Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een of meerdere houten vlonders laten plaatsen in Rotterdam

Houten vlonder laten plaatsen in Rotterdam

Als u een houten vlonder in uw tuin in Rotterdam wilt laten plaatsen, wilt u ongetwijfeld dat dit vlonder nooit krimp- of trekverschijnselen, kromme planken, loskomende schroeven of scheuren gaat vertonen. De vakmensen van Buitenschrijnwerk weten dat en zorgen er met hun nauwkeurige oog voor detail dat uw vlonder jarenlang mooi blijft. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Aandachtspunten voor de houtsoort van vlonderplanken

Een houten vlonder is een uitstekend alternatief als u geen gras of bestrating in uw achtertuin wilt of juist een variatie wilt om uw terras af te bakenen. Bovendien maakt u uw Rotterdamse tuin met een vlonder eenvoudig veel ruimtelijker. Als u aan het water woont kunt u de vlonder ook aan de waterkant laten plaatsen zodat u extra van uw oever kunt genieten. Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, als er inferieur hout is gebruikt, zal deze uitstraling missen en ook een stuk minder duurzaam zijn. Dergelijk hout zal namelijk op den duur kromtrekken of scheuren laten zien omdat er dosse gezaagd hout is gebruikt. Bij dit hout staat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlak, waardoor uw vlonder in een mum van tijd niet mooi meer is. De mensen van Buitenschrijnwerk adviseren altijd om hardhout te gebruiken als u een houten vlonder laat plaatsen. Dit is namelijk erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Rotterdam voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Een vlonder van afzelia hout in uw tuin laten aanleggen

Afzelia is een prachtige houtsoort die bijna net zo stabiel en mooi is als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba. Afzelia Dousse is de meest stabiele variant van deze twee aanverwante houtsoorten, het is alleen vrij zacht en niet heel slijtvast. Afzelia passiloba is wat minder stabiel, zeker als het om vers gezaagd hout gaat, trekt en krimpt dit hout wat meer. Het heeft daarentegen wel een mooiere vlam en tekening. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Een vlonder van padoek hout in uw tuin laten plaatsen

Padoek is in Europa een veel gekozen houtsoort voor aanlegsteigers omdat het een goedkoper dan andere soorten hardhout is. Het heeft een felrode kleur en is zeer stabiel, bovendien is er vaak weinig krom materiaal bij. Wanneer het padoek hout vers is geschuurd levert dit een prachtig resultaat op, dit verkleurd uiteindelijk naar een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geeft.

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Het mooie van houten vlonders is dat u er qua ontwerp en functionaliteiten alle kanten mee op kunt. In veel gevallen wordt een houten vlonder voor een terras gebruikt, maar daar houden de mogelijkheden absoluut niet mee op. Zo kunt u een vlonder namelijk gebruiken als steiger, maar ook zwembadrand. U kunt er zelfs hele zithoeken mee laten maken of speelgelegenheden voor kinderen. Houten vlonders zijn ook heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Rotterdam onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen van vlonderspecialisten wanneer u houten vlonders wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Rotterdam

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

  • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
  • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
  • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden