Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke overwegingen als u houten (dak)terrassen in Aalst laat installeren

Houten terrassen of dakterrassen Aalst

Of het nu gaat om het toevoegen van een rustige buitenruimte of het creëren van een uitnodigende entertainmentzone, het installeren van een houten terras of dakterras in Aalst kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw woning. Voordat u echter begint met de installatie, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het resultaat aan uw verwachtingen voldoet en past bij de stijl van uw huis en levensstijl. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Onderhoudsvereisten: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud. Overweeg het type hout en de behandeling die nodig is om de duurzaamheid te waarborgen.
 • Constructiematerialen: Kies materialen zorgvuldig. Denk aan duurzaamheid, weerbestendigheid en esthetiek bij de selectie van de houten terrasplanken en ondersteunende structuur.
 • Bouwvergunningen en voorschriften: Controleer de lokale voorschriften en vergunningen die nodig zijn voor de bouw van terrassen. Zorg ervoor dat u aan alle regels voldoet voordat u begint.
 • Locatie en ligging: Overweeg de oriëntatie van uw terras in relatie tot de zon en de toegang tot andere delen van het huis of de tuin.
 • Waterafvoer en drainage: Zorg voor een adequate afvoer om problemen met waterophoping en mogelijke schade aan het terras te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Aalst

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Voor wie op zoek is naar inspiratie, zijn er tal van ontwerpen voor houten terrassen en dakterrassen die passen bij verschillende stijlen en behoeften. Van minimalistisch en eigentijds tot warm en uitnodigend, er zijn diverse opties die de buitenruimte van uw dromen kunnen realiseren. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Een strak afgewerkt dakterras met ingebouwde plantenbakken.
 • Een rustiek houten terras met een pergola voor schaduw en sfeer.
 • Een modern terras met geïntegreerde verlichting en een zithoek met comfortabele meubels.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Aalst

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras of dakterras in Aalst is van cruciaal belang voor het succes van uw project. Het is raadzaam om te zoeken naar professionals met aantoonbare ervaring in het plaatsen van terrassen, bij voorkeur binnen de regio Aalst. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of buren die vergelijkbare projecten hebben uitgevoerd en neem de tijd om beoordelingen en testimonials online te bekijken. Het is essentieel om met de aannemer te communiceren, uw verwachtingen duidelijk te maken en te zorgen voor een schriftelijke overeenkomst die alle aspecten van het project omvat, zoals materiaalkeuze, tijdschema en budgettaire afspraken. Een betrouwbare aannemer zal niet alleen hoogwaardig vakmanschap leveren, maar zal ook openstaan voor overleg en suggesties, wat bijdraagt ​​aan een succesvolle en bevredigende ervaring voor uw terrasproject in Aalst.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het plaatsen van houten terrassen of dakterrassen kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte, het gebruikte materiaal, de complexiteit van het ontwerp en arbeidskosten. Het is verstandig om een gedetailleerde offerte te krijgen om een realistisch beeld te krijgen van de totale kosten. Kortom, het plaatsen van houten terrassen of dakterrassen in Aalst vereist gedegen planning en overwegingen vooraf. Door rekening te houden met deze belangrijke aspecten en door te putten uit inspirerende voorbeelden, kunt u genieten van een prachtige buitenruimte die perfect aansluit bij uw behoeften en omgeving.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden