosdrecht voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten aanleggen in Loosdrecht

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Bij het kiezen van de houtsoort van uw nieuwe vlonder(s) is het belangrijk dat het hout tegen rotting en schimmel bestand is. Daarnaast is het essentieel dat het hout niet krimpt of trekt. Dosse gezaagd hout – dat bij iedere bouwmarkt in de schappen ligt – zal al vrij snel gaan krimpen of trekken, waardoor uw vlonders binnen de kortste tijd niet meer mooi zijn. U kunt beter voor kwartiers gezaagd hout kiezen. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Mogelijkheden van een houten vlonderterras

Een houten vlonder is heel wat meer dan zomaar een plateau van planken voor uw achtertuin. Het kan dienen als terras en worden afgemaakt met een mooie tuinset. Maar u kunt bijvoorbeeld ook houten vlonders om uw zwembad laten leggen. Dit is niet alleen veel mooier dan gras of bestrating, het is ook nog eens veel comfortabeler voor blote voeten. Als u aan het water woont, kunt u een houten vlonder als verfraaiing van uw oever inzetten. Of u kunt het als steiger laten functioneren. Bij een kleinere achtertuin kunnen meerdere vlonders met hoogteverschillen uw tuin ook optisch groter laten lijken. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Loosdrecht onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten om een houten vlonder door een vlonderspecialist in Loosdrecht te laten bouwen

Het zal als geen verrassing komen dat de initiële kosten hoger zullen zijn als u een houten vlonder door een aannemer laat ontwerpen en plaatsen dan als u zelf een vlonder aan gaat leggen.  Op de langere termijn zal een vlonder dat door een aannemer is geplaatst onder aan de streep goedkoper zijn, en wel om de reden dat een professioneel aangelegd vlonder veel langer meegaat. Het inhuren van een aannemer is kiezen voor duurzame kwaliteit. De exacte prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Loosdrecht

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten vlonder is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over de vlonder. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder moet vegen en dat u niet over de vlonder kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een vlonder dat jarenlang mooi blijft:                                                          

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw vlonder als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden