Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Wat u moet weten voordat u houten (dak)terrassen in Gorinchem laat aanleggen

Wat u moet weten voordat u houten (dak)terrassen in Gorinchem laat aanleggen

Gorinchem, met zijn historische charme en prachtige omgeving, vormt een ideale locatie voor het creëren van sfeervolle houten terrassen of dakterrassen. Voordat u echter enthousiast begint met het realiseren van uw droomterras, zijn er enkele belangrijke overwegingen en stappen die u moet nemen. In dit artikel nemen we u mee door essentiële informatie en inspirerende voorbeelden, zodat uw houten terrasproject in Gorinchem een succes wordt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het starten van een project voor het aanleggen van houten (dak)terrassen vereist zorgvuldige planning en overweging. Hier zijn enkele cruciale aandachtspunten waar u rekening mee moet houden:

Ondergrond en locatie: 

 • Onderzoek de ondergrond en kies de juiste locatie voor uw terras.
 • Controleer de draagkracht van de ondergrond en overweeg eventuele voorbereidingen.

Materiaalkeuze:

 • Bepaal het type hout dat het beste past bij uw esthetische voorkeuren en het lokale klimaat.
 • Overweeg duurzame houtsoorten voor een langere levensduur van uw terras.

Onderhoud en behandeling:

 • Begrijp het onderhoud dat het gekozen hout vereist en plan regelmatige inspecties.
 • Denk na over behandelingen zoals oliën of beitsen om de levensduur van het hout te verlengen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat u moet weten voordat u houten (dak)terrassen in Gorinchem laat aanleggen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om uw creativiteit te stimuleren, presenteren we enkele inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen die perfect zouden passen in de sfeer van Gorinchem. Van minimalistisch modern tot rustiek traditioneel, deze voorbeelden laten zien hoe veelzijdig hout kan zijn in terrasontwerp.

 • Rustiek houten terras: Een charmant rustiek terras met verouderd hout en een natuurlijke afwerking. De warme tinten van het hout zorgen voor een gezellige sfeer, perfect om te ontspannen en te genieten van de groene omgeving.
 • Modern dakterras met hardhout: Een strak en eigentijds dakterras met hoogwaardig hardhout. Strakke lijnen, minimalistisch meubilair en een panoramisch uitzicht op Gorinchem creëren een moderne, stedelijke uitstraling.
 • Tropische Oase in de tuin: Een exotisch houten terras omringd door weelderig groen. Gebruik van tropische houtsoorten en kleurrijke tuinmeubelen brengen een vleugje vakantie naar uw eigen achtertuin.
 • Intiem houten hoekje: Een kleiner houten terras ontworpen voor privacy en gezelligheid. Omringd door bloeiende planten en met comfortabele zitplaatsen, is dit een ideale plek voor een kop koffie of een goed boek.

Uw (dak)terras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Gorinchem

Voor het vinden van geschikte aannemers in Goes kunt u gebruikmaken van online platforms, lokale vakverenigingen en beoordelingssites. Zoek naar professionals met ervaring in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen, en vraag om referenties van eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen. Het is essentieel om een aannemer te kiezen die betrouwbaar is en aansluit bij uw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Het budget is een cruciale factor bij elk bouwproject. Bij het aanleggen van houten terrassen moeten kosten zorgvuldig worden overwogen. Over het algemeen omvatten de kosten:

 • Materiaalkosten:
  • Hout, bevestigingsmiddelen, behandelingen, enz.
 • Arbeidskosten:
  • Kosten voor aannemers en eventueel extra arbeid.
 • Duurzaamheidsinvesteringen:
  • Overweeg de kosten van duurzame keuzes zoals gerecycled hout of hout met een keurmerk. Hoewel dit initieel duurder kan zijn, draagt het bij aan een milieuvriendelijkere en langdurige oplossing.
 • Toekomstig onderhoudsbudget:
  • Houd rekening met de kosten voor toekomstig onderhoud, zoals jaarlijkse behandelingen, reparaties en eventuele vervanging van onderdelen. Het plannen van een onderhoudsbudget voorkomt verrassingen op de lange termijn en verlengt de levensduur van uw houten terras.
 • Extra kosten:
  • Eventuele vergunningskosten, transportkosten, enz.

Door een gedetailleerde offerte aan te vragen bij gekwalificeerde aannemers, krijgt u een realistisch beeld van de totale kosten voor uw project. Met deze inzichten en overwegingen hopen we dat u goed voorbereid bent om het project van uw houten terras of dakterras in Gorinchem met succes aan te pakken. Of u nu geniet van een sfeervol privéterras of een adembenemend dakterras, met de juiste planning wordt uw buitenruimte een ware oase.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen terrasplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden