Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in uw achtertuin in Eindhoven

Houten vlonder laten plaatsen in Eindhoven

Wilt u uw achtertuin in Eindhoven verfraaien door een of meerdere houten vlonders te laten aanleggen, dan helpen de experts van Buitenschrijnwerk u graag verder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Prijzen van vlonderspecialisten voor houten vlonderplanken

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een houten vlonder aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten plateau jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw tuin is. Houten vlonders zijn er in alle mogelijke soorten en maten, maar de kwaliteit laat nogal eens te wensen over. Zo kunt u bij een reguliere bouwmarkt voor relatief weinig geld vlonderplanken van vuren- of larikshout kopen en deze vervolgens zelf of door een handige kennis in uw tuin laten plaatsen. U kunt dan een paar zomermaanden van uw nieuwe houten vlonder genieten, maar dan komen de herfst en winter om de hoek kijken. De planken gaan door de regen en de lagere temperaturen kromtrekken, het hout verkleurt en de eerste scheuren zijn te zien. Opeens is dat nieuwe houten vlonder een stuk minder mooi en is het doel van het plaatsen van dat vlonder – een mooie uitstraling aan uw tuin geven – volledig verloren.

Wanneer u een houten vlonder door de professionals van Buitenschrijnwerk in Eindhoven laat plaatsen, bent u er zeker van dat:

  • Er hoogwaardig hardhout wordt gebruikt;
  • De vlonder met de grootste nauwkeurigheid wordt geplaatst zodat de planken niet gaan krimpen of trekken;
  • Uw vlonder jarenlang een prachtige toevoeging voor uw tuin blijft;
  • Het ontwerp van de vlonder perfect aansluit bij uw tuin en vastgoed;
  • U minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat krijgt.

De prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden.

Neem contact met ons op voor een prijsopgave voor uw wensen

Voorbeelden van de mogelijkheden van een houten vlonder

Het grote voordeel van houten vlonders is dat het zowel qua ontwerp als functionaliteiten ontelbaar veel mogelijkheden geeft. Doorgaans wordt een houten vlonder in een achtertuin als terras gebruikt, maar dat is echt niet de enige optie die u heeft. Als u aan het water woont, kan een vlonder namelijk ook uitstekend dienst doen als steiger. Bovendien kan het ook om de rand van een zwembad worden gelegd. Dit is niet alleen veel mooier dan bestrating, het is ook nog eens een stuk comfortabeler voor blote voeten. Daarnaast zijn houten vlonders heel geschikt om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aandachtspunten bij het (laten) aanleggen van een hardhouten vlonder in uw tuin in Eindhoven

Wanneer u een houten vlonder in uw tuin wilt bouwen zijn er twee aandachtspunten het belangrijkste. Als eerste is het essentieel om voor een goede houtsoort te kiezen en als tweede is de montage en afwerking van groot belang. Deze beide elementen zorgen er namelijk voor dat uw vlonder lang meegaat en ook echt jarenlang mooi blijft. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Wilt u meer weten over deze houtsoorten, onze constructietechnieken of voorbeelden van onze ontwerpen zien, dan helpen we u graag verder met adviezen en productinformatie zodat u de juiste keuzes voor uw situatie kan maken. Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Aannemers/ vlonderbouwers voor houten vlonderterrassen

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Eindhoven onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Eindhoven

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten vlonder is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over de vlonder. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder moet vegen en dat u niet over de vlonder kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een vlonder dat jarenlang mooi blijft:                                                          

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw vlonder als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden