Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders door een specialist laten aanleggen in Oss

Houten vlonder laten aanleggen in Oss

Niets verfraaid een achtertuin zoals een houten vlonder dat kan doen, zeker als dit vlonder van hoogwaardig en duurzaam hout is gemaakt. Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag om met uw nieuwe houten vlonder(s) een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin in Oss te creëren. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u een houten vlonderterras in uw tuin wilt laten plaatsen

U kunt een vlonder als een simpele houten vloer voor het terras in uw tuin beschouwen, maar daarmee doet u dit designproduct in onze ogen tekort. Het is namelijk veel meer dan een middel om de uitstraling en sfeer van uw achtertuin mee te verhogen, vooral omdat een vlonder veel verschillende functionaliteiten kan hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een houten vlonder die ook als steiger aan uw oever dienstdoet. Of een rand langs uw zwembad die veel comfortabeler is dan bestrating. En als u een kleinere achtertuin heeft, kunnen zorgvuldig geplaatste vlonders uw domein optisch groter laten lijken. Houten vlonders zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in minstens net zoveel prijsklassen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een relatief goedkope houtsoort zoals vuren of lariks van een bouwmarkt kiezen, maar dan is de kans groot dat uw mooie houten vlonder na een natte herfst en een strenge winter geen schoonheidsprijs meer verdient. Het gure weer zal het hout van uw vlonder flink hebben aangetast.

Wanneer u zelf een houten vlonder aan gaat leggen of dit door een enigszins handige kennis laat doen, is het heel waarschijnlijk dat u op korte termijn met losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren te maken krijgt. U kunt er daarom beter voor zorgen dat u de adviezen van een professional inwint en vervolgens de constructie aan de experts overlaat. Zo weet u zeker dat uw houten vlonder duurzaam is en jarenlang mooi blijft. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Oss voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor uw vlonders

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een vlonder te gebruiken omdat dit erg sterk en duurzaam is. Hardhout is echter in veel gevallen behoorlijk prijzig. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

  • Afrormosia
  • Afzelia
  • Iroko
  • Padoek
  • Ipe
  • Natuurgekapt teak

Met een dergelijke houtsoort en de nauwkeurige constructietechnieken van de mensen van Buitenschrijnwerk weet u zeker dat u jarenlang van uw nieuwe vlonders kunt genieten. 

Aannemers/ Vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Oss onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u houten vlonderplanken bij een vlonderspecialist wilt kopen

Houten vlonders heeft u in vele verschillende maten en prijsklassen. U moet er alleen wel rekening mee houden dat de houten vlonders van een bouwmarkt over het algemeen een erg lage kwaliteit hebben. Als ervaren aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe houten vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Oss

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt uw houten vlonder het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het vlonder ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten vlonder gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten vlonder in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U doet er verstandig aan om vlonderplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden