HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten vlonders laten bouwen in Reeuwijk

Houten vlonders laten bouwen in Reeuwijk

Houten vlonder laten bouwen in Reeuwijk

Overweegt u om een vlonder in uw achtertuin in Reeuwijk te laten plaatsen? De experts van Buitenschrijnwerk adviseren u graag over de beste houtsoorten, een geschikt ontwerp voor uw tuin en uiteraard een vakkundige plaatsing. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.  

Aandachtspunten bij het plaatsen van een houten vlonder in Reeuwijk

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven behoren door de speciaal ontworpen constructietechnieken van Buitenschrijnwerk voorgoed tot de verleden tijd. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe houten vlonder jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw tuin is.

De eigenaar van Buitenschrijnwerk is Edward Vlasveld, van origine is hij een meester-jachtbouwer en dat merkt u aan ons oog voor detail en uiterst nauwkeurige manier van werken. Wij zijn pas tevreden als alles helemaal perfect is. De volgende onderdelen van onze werkwijze zorgen ervoor dat uw nieuwe houten vlonder aan al onze hoge eisen voldoet:

 • We gebruiken alleen schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal, hiermee wordt het onvermijdelijke krimpen en trekken van de planken opgevangen.
 • We beschermen de schroeven tegen vocht door deze te verdiepen in het hout. Hierna wordt er een stukje hout als opvulling ingelijmd.
 • We gebruiken alleen lijm op formaldehyde basis, deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • We gebruiken een momentsleutel om ervoor te zorgen dat de schroeven van de houten vlonder exact even vast zitten. Dit voorkomt dat er kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Reeuwijk voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonders

Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, als er inferieur hout is gebruikt, zal deze uitstraling missen en ook een stuk minder duurzaam zijn. U kunt het beste hardhout gebruiken als u een houten vlonder laat plaatsen. Dit is namelijk erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

 • Afrormosia: de kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening.
 • Afzelia: deze houtsoort is bijna net zo stabiel en mooi als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is ook wel bekend als Kambala en het is duurzaam West-Afrikaans hout. Het goudbruine kernhout verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort, na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geven.
 • Ipe: dit van origine Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam en heeft een hele fijne nerf. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Prijzen wanneer u een houten vlonder door een aannemer wil laten aanleggen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Reeuwijk

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden