HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten vlonders laten aanleggen in Den Bosch

Houten vlonders laten aanleggen in Den Bosch

Houten vlonder laten aanleggen in Den Bosch

Een houten vlonder heeft altijd een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin, zeker als u deze door de experts van Buitenschrijnwerk in Den Bosch laat aanleggen. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.

De belangrijkste aandachtpunten als u een houten vlonder laat plaatsen

U kunt een vlonder als een simpele houten vloer voor het terras in uw tuin beschouwen, maar daarmee doet u dit designproduct in onze ogen tekort. Het is namelijk veel meer dan een middel om de uitstraling en sfeer van uw achtertuin mee te verhogen, een vlonder kan veel verschillende functionaliteiten hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een houten vlonder die ook als steiger aan uw oever dienstdoet. Of een rand langs uw zwembad die veel comfortabeler is dan bestrating.

Zoals gezegd: een houten vlonder kan het uiterlijk van uw achtertuin flink verbeteren, zeker als u beperkte ruimte heeft. Een vlonder met meerdere niveaus kan uw tuin namelijk optisch groter laten lijken.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders in uw tuin in Den Bosch wilt laten plaatsen. Wij zetten deze aandachtspunten voor u op een rij:

 • Als u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest, zullen de planken van uw vlonder al vrij snel kromtrekken of scheuren laten zien. Het is beter om een hardhouten variant te gebruiken die kwartiers is gezaagd.
 • Fixeer de planken van de vlonder altijd met schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit voorkomt dat de planken teveel gaan krimpen en trekken.
 • Bescherm de gebruikte schroeven altijd goed tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
 • Gebruik alleen een lijm op formaldehyde basis, dit is vele malen sterker dan andere lijmsoorten.
 • Zet de schroeven van de houten vlonder vast met een momentsleutel. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Den Bosch voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van houten vlonders

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft.

Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras.

Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter.

Kosten om een houten vlonder door een aannemer in Den Bosch te laten bouwen

Natuurlijk kunt u ook zelf een houten vlonder in uw tuin aanleggen, in principe is dat echt niet zo moeilijk. Maar als u een degelijk product wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u de vlonder beter door professionals laten aanleggen.

Zo weet u zeker dat u op termijn geen last van splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren zult hebben. Wanneer u een houten vlonder door de experts van Buitenschrijnwerk laat plaatsen, krijgt u:

 • Een hoogwaardig designproduct van kwartiers gezaagd hardhout, zoals bijvoorbeeld afrormosia of iroko;
 • Een nauwkeurig afwerkt en geplaatst vlonder waarvan de planken niet gaan krimpen of trekken;
 • Een prachtige toevoeging voor uw tuin die jarenlang meegaat;
 • Een ontwerp dat perfect bij uw tuin en vastgoed aansluit;
 • Minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat (afhankelijk van de gekozen houtsoort).

De prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot de vlonder moet worden.

Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Ook voor het reinigen van houten vlonders kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Den Bosch

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden