Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Blaricum

Houten vlonders laten plaatsen in Blaricum

Wanneer u uw achtertuin in Blaricum wilt verfraaien en een hele andere uitstraling wilt geven, dan zijn een of meerdere houten vlonders daar een uitstekend middel voor. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe dat het beste aangepakt dient te worden, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Aandachtspunten bij de houtsoort voor vlonderplanken

Het is onmiskenbaar dat houten vlonders hun blijvende populariteit hebben bewezen. Of u nu een traditionele of hedendaagse tuin bezit, houten vlonders zijn altijd een uitstekende keuze. Bovendien is hout een veelzijdig en dankbaar materiaal dat vrij eenvoudig op verschillende soorten ondergronden kan worden geplaatst, vooral wanneer dit wordt uitgevoerd door vakmensen. Een vakkundig aangelegde vlonder behoudt zijn schoonheid gedurende vele jaren. Er bestaan diverse soorten hout, maar niet allemaal zijn geschikt voor vlonders. De keuze van het hout is grotendeels bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van uw vlonder.

Het is raadzaam om bij het aanleggen van een vlonder te opteren voor hardhout. Dit type hout staat bekend om zijn uitzonderlijke stevigheid en langdurige schoonheid. Hoewel hardhout wat prijziger is, kiezen velen voor zachthout vanwege de kostenefficiëntie. Indien u deze weg inslaat, dient u echter rekening te houden met het feit dat zachthout over het algemeen minder duurzaam is dan hardhout. Een vlonder van zachthout zal vaker moeten worden vervangen dan een vlonder van hardhout. Daarom is het investeren in hardhout een verstandige keuze.

Onze aanbevolen houtsoorten voor het bouwen van uw vlonder zijn:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Indien u op zoek bent naar vakmensen die uw nieuwe houten vlonder kunnen ontwerpen en plaatsen, en daarbij minimaal 15 jaar garantie op het resultaat kunnen bieden, staat Buitenschrijnwerk in Blaricum voor u klaar!

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten plaatsen in Blaricum

Voorbeelden van een hardhouten vlonder in uw tuin

De mogelijkheden met houten vlonders zijn werkelijk grenzeloos. In de meeste gevallen wordt bij een vlonder gedacht aan een terrasafscheiding, maar er zijn tal van andere mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld overwegen om houten vlonders rondom uw zwembadrand te plaatsen. Dit is niet alleen aangenamer voor blote voeten, maar geeft ook een esthetisch fraaier resultaat dan gewone bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunnen houten vlonders worden gebruikt om uw oever te verfraaien of dienen als steiger. Bovendien zijn vlonders een uitstekende optie om creatief om te gaan met de ruimte in een kleinere tuin. Door hoogteverschillen in de vlonders lijkt uw tuin optisch groter. U kunt een houten vlonder bovendien prachtig combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle beschikbare mogelijkheden! 

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonderterras

Er zijn tal van aannemers die houten vlonders kunnen plaatsen, maar de kwaliteit van hun werk kan aanzienlijk variëren. Wanneer u professionals van Buitenschrijnwerk in Blaricum inschakelt voor het aanleggen van uw houten vlonder, kunt u erop vertrouwen dat:

 • Er hoogwaardig hardhout wordt gebruikt.
 • De vlonder met de grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt geplaatst, om te voorkomen dat de planken gaan krimpen of trekken.
 • Uw vlonder gedurende vele jaren een prachtige aanwinst voor uw tuin blijft.
 • Het ontwerp van de vlonder perfect aansluit bij uw tuin en vastgoed.
 • U minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat krijgt.

Prijzen van houten vlonders bij een vlonderspecialist

De prijzen voor houten vlonders variëren sterk en zijn met name afhankelijk van de gekozen houtsoort, het ontwerp en de afmetingen van de vlonder. De kosten voor het laten plaatsen van een houten vlonder door Buitenschrijnwerk zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest en de grootte van de vlonder.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Blaricum.

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, een natuurlijk en mild schoonmaakmiddel dat effectief is tegen vuil en tegelijkertijd vriendelijk voor het hout. Laat een halve kop groene zeep oplossen in 5 liter warm water. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het enkele minuten inwerken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout grondig af met schoon water. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is essentieel om uw vlonder schoon en droog te houden om groene aanslag te voorkomen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Wanneer u uw vlonder volledig negeert, zal deze snel verontreinigen en groene aanslag ontwikkelen, wat de levensduur van het hout kan verminderen en het oppervlak glad kan maken. Hier zijn enkele tips om uw vlonder mooi en veilig te houden:

 • Veeg regelmatig bladeren en vuil weg met een bezem.
 • Reinig uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep.
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of na een regenbui altijd goed drogen voordat u erop loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. U kunt dit voorkomen door regelmatig bladeren en vuil van uw vlonder te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder vereist regelmatig onderhoud. Als dit wordt verwaarloosd, kunnen er groene aanslag, vlekken en verkleuringen ontstaan op de planken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd, is de beste keuze voor een vlonder. Deze houtsoorten zijn stabiel en duurzaam. Goedkopere houtsoorten die in bouwmarkten verkrijgbaar zijn, zijn vaak inferieur en kunnen snel scheuren en splijten.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Eersteklas hardhout is de beste optie vanwege zijn sterkte en duurzaamheid, maar het kan prijzig zijn. Zachthout is een betaalbaarder alternatief, maar is over het algemeen minder duurzaam. Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten aan voor een degelijke vlonder:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Ons hout is altijd kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd, met een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout uiterst stabiel, en daarom biedt Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op de geleverde houten vlonders.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In bouwmarkten vindt u doorgaans vlonders gemaakt van inferieur hout. Het is zeer waarschijnlijk dat u spijt zult krijgen van een vlonder die u bij een bouwmarkt heeft aangeschaft, omdat deze al snel lelijk wordt. Het is aanbevolen om uw houten vlonder bij een professionele aannemer aan te schaffen. Hierdoor kunt u een vlonder laten ontwerpen volgens uw specifieke wensen, gebruikmaken van hoogwaardige houtsoorten en deze op deskundige wijze laten monteren, zodat u vele jaren van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor hardhouten vlonders variëren aanzienlijk, afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld de voordeligste hardhoutsoort waarmee we werken, terwijl afrormosia of teak duurder zijn. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn van cruciaal belang voor een houten vlonder, omdat ze dienen als de balken waarop de vlonderplanken worden bevestigd. Als er onvoldoende onderregels worden gebruikt, waardoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, kan uw houten vlonder instabiel worden. Gewoonlijk wordt een kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt voor onderregels. Als de vlonder echter aanzienlijk gewicht moet dragen, is het raadzaam om een kopmaat van 50 x 100 mm te hanteren.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden