Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Deventer

Houten vlonder laten plaatsen in Deventer

Wanneer u een nieuwe uitstraling voor uw achtertuin in Deventer overweegt, is een houten vlonder heel geschikt. Dit is een fantastische optie die we bij Buitenschrijnwerk aanbieden om een duurzaam en esthetisch buitenverblijf te creëren. Als ervaren aannemer van houten vlonders staan wij klaar om u met hoogwaardige houtsoorten en een zorgvuldige afwerking van dienst te zijn. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over de houten vlonderprojecten die we van concept tot praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten bij een houten vlonder in uw tuin

Als u optimaal wilt genieten van uw buitenruimte is het laten plaatsen van een houten vlonder de sleutel tot succes. Houten vlonders bieden namelijk niet alleen duurzaamheid en een eenvoudig onderhoud, ze creëren ook een warme en natuurlijk uitstraling die bij elke achtertuin past. Of u nu een modern of klassiek ontwerp wilt, Buitenschrijnwerk biedt een breed scala aan hoogwaardige houtsoorten en afwerkingen om aan uw specifieke wensen te voldoen. Onze vakmensen werken nauw met u samen om uw ideeën in een praktische en stijlvol ontwerp om te zetten dat perfect bij uw buitenruimte past. Elk project wordt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met oog voor detail gerealiseerd, zodat u jarenlang van uw nieuwe houten vlonder kunt genieten. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Deventer voor u klaar! Wij helpen u ook als u een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Prijzen van een houten vlonderplanken bij een vlonderspecialist

U bent zich ongetwijfeld bewust van de vele voordelen die een houten vlonder te bieden heeft, zoals esthetiek en een lange levensduur. Maar wat voor een prijskaartje hangt daar dan aan als u een houten vlonder door een aannemer laat plaatsen? De prijzen van houten vlonders in Deventer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vlonder, het type hout dat wordt gebruikt, de afwerking en het ontwerp. Een van de grootste kostenfactoren is het type hout dat voor de vlonder wordt gebruikt. Zo is afzelia duurder dan padoek, maar het is ook duurzamer en het gaat langer mee.

Aannemers/ vlonderbouwers van hardhouten vlonders 

Als u op zoek bent naar een hoogwaardig houten vlonder in de regio Deventer, dan zijn er tal van aannemers die u kunnen helpen bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud ervan. Deze aannemers hebben doorgaans uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van houten vlonders, waardoor ze in staat zijn om een breed scala aan ontwerpen en stijlen te creëren die perfect passen bij de specifieke behoeften en voorkeuren van hun klanten.

 • Aannemers bieden hoogwaardige diensten voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van houten vlonders in de regio.
 • Deze aannemers hebben doorgaans uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van houten vlonders, waardoor ze in staat zijn om een breed scala aan ontwerpen en stijlen te creëren die passen bij de specifieke behoeften en voorkeuren van hun klanten.
 • Naast het ontwerpen en installeren van nieuwe houten vlonders, bieden deze aannemers ook reparatie- en renovatiediensten voor bestaande houten vlonders, inclusief het vervangen van beschadigde delen en het opnieuw afwerken van het oppervlak.
 • Aangezien houten vlonders onderhevig zijn aan slijtage en veroudering, bieden aannemers ook periodiek onderhoud en behandeling van het hout aan om de levensduur van de vlonder te verlengen en de esthetische uitstraling te behouden.
 • Veel aannemers van houten vlonders bieden ook andere diensten aan, zoals het ontwerp en de installatie van houten terrassen, schuttingen en pergola's, waardoor ze een uitgebreide dienstverlening kunnen bieden aan klanten die op zoek zijn naar hoogwaardige buitenruimte-oplossingen.

Houten vlonder laten plaatsen in Deventer

Voorbeelden van een houten vlonderterras

Een aantal voorbeelden van de mogelijkheden van een houten vlonder zijn:

 • Een groot houten vlonder met een pergola die schaduw biedt en een buitenruimte creëert om te eten en te ontspannen.
 • Een verhoogd houten vlonder dat een prachtig uitzicht biedt op de omliggende natuur en tegelijkertijd dient als verlenging van het huis.
 • Een klein houten vlonder bij een zwembad, ideaal om te zonnebaden en te ontspannen na het zwemmen.
 • Een houten vlonder met meerdere niveaus, waarbij elk niveau een aparte functie heeft, zoals een buitenkeuken of een zithoek. 
 • Een houten vlonder dat over een vijver of waterpartij loopt en een serene en rustgevende buitenruimte creëert. 

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten vlonder is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over de vlonder. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder moet vegen en dat u niet over de vlonder kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een vlonder dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw vlonder als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden