Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Dit zijn de beste terrasaannemers/ terrasspecialisten/ terrasbouwers of terrasdeskundigen voor uw houten terras of dakterras

Houten terrassen: zo vindt u de beste aannemer voor uw houten terras

Een houten terras of dakterras is een prachtige toevoeging aan uw woning. Het creëert een warme en uitnodigende buitenruimte waar u naar hartenlust kunt ontspannen en genieten van een mooie dag. Bij het realiseren van een houten (dak)terras is het echter wel van cruciaal belang om een ervaren en betrouwbare aannemer te vinden. Buitenschrijnwerk zet voor u op een rijtje waar u op moet letten als u aannemers voor een houten terras vergelijkt, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw wensen en budget maakt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Controleer referenties en eerdere projecten van de terrasbouwer

Wanneer u een aannemer of gespecialiseerde terrasbouwer voor een houten (dak)terras zoekt, kunt u als beste beginnen door aanbevelingen te vragen aan familie, vrienden of buren. Als zij positieve ervaringen hebben gehad met een bepaalde aannemer, is de kans groot dat u ook tevreden met hun werk zult zijn. Daarna kunt u de referenties en eerdere projecten van de terrasbouwer controleren. Vraag de terrasbouwer om referenties van eerdere klanten en neem contact met hen op om hun ervaringen te achterhalen. Bekijk ook foto’s van eerdere projecten om een idee te krijgen van de kwaliteit van hun werk. Een goede aannemer zal trots zijn op zijn vorige projecten en met gemak referenties kunnen verstrekken.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag bij een terrasexpert om een gedetailleerde offerte

Als u een offerte bij een terrasexpert aanvraagt, hoort u altijd een gedetailleerd kostenoverzicht te ontvangen. Met een gedetailleerde offerte kunt u verschillende aannemers veel makkelijker vergelijken en er zo voor zorgen dat u een eerlijke prijs voor uw nieuwe houten terras of dakterras krijgt. Een gedetailleerde offerte bevat in ieder geval:

  • De houtsoort die gebruikt zal gaan worden;
  • De overige materialen die bij de constructie van het (dak)terras gebruikt gaan worden;
  • De geschatte duur van het project;
  • De arbeidskosten;
  • Eventuele overige kosten.

Plan een persoonlijk gesprek met de terrasspecialist

Om de beste aannemer of terrasspecialist voor uw nieuwe houten terras of dakterras te vinden is het raadzaam om eerst een persoonlijk gesprek met de potentiële kandidaten in te plannen. Tijdens dit gesprek kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken en vragen stellen over hun ervaring, werkwijze en planning. Het kan namelijk zomaar zijn dat een bepaalde aannemer die u op het oog heeft pas over een half jaar tijd heeft om een houten (dak)terras in uw achtertuin te bouwen. Daarnaast is het belangrijk om een goede communicatie met de aannemer te hebben zodat u erop kunt vertrouwen dat degene uw project goed uit zal voeren.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Controleer altijd de licenties en verzekeringen van de terrasdeskundige

Voordat u een aannemer voor het bouwen van uw nieuwe houten terras of dakterras kiest, is het belangrijk om de licenties en verzekeringen van de betreffende terrasdeskundige te controleren. Een professionele aannemer zal altijd de juiste licenties voor handen hebben om aan te tonen dat degene de bouwwerkzaamheden uit mag voeren en er zal ook een dekkende aansprakelijkheidsverzekering zijn als er tijdens de werkzaamheden eventuele schade aan uw bezittingen ontstaat. Verifieer de geldigheid van de documenten, zo zorgt u ervoor dat u beschermd bent in het geval van ongelukken of averij tijdens het bouwproces.

Het selectieproces voor de aannemer van uw houten terras

Het vinden van de beste aannemer voor uw houten (dak)terras is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw project succesvol wordt uitgevoerd. Door aanbevelingen te vragen, referenties te controleren, gedetailleerde offertes op te vragen, licenties en verzekeringen te verifiëren en persoonlijke gesprekken te voeren kunt u precies de juiste terrasspecialist selecteren die aan al uw behoeften voldoet. Het investeren van de tijd en moeite in het selectieproces zal uiteindelijk resulteren in een prachtig houten terras of dakterras waar u jarenlang van kunt genieten.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen of dakterrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten (dak)terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras of dakterras voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan het (dak)terras gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten terras een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw terras ook glad. Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over het terras kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terras of dakterras het beste behandelen?

Een houten (dak)terras zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:    

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
  • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras of dakterras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw (dak)terras glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras of dakterras?

Behalve de vele voordelen heeft een houten (dak)terras ook nadelen. Als u namelijk voor een terras van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten terras ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten terras voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras of dakterras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten (dak)terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras of dakterras?

Als u een houtsoort voor uw (dak)terras gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras of dakterras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten (dak)terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras of dakterras per m2?

De prijzen voor een hardhouten (dak)terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras of dakterras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten (dak)terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden