Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke aandachtspunten bij het laten aanleggen van houten terrassen of dakterrassen in Goes

Belangrijke aandachtspunten bij het laten aanleggen van houten terrassen of dakterrassen in Goes

Goes, met zijn charmante omgeving en levendige sfeer, biedt een uitstekende locatie voor het creëren van prachtige buitenruimtes zoals houten terrassen en dakterrassen. Als u overweegt om een nieuw terras te laten plaatsen, zijn er enkele cruciale aandachtspunten waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het resultaat voldoet aan uw verwachtingen en past bij de specifieke kenmerken van de regio. In dit artikel verkennen we deze belangrijke overwegingen, inspirerende voorbeelden, gerenommeerde aannemers en de kosten van het aanleggen van houten terrassen of dakterrassen in Goes. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Bij het laten aanleggen van een houten terras of dakterras is een zorgvuldige planning van essentieel belang. Overweeg de volgende aandachtspunten:

 • Lokale regelgeving en vergunningen: Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen voordat u begint met de installatie. Zorg ervoor dat uw ontwerp voldoet aan alle voorschriften en dat u de benodigde vergunningen verkrijgt.
 • Materiaalkeuze: Kies duurzame houtsoorten die goed bestand zijn tegen het specifieke klimaat in Goes. Denk aan de blootstelling aan regen, wind en zonlicht, en kies dienovereenkomstig het juiste hout voor een langdurige levensduur.
 • Onderhoud: Overweeg het onderhoud dat uw gekozen houtsoort vereist. Sommige houtsoorten vergen regelmatig onderhoud, terwijl andere natuurlijk vergrijzen zonder extra behandeling.
 • Lay-out en functionaliteit: Bedenk goed hoe u de buitenruimte wilt gebruiken. Moet het dienen als een ontspanningsruimte, een eetgedeelte, of beide? De indeling en functionaliteit bepalen het ontwerp van uw terras.
 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Overweeg om duurzame materialen te gebruiken en kies voor hout met een keurmerk dat aantoont dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Op die manier draagt u bij aan het behoud van het milieu en geniet u van een terras dat lang meegaat zonder negatieve impact op de natuur.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Belangrijke aandachtspunten bij het laten aanleggen van houten terrassen of dakterrassen in Goes

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om u te inspireren, bekijken we enkele prachtige voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen die perfect passen bij de sfeer van Goes. Deze voorbeelden kunnen u helpen bij het definiëren van uw eigen stijl en voorkeuren voor uw buitenruimte.

 • Natuurlijke integratie: Een houten terras dat naadloos overgaat in de omringende natuur, met geïntegreerde plantenbakken en natuurlijke schaduwplekken.
 • Stedelijke oase: Een dakterras in de stad met een combinatie van houten vlonders en moderne meubels, waarbij slim gebruik is gemaakt van de beperkte ruimte voor een ontspannen sfeer.
 • Avondlijke ambiance: Een houten terras met ingebouwde verlichting en een vuurplaats, waardoor het 's avonds een warme en uitnodigende plek wordt om te ontspannen.

Uw (dak)terras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Goes

Voor het vinden van geschikte aannemers in Goes kunt u gebruikmaken van online platforms, lokale vakverenigingen en beoordelingssites. Zoek naar professionals met ervaring in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen, en vraag om referenties van eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen. Het is essentieel om een aannemer te kiezen die betrouwbaar is en aansluit bij uw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen! 

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van het laten aanleggen van een houten terras of dakterras variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het materiaal, en eventuele extra functies zoals pergola's of verlichting. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende aannemers om een realistisch beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke wensen.

Met deze belangrijke aandachtspunten, inspirerende voorbeelden en informatie over gerenommeerde aannemers hoopt dit artikel u goed op weg te helpen bij het realiseren van uw droomhouten terras of dakterras in het prachtige Goes. Neem de tijd om te plannen en te genieten van de creatie van een buitenruimte die perfect past bij uw levensstijl en de unieke omgeving van Goes.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden