HOUTEN-PERGOLA

Indien u een houten pergola wenst kunt u bij veel bedrijven terecht, echter geen enkel bedrijf biedt de expertise en het vakmanschap als Flaxfield. Zaakvoerder Edward Vlasveld, voormalig Meester-Jachtbouwer, is een specialist op het gebied van alle denkbare staal-, steen- en houtconstructies. Zijn innovatieve en nauwkeurige constructiemethoden zijn duidelijk zichtbaar in zijn werk.

Wie een stukje onorthodox vakwerk wil kan zich melden bij Edward. Als zaakvoerder van het prestigieuze Tuinarchitecten buro Flaxfield heeft Vlasveld een indrukwekkende lijst aan opdrachtgevers en projecten op zijn naam staan. De houten Pergola’s die Edward creëert zijn van uiteenlopende aard qua design, echter hebben allemaal 1 ding gemeen. Ze zijn allemaal gemaakt met de precisie afkomstig uit de luxe jachtbouw industrie.

Optische verschillen die men direct opmerkt aan deze houten pergola’s zijn bijvoorbeeld de zichtbare uitstekende deuvelpennen die gebruikt worden om pen en gat verbindingen op te sluiten. Deze constructie gebruikte men in de middeleeuwen reeds om dakspanten op te spannen van kerken en kastelen, waarbij er stukken van de pennen zichtbaar uit de constructie steken als bewijs dat het op de ouderwetse manier geconstrueerd is. Tevens een prachtige methode om houten pergola’s te maken.

Houten pergola’s zijn er ook bij Edward in verschillende varianten qua ontwerp.

Men heeft de u-vormige houten pergola, men heeft de ouderwetse houten pergola waarbij de ruiters en liggers ver over de palen heen steken. Voorts is er nog de houten pergola zonder liggers, en de houten pergola zonder de ruiters (dwarsliggers). Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de houten pergola als omgekeerde letter ‘u’ te verbinden met kruislingse balken bovenin het plafond van de houten pergola.

Een van de voordelen van de houten pergola is dat met deze vol kan hangen met Blauwe regen klimplanten die tezamen met bijvoorbeeld; Eiken balken van 25x25 cm dik massief hout, een prachtig effect geven als alles in bloei staat. De houten pergola’s kunnen in principe van ieder gewenst materiaal zijn gemaakt, echter zijn de houten pergola’s van Edward over het algemeen van Frans-Eiken of Siberisch Lariks met een gemiddelde dikte variërend van 20cm tot 30 cm in het vierkant. Zijn pergola’s zijn dan ook allemaal indrukwekkend van zowel constructieve vakkundigheid als van afmeting.

Voor meer info over de houten pergola's in het algemeen, kunt u een vrijblijvende afspraak maken met Edward via de contactgegevens op de homepagina.