HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten vlonders laten plaatsen in Amsterdam

Houten vlonders laten plaatsen in Amsterdam

Houten vlonder laten plaatsen in Amsterdam

Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw Amsterdamse tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.

Voorbeelden van houten vlonders

Een vlonder is veel meer dan een houten vloer in uw tuin. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de beste houtsoort, het ontwerp en een nauwkeurige montage en afwerking heeft een houten vlonder een enorme esthetische meerwaarde voor uw tuin. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als het bouwen van houten vlonders in Amsterdam. Wij houden altijd rekening met de architecturale stijl van uw tuin en zorgen voor harmonie in het ontwerp van uw vlonder zodat deze perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit.

Een houten vlonder is een goed alternatief als u geen gras of tegels in uw achtertuin wilt. Daarnaast is een vlonder ook nog eens comfortabeler en zorgt het voor een veel mooiere en warmere uitstraling dan bestrating. Vooral een vlonder van hardhout heeft een natuurlijk en sfeervol uiterlijk.

Met een houten vlonder maakt u uw tuin eenvoudig veel ruimtelijker en als u aan het water woont kunt u de vlonder ook aan de waterkant laten plaatsen zodat u extra van uw oever kunt genieten. Bovendien kunt u een vlonder ook uitstekend combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras.

Denkt u bij een houten vlonder aan splinters of andere narigheid in uw blote voeten? Met de door Edward Vlasveld ontwikkelde constructietechnieken behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren voorgoed tot het verleden.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Amsterdam voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Onze aandachtspunten bij het aanleggen van uw nieuwe houten vlonder in Amsterdam

Edward Vlasveld – de eigenaar van Buitenschrijnwerk - is van origine een meester-jachtbouwer en dat merkt u als u door ons een houten vlonder in uw tuin laat aanleggen. Wij hebben namelijk oog voor de kleinste details en werken uiterst nauwkeurig.

 • De schroeven die wij gebruiken om de planken van de vlonder te fixeren zijn van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit is belangrijk om het krimpen en trekken van de planken op te vangen.
 • Deze schroeven worden verdiept in het hout, waarna er een opvullend stukje hout wordt ingelijmd. Dit beschermt de schroef tegen vocht.
 • De lijm die we gebruiken is een lijm op formaldehyde basis en deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder worden met een momentsleutel vast gezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Bekijk onze eerdere projecten

Het beste hout voor een vlonder

Er zijn verschillende prachtige houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor vlonders. De meest voor de hand liggende keuze is hardhout omdat dit erg sterk en bovendien heel duurzaam is. Een nadeel van de diverse soorten hardhout is alleen wel dat ze vaak vrij prijzig zijn.

U kunt als alternatief voor een zachtere houtsoort kiezen omdat deze over het algemeen goedkoper zijn, de consequentie is dan wel dat het hout van uw vlonder minder lang meegaat.

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een hoogwaardig vlonder aan:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen uit de vele mogelijkheden? Buitenschrijnwerk staat u graag bij met ervaren en vakkundig advies.

Prijzen van aannemers wanneer u houten vlonders wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Amsterdam

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden