Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten maken in Breukelen

Houten terras bij zwembad

Een houten terras of dakterras is een oase van rust in uw tuin. Een plek waar u heerlijk kunt genieten van het buitenleven, een goede kop koffie, maar bijvoorbeeld ook heerlijk kunt koken of barbecueën. Wilt u een houten terras of dakterras (laten) maken in Breukelen? Dan bent u bij Buitenschrijnwerk aan het juiste adres. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terras of dakterras door een terrasspecialist in Breukelen laten aanleggen

Een houten terras laten maken in Breukelen is de ideale keuze om uw tuin eens mooi aan te kleden. Een houten (dak)terras oogt warmer dan grote tuintegels of andere bestrating. Ook is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.

Prijzen van houten terrasplanken

Het eerste waar u aan denkt bij een houten terras of dakterras in Breukelen is de prijs. Zoals u zich kunt voorstellen lopen de prijzen voor een houten (dak)terras enorm uiteen. Wat in ieder geval goed in om te beseffen is dat goedkoop vaak duurkoop is bij een houten terras of dakterras. De commerciële houtsoorten zoals Bankirai en Cumaru laat u liever links liggen. Bankirai is de welbekende plank met de anti-slipgroef erin. Het probleem van goedkope commerciële houtsoorten is dat het nat gezaagd wordt. Dat betekent dat het hout nog vol vocht zit en dus enorm gaat uitzetten en krimpen. Met alle gevolgen van dien! Een houten (dak)terras is een product dat jarenlang meegaat. Daarom raden wij aan te investeren in kwaliteitshout zoals Padoek, Afrormosia of Afzelia. Er hangt een iets duurder prijskaartje aan, maar wat is het het waard!

Voorbeelden van een hardhouten terras of dakterras

Een houten (dak)terras biedt een wereld aan mogelijkheden. Inspiratie nodig? Hieronder sommen we enkele voorbeelden op:

 • Wonen aan het water - als u aan het water woont, vraagt dat natuurlijk om een houten (dak)terras. Een prachtig verlengstuk van uw tuin zodat u kunt genieten van het buitenleven en de voorbijvarende bootjes.
 • Houten (dak)terras als verlengstuk van uw woning – bent u de trotse eigenaar van een woning met openslaande deuren? Dat smeekt om een houten terras of dakterras. Zo wordt uw woning als het ware doorgetrokken in de tuin.
 • Houten terras in de tuin – een grote tuin is uitermate geschikt om een houten terras in Breukelen te plaatsen. Een fijne plek in de zon of naast uw vijver bijvoorbeeld. Een oase van rust.
 • Houten terras bij het zwembad – heeft u een zwembad in de tuin? Dan mag een houten terras natuurlijk niet ontbreken. Zo kunt u heerlijk zonnen en daarna vanaf uw terras een verfrissende duik in het water nemen.
 • Houten (dak)terras met buitenkeuken – bent u ook zo dol op buiten koken en eten? Een houten terras of dakterras is een uitstekende (en stabiele) basis voor een heuse buitenkeuken. Of gewoon uw BBQ.  

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn in uw tuin? Neem contact met ons op

Aandachtspunten bij houten terrassen en dakterrassen voor uw tuin

Wilt u zelf een houten terras of dakterras in Breukelen aanleggen? Let dan even op onderstaande punten:

 • Kies nooit een commerciële houtsoort, maar altijd een hoogwaardige. Goedkoop = duurkoop!
 • Kwartiers gezaagd hout is een must.
 • Gebruik uitsluitend uit verenstaal gemaakte schroeven.
 • Gebruik doken om de schroeven te beschermen tegen vocht. Hierdoor zal het hout minder snel rotten.
 • Gebruik nooit een hobbylijm van de bouwmarkt.
 • Is het houten (dak)terras bijna klaar? Zorg dan dat u deze volledig opschuurt voor het mooiste visuele resultaat

 

Houten terras in Breukelen

 

Aannemer van houten terrassen/ terrasbouwer

Een houten (dak)terras in Breukelen is een investering waar u jarenlang plezier van hebt. Tenminste, als u kiest voor een kwalitatieve houtsoort. Wat veel mensen niet weten is dat commerciële houtsoorten zoals Bankirai al na 7 à 8 jaar rotten. Dit zijn de houtsoorten die u bij de bouwmarkt koopt. Kwaliteitshoutsoorten zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek gaan minimaal 30 jaar mee voordat zij überhaupt tekenen vertonen van eerste zichtbare rotting. Waarna het nog ontzettend lang duurt voordat het hout daadwerkelijk rot is! Kies daarom altijd voor een professionele aannemer en goede houtsoorten. Zoekt u aannemers in houten (dak)terrassen voor uw nieuwe houten terras in Breukelen? Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw wensen te realiseren. Bij ons krijgt u maar liefst 25 jaar garantie en hout van de beste kwaliteit.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en buitenterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw terras en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel het terras met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over het terras loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten terras niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw terras goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van het terras vegen.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Niets is zo jammer als een prachtig houten terras van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten terras. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw terras na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Wanneer u een houten terras in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw terras wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhout, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden