Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten bouwen in Breda

Houten terras laten bouwen in Breda

Wilt u een houten terras of houten dakterras laten plaatsen in Breda? En bent u op zoek naar een goede aannemer? Bij Buitenschrijnwerken bent u aan het juiste adres. Wij leveren hoogwaardige houten (dak)terrassen met levenslange garantie. Buitenschrijnwerk is dé aannemer in het realiseren van een houten terras of dakterras in Breda. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terras of dakterras door een terrasspecialist in Breda laten plaatsen

Een kwalitatief houten terras laten plaatsen in Breda is een uitstekende keuze om uw tuin aan te kleden. Een houten (dak)terras oogt vaak warmer dan grote tuintegels, terrastegels of andere bestrating. Bovendien is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.  

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN IN UW TUIN

Waar moet u op letten als u een houten (dak)terras gaat plaatsen?

  • De keuze in houtsoort. Iedere houtsoort heeft namelijk andere eigenschappen en een eigen prijskaartje. Kies dus voor een houtsoort die past bij uw levensstijl en uw wensen. Een goede aannemer kan u hierin adviseren.  
  • Ondergrond. Als u een houten (dak)terras plaatst, moet de ondergrond vlak en waterpas zijn. Zo voorkomt u verzakkingen. In sommige gevallen is het daarom noodzakelijk om een fundering te leggen.
  • Ventilatie. Bij een houten (dak)terras bouwen moet er rekening worden gehouden met ventilatie. Vooral onder de houten planken. Zo voorkomt u namelijk houtrot en/ of schimmelvorming.
  • Afwatering. Als u wilt genieten van een lange levensduur van uw houten (dak)terras, is het belangrijk dat er voldoende afwatering is. Water dat op het houten (dak)terras blijft staan, kan op den duur namelijk zorgen voor schade.
  • Onderhoud. Wie denkt dat een (dak)terras onderhoudsarm is, komt bedrogen uit. Om de levensduur van uw houten terras of dakterras in Breda te verlengen, zult u deze periodiek moeten onderhouden met een goede beschermlaag tegen weersinvloeden. Zo blijft uw houten terras langer mooi. Daarnaast is het essentieel dat u het terras schoon houdt.

VOORBEELDEN VAN EEN HARDHOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS

Wist u dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van houten terrassen? Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder sommen we enkele voorbeelden op:

  • Houten terras als verlengstuk van uw woning – een woning met openslaande deuren vraagt om een houten (dak)terras. Zo loopt u zo vanuit uw woning de tuin in.
  • Houten terras verderop in de tuin – in een mooie grote tuin, vormt een terras een fijne plek om te relaxen. En het fijne aan een grote tuin is: het maakt eigenlijk niet uit waar u het terras plaatst. Naast de vijver bijvoorbeeld of naast uw favoriete boom.
  • Houten (dak)terras met buitenkeuken – houdt u van koken in de buitenlucht? Een houten terras is een ideale (en stabiele!) basis voor een prachtige buitenkeuken.
  • Houten terras bij het zwembad – als u een zwembad in de tuin heeft, maakt u er met een houten terras een luxe relax area van! Heerlijk zonnen en daarna een verfrissende duik in het zwembad.
  • Houten terras aan het water – woont u aan het water in Breda? Dan mag een houten terras eigenlijk niet ontbreken! Geniet vanuit uw relaxstoel van het waterleven en de voorbijvarende bootjes.

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Persoonlijke inspiratie nodig voor uw tuin? Neem contact met ons op

 

 

Houten terras in Breda

 

AANNEMERS VAN HOUTEN TERRASSEN/ TERRASBOUWER IN BREDA

Een houten terras of dakterras in Breda is een investering. Wat veel mensen niet weten is dat commerciële houtsoorten zoals Bankirai al na 7 à 8 jaar rotten. Zonde van uw geld! Kwaliteitshoutsoorten zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek gaan minimaal 30 jaar mee voordat zij überhaupt tekenen vertonen van eerste zichtbare rotting. Waarna het nog een eeuwigheid duurt voordat het hout daadwerkelijk rot is! Laat u daarom niet zomaar iets aansmeren. Kies liever voor professionele aannemers in houten terrassen en goede houtsoorten. Zoekt u een aannemer voor houten terrassen of houten dakterrassen in Breda? Let er dan ook op dat u een aannemer kiest met ervaring en expertise op het gebied van hout. Een goede aannemer zal altijd maatwerk leveren. Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw wensen te realiseren. Geen idee is ons te gek!

HOUTEN TERRASPLANKEN KOPEN

Wilt u een houten terras of dakterras kopen in Breda? Dan wilt u vast weten wat de kosten daarvoor zijn. Op de vraag wat een houten (dak)terras kost, is niet een eenduidig antwoord te geven. De exacte kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de gekozen houtsoort, de complexiteit van de klus, de ondergrond en of er een fundering moet worden gelegd en tot slot de afwerking of extra’s (zoals verlichting). Goed om te realiseren is dat goedkoop vaak duurkoop is als het om houten terrassen en dakterrassen gaat. Zeker bij een levenslang product als een houten (dak)terras is het verstandig om te kiezen voor een duurzame houtsoort zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek. Bij Buitenschrijnwerken maken we altijd een passende offerte op maat en doen we u een realistisch aanbod.

Neem contact met ons op 

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Verdeel een zeepmengsel van warm water en groene zeep over uw houten terrassen en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water na en laat het goed drogen voor u het terras weer gebruikt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Houd u terras goed schoon door regelmatig met een bezem bladeren en ander gevallen vuil van uw terrasplanken te vegen. Daarnaast kunt u beter ook niet over het terras lopen als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten terras makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw terras mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Ook een terras van hoogwaardig hardhout heeft onderhoud nodig, ook al is dat onderhoud minimaal. Het is voldoende als u de planken twee keer per jaar met een sopje van warm water en groene zeep reinigt.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten terras kopen?

De hardhouten terrasplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw terras te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten terrassen hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw terras lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

De reguliere kopmaat is 45 x 70 mm. Bij veel gewicht kunt u het beste 50 x 100 mm gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden