Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke aspecten bij het laten bouwen van houten (dak)terrassen in Genk

Houten terrassen of dakterrassen Genk

Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras te laten plaatsen in Genk, zijn er verschillende belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden. Van de planning tot de uitvoering en het kiezen van de juiste aannemer, elke stap is van cruciaal belang voor het creëren van een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk buitenruimte. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het laten plaatsen van een houten terras of dakterras is een investering die zorgvuldige overweging vereist. Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden:

 • Locatie en oriëntatie: Bepaal de ideale locatie en oriëntatie van uw terras voor maximale blootstelling aan zonlicht en een comfortabele buitenervaring.
 • Houtsoort en behandeling: Kies duurzame houtsoorten die geschikt zijn voor buitengebruik en overweeg de juiste behandeling om de levensduur van het terras te verlengen.
 • Onderhoudsbehoeften: Informeer uzelf over het onderhoud dat nodig is voor het gekozen houttype en de afwerking om de lange termijn in goede staat te waarborgen.
 • Vergunningen en regelgeving: Controleer lokale bouwvoorschriften en verkrijg indien nodig de vereiste vergunningen voordat u met de bouw begint.
 • Drainagesysteem: Zorg voor een doeltreffend drainagesysteem om waterophoping en mogelijke schade aan het hout te voorkomen. Overweeg het gebruik van afvoerputjes of geïntegreerde hellingen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Genk

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door creatieve en functionele ontwerpen van houten terrassen en dakterrassen. Van moderne minimalistische ontwerpen tot meer traditionele stijlen, er zijn talloze mogelijkheden om uw buitenruimte uniek te maken. Ontdek creatieve ontwerpen die uw houten terras of dakterras tot een unieke buitenruimte maken. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Geïntegreerde plantenbakken: Voeg natuurlijke elementen toe aan uw terrasontwerp door strategisch geplaatste plantenbakken te integreren, waardoor een groen en levendig gevoel ontstaat.
 • Meerdere niveaus: Creëer visuele interesse en optimaliseer de beschikbare ruimte door te kiezen voor een ontwerp met meerdere niveaus. Dit kan worden bereikt met trappen, verhoogde platforms of terrasranden.
 • Duurzame verlichting: Maak gebruik van energiezuinige en sfeervolle verlichtingselementen, zoals ingebouwde Ledlampen of hangende lantaarns, om 's avonds een warme ambiance te creëren.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Genk

Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Onderzoek potentiële aannemers, bekijk hun eerdere projecten en vraag om aanbevelingen om de beste professional voor uw behoeften te vinden. Het is raadzaam om:

Referenties te controleren: Vraag naar referenties van eerdere klanten om de ervaringen met de aannemer te evalueren en de kwaliteit van het geleverde werk te beoordelen.

Garanties en verzekeringen te bespreken: Zorg ervoor dat de aannemer voldoende verzekerd is en biedt garanties op zowel materialen als vakmanschap om eventuele onvoorziene problemen aan te pakken.

Een zorgvuldige selectie van een ervaren en betrouwbare aannemer draagt bij aan het succes van uw houten terrasproject in Genk.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Een realistisch budget is essentieel voor een succesvolle terrasinstallatie. Overleg met aannemers om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen, inclusief materialen, arbeid en eventuele extra's. Het laten bouwen van houten (dak)terrassen in Genk kan een verrijkende ervaring zijn, en met de juiste voorbereiding en uitvoering kunt u genieten van een prachtige buitenruimte die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

De planken van terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden