Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Cruciale factoren bij het laten installeren van houten (dak)terrassen in Mechelen

Houten terrassen of dakterrassen Mechelen

Of u nu droomt van warme zomeravonden op uw nieuwe houten terras of een gezellig dakterras boven de stad, het laten installeren van houten terrassen in Mechelen vereist zorgvuldige overwegingen en planning. Hier bespreken we enkele cruciale factoren om in gedachten te houden bij het realiseren van uw droomterras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Bij het plannen van uw houten terras is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aandachtspunten.

 • Locatie en oriëntatie: Denk na over de beste locatie voor uw terras en hoe het gepositioneerd moet worden ten opzichte van de zon voor een optimale blootstelling.
 • Duurzame materialen: Kies voor duurzame houtsoorten zoals padoek of teak en materialen die bestand zijn tegen de lokale weersomstandigheden in Mechelen, waardoor uw terras langer meegaat.
 • Functionaliteit: Bedenk hoe u uw terras wilt gebruiken. Moet het een ontspannende ruimte zijn, een eetgedeelte of wellicht een combinatie van beide?
 • Veiligheid en vergunningen: Controleer de lokale bouwvoorschriften en zorg ervoor dat uw ontwerp aan alle veiligheidsnormen voldoet. Het kan nodig zijn om vergunningen aan te vragen.
 • Onderhoud: Overweeg het onderhoud dat uw houten terras nodig zal hebben. Kies materialen en afwerkingen die passen bij uw bereidheid en vermogen om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Mechelen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door diverse ontwerpen van houten terrassen en dakterrassen. Hier zijn enkele voorbeelden die u kunnen helpen bij het vormgeven van het perfecte buitenverblijf:

 • Minimalistisch design: Een strak ontworpen terras met eenvoudige lijnen en neutrale kleuren creëert een moderne en tijdloze uitstraling.
 • Natuurlijke integratie: Laat uw terras samensmelten met de omringende natuur door te kiezen voor houtsoorten en beplanting die goed bij elkaar passen.
 • Multifunctionele ruimte: Creëer zones op uw terras voor verschillende activiteiten, zoals loungen, dineren en tuinieren, voor een veelzijdige buitenruimte.
 • Dakterras met uitzicht: Maak optimaal gebruik van een dakterras door te focussen op het creëren van een adembenemend uitzicht over Mechelen.
 • Sfeervolle verlichting: Voeg sfeer toe met doordachte verlichting, zoals ingebouwde LED-lampen of sfeervolle lantaarns, voor een gezellige ambiance tijdens de avonden.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Mechelen

Het vinden van de juiste aannemer is van vitaal belang voor een succesvolle terrasinstallatie. We bekijken enkele gerenommeerde aannemers in Mechelen die gespecialiseerd zijn in houten terrassen en dakterrassen. Ontdek waar u op moet letten bij het selecteren van een professional en hoe u ervoor kunt zorgen dat ze uw visie tot leven brengen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Een realistisch budget is essentieel voor een geslaagd project. We geven een overzicht van de kosten die gepaard gaan met het aanleggen van houten terrassen of dakterrassen in Mechelen. Hierbij behandelen we niet alleen de materiaalkosten, maar ook arbeidskosten en mogelijke extra's die u in overweging moet nemen.

Of u nu aan het begin staat van uw terrasavontuur of al midden in de planning zit, dit artikel biedt waardevolle inzichten om ervoor te zorgen dat uw houten terras in Mechelen een ware toevoeging wordt aan uw leefruimte. Maak u klaar om te genieten van het buitenleven met een prachtig nieuw houten terras!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen terrasplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden