Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Zo laat u houten vlonders in Horst plaatsen: Een stap-voor-stap handleiding

Zo laat u houten vlonders in Horst plaatsen: Een stap-voor-stap handleiding

Het plaatsen van houten vlonders kan uw tuin of buitenruimte in Horst transformeren in een prachtige en functionele omgeving. In deze handleiding bespreken we alles wat u moet weten om een houten vlonder te laten plaatsen, van de eerste aandachtspunten tot de kosten. Laten we beginnen! Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u begint met de aanleg van een houten vlonder, zijn er een aantal belangrijke overwegingen:

 • Locatie en gebruik: Bepaal waar u de vlonder wilt plaatsen en hoe u deze wilt gebruiken. Wilt u een gezellige zithoek creëren, een pad naar de tuin aanleggen of een terras bij het zwembad bouwen?
 • Grondvoorbereiding: Zorg ervoor dat de grond goed voorbereid is. Dit betekent het verwijderen van gras, onkruid en andere obstakels, en het egaliseren van de ondergrond.
 • Type hout: Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Denk aan duurzaamheid, kleur en onderhoud. Hardhout, zoals ipé en teak, is duurzaam maar prijzig, terwijl zachthout zoals grenen betaalbaarder is maar meer onderhoud vergt.
 • Onderbouw: Een stevige onderbouw is cruciaal voor de levensduur van uw vlonder. Dit kan bestaan uit betonblokken, paaltjes of een stalen frame.
 • Afwatering: Zorg ervoor dat er een goede afwatering is om waterophoping te voorkomen, wat kan leiden tot houtrot.
 • Vergunningen: Controleer of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een vlonder in Horst. Dit hangt af van de grootte en locatie van de vlonder.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Zo laat u houten vlonders in Horst plaatsen: Een stap-voor-stap handleiding

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Houten vlonders zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Terrasvlonder: Een verhoogd terras in de tuin met stijlvolle tuinmeubelen en potplanten creëert een uitnodigende ruimte om te ontspannen.
 • Zwembadomheining: Een vlonder rondom het zwembad geeft een luxe uitstraling en biedt een comfortabele plek om te loungen.
 • Tuinpad: Een smalle vlonder als pad door de tuin geeft een natuurlijke en elegante uitstraling.
 • Dakvlonder: Op een plat dak kan een houten vlonder een dakterras vormen, perfect voor stedelijke omgevingen.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Horst

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal voor een succesvol project. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een aannemer in Horst:

 • Ervaring en specialisatie: Zoek naar aannemers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van houten vlonders en vraag naar hun ervaring en referenties.
 • Portfolio: Vraag om een portfolio van eerder uitgevoerde projecten om een idee te krijgen van hun werkstijl en kwaliteit.
 • Offertes: Vergelijk meerdere offertes om een eerlijk beeld te krijgen van de kosten. Let op dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is.
 • Garantie en service: Controleer of de aannemer garantie biedt op hun werk en welke service zij na de installatie leveren.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het plaatsen van een houten vlonder kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: De keuze van het hout speelt een grote rol in de totale kosten. Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout, maar heeft ook een langere levensduur en minder onderhoud nodig.
 • Grootte: De afmetingen van de vlonder hebben invloed op de hoeveelheid materiaal die nodig is en de tijd die nodig is voor de installatie. Grotere vlonders zullen over het algemeen meer kosten vanwege de extra materialen en arbeid.
 • Voorbereiding en fundering: De staat van de ondergrond en de benodigde voorbereiding kunnen de kosten verhogen. Het kan nodig zijn om extra werkzaamheden uit te voeren, zoals het egaliseren van de grond of het aanleggen van een stevige fundering, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Arbeidskosten: De kosten voor het inhuren van een professionele aannemer kunnen variëren. Aannemers met meer ervaring of specialisatie in het plaatsen van houten vlonders kunnen hogere tarieven hanteren, maar bieden vaak ook een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid.

Door offertes van verschillende aannemers te vergelijken en rekening te houden met de hierboven genoemde factoren, kunt u een beter inzicht krijgen in de totale kosten voor het plaatsen van een houten vlonder. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het materiaal en de ervaring van de aannemer om ervoor te zorgen dat u een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk resultaat krijgt.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw vlonder met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder en loop nooit over de vlonder als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder en laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, de vlonder door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden