Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Breda

Houten vlonders laten aanleggen in Breda

Wilt u uw achtertuin in Breda verfraaien door een of meerdere houten vlonders te laten aanleggen, dan helpen de experts van Buitenschrijnwerk u graag verder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van de toepassing van houten vlonderplanken

Niets is zo heerlijk als een zonnige middag met een kop koffie, flesje bier of glaasje wijn in uw eigen achtertuin. Tenminste, als u een beetje een gezellige tuin heeft. Als u alleen tegen kale bestrating aan zit te kijken smaakt dat drankje toch net iets minder goed. Met een houten vlonder verbetert u makkelijk en snel het uiterlijk van uw tuin, vooral als u dit vlonder door professionals laat aanleggen. Met houten vlonders kunt u zowel qua ontwerp als functionaliteiten werkelijk alle kanten op. In veel gevallen kiezen mensen ervoor om een houten vlonder als terras te gebruiken, maar daar houden de mogelijkheden echt niet op. Zo kunt u in plaats van gras of bestrating vlonders om de rand van een zwembad laten leggen. Dit is niet alleen veel mooier, het hout is ook nog eens veel comfortabeler voor uw blote voeten. 

Als uw tuin aan het water grenst, kan een vlonder ook prima als aanlegsteiger fungeren. Daarnaast zijn houten vlonders heel geschikt om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Breda voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten bij een geschikte houtsoort voor vlonderterrassen

Er wordt bij een vlonder vaak voor hardhout gekozen, en dat is om een goede reden. Het is namelijk erg sterk en duurzaam. Hardhout is echter in veel gevallen behoorlijk prijzig. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

  • Afrormosia: de kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening.
  • Afzelia: deze houtsoort is bijna net zo stabiel en mooi als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
  • Iroko is ook wel bekend als Kambala en het is duurzaam West-Afrikaans hout. Het goudbruine kernhout verdonkert aan de lucht.
  • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort, na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geven.
  • Ipe: dit van origine Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam en heeft een hele fijne nerf. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen.
  • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder in uw tuin

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Breda onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u een houten vlonder door een vlonderspecialist wil laten plaatsen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Breda

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw vlonder is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten vlonder. Maak uw vlonder dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw vlonder en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Door groene aanslag van mos en algen kan een vlonder glad worden. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon vlonderplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden