HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een houten pergola

pergola van hout

Een houten pergola geniet een grote populariteit.  Houten pergola's bieden namelijk de mogelijkheid om ten volle van uw tuin te genieten, afgeschermd van zon, regen en wind. U zit echter niet achter glas waardoor de temperatuur niet extreem kan oplopen, zoals bij een veranda. U kan ervoor kiezen om uw pergola van hout tegen uw gevel aan te bouwen zoals een veranda, maar u kan het ook ergens anders in de tuin plaatsen, bijvoorbeeld bij uw zwembad of vijver. Voor een pergola van minder dan 30 m² heeft u bovendien geen bouwvergunning nodig. Een tip? Plaats infraroodverwarming in uw pergola. Zo kan u er ’s avonds laat als het afkoelt of in de herfst of lente ook nog van uw houten pergola genieten, zeker met een mooi houten terras in dezelfde houtkleur. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van hoogwaardige houten pergola's. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.

Voorbeelden van houten pergola´s

Een houten pergola geeft niet alleen een prachtige natuurlijke sfeer aan uw achtertuin, het heeft ook ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u een pergola als een mooie rozenboog gebruiken. Deze kan toegang tot een terras of veel meer fleur aan een saai hoekje in uw tuin geven. Een andere optie is om de pergola als een afdak boven een gezellige zithoek te plaatsen. U kunt de houten pergola dan met bijvoorbeeld klimop laten begroeien om zodoende landelijke knusheid en schaduw op warme dagen te creëren. Het is overigens helemaal niet nodig om een houten pergola van begroeiing te voorzien. Als u juist van strak en modern houdt, kunt u ook een houten pergola zonder planten, maar met een eventueel schaduwdoek boven uw terras laten plaatsen.

Wilt u uw nieuwe houten pergola door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk voor u klaar!

Neem contact met ons op

Aandachtspunten bij het laten plaatsen van een houten pergola

Een pergola kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, maar als er inferieur hout is gebruikt, is er alsnog sprake van half werk. Het zwakkere hout kan namelijk al vrij snel krom gaan trekken of zelfs gaan scheuren omdat het om zogenaamd ‘dosse gezaagd hout’ gaat. Hierbij staat de nerf niet loodrecht op het plankoppervlakte en is de dure pergola binnen een mum van tijd niet mooi meer.

De experts van Buitenschrijnwerk werken bij voorkeur met hardhout. Dit is erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

Aannemers van houten pergola´s

Indien u optimaal van uw buitenruimte wilt genieten, overweeg dan om een houten pergola aan uw tuin toe te voegen. Een houten pergola biedt niet alleen duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud, maar creëert ook een warme en natuurlijke uitstraling die perfect bij elke buitenomgeving past. Bij Buitenschrijnwerk zijn we experts in het plaatsen van pergola´s en hebben we veel ervaring in het op maat ontwerpen en plaatsen van de pergola die precies bij uw smaak aansluit. Of u nu op zoek bent naar een modern of klassiek ontwerp, we bieden een breed scala aan hoogwaardige houtsoorten en afwerkingen om aan uw specifieke wensen te voldoen. Onze vakmensen werken nauw samen met u om uw ideeën om te zetten in een praktisch en stijlvol ontwerp dat perfect past bij uw buitenruimte. Elk project wordt uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met oog voor detail, zodat u vele jaren kunt genieten van uw nieuwe houten pergola.

U kunt een houten pergola ook erg mooi combineren met een veranda, tuinhuis, tuinomheining of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Prijzen van een houten pergola

Natuurlijk kunt u samen met uw handige buurman een houten pergola in uw tuin aan gaan bouwen. U haalt gewoon een bouwpakket voor een pergola bij een bouwmarkt en gaat aan de slag. Na een tijdje hard werken staat er dan een prachtige pergola op uw terrein. Het is misschien niet zo perfect afgewerkt wanneer u dit door een professional had laten doen, toch bent u heel tevreden over het eindresultaat.

Maar dan komt de natte herfst. En een winter vol vorst. Tegen de tijd dat de zon weer begint te schijnen en u de behoefte krijgt om in uw tuin van het mooie weer te genieten, is die pergola al lang niet meer mooi meer. Het hout begint te scheuren en krom te trekken.

Als u ervoor had gekozen om een houten pergola door een ervaren aannemer te laten plaatsen, had u een betere montage en veel hogere kwaliteit gehad die ervoor hadden gezorgd dat uw pergola minimaal 15 jaar onberispelijk was gebleven.

Buitenschrijnwerk helpt u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe pergola geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten pergola.

Een pergola van hout

In de voorjaarszon onder de bloemen van de Blauwe Regen, een luie stoel boven een bloemen ondersteunende houten pergola gemaakt van het fenomenale natuurlijke materiaal: hout.

Dit materiaal wordt commercieel al verhandeld t.b.v. houten pergola's sinds het begin van de geregistreerde geschiedenis en heeft zichzelf meer dan voldoende bewezen op haar duurzaamheid en haar constructieve eigenschappen. Deze eigenschappen omvatten zowel krimp- als trekvastheid, alsook duurzaamheid tegen rotten en schimmels met een hele hoge resistentiewaarde.

De houtsoort met de beste eigenschappen is de koning onder de houtsoorten genaamd: Birma-Teak,... echter is voor de meesten niet betaalbaar. Zeker voor een pergola van hout die groot moet zijn, is Eiken een houtsoort dat prima voldoet aan de eisen voor dit Noord-Europees klimaat.  Tijdens de constructie en verwerking van hout merkt men ook dat het hout een hele lange vezel heeft, waardoor het makkelijk te bewerken is met beitels ten behoeve van het maken van pen en gat verbindingen, alsmede het boren van gaten die zeer nauwkeurig afgewerkt kunnen worden. De kleur van hout kan variëren van witgeel tot donkerbruin.  Krimp en trek eigenschappen van hout is voor de ideale pergola's waarschijnlijk de houtsoort Afzelia, of Afrormosia gezien dat zelfs drijfnat hout vers gezaagd, een uitzetting en krimpcoëfficiënt heeft wat nagenoeg nihil is. Zeker in 45 graden verbindingen is dit een groot pluspunt. Alles samengevat is een houten pergola of een pergola van hout een absoluut topproduct wat de charme en constructie-kwaliteit betreft.

houten deuvels

houten deuvels

 

SOORTEN HOUTEN PERGOLA

Een houten pergola of een pergola van hout zijn er in alle mogelijke stijlen en vormen. Bij Buitenschrijnwerk heeft u de keuze tussen:

 • Een U-vormige houten pergola,
 • Een klassieke houten terrasoverkapping
 • Een houten veranda zonder liggers,
 • Een houten pergola zonder ruiters (dwarsliggers),
 • Een houten carport als een omgekeerde letter ‘U’

Welke houten pergola of pergola van hout constructie u ook kiest: u mag uitgaan van een schitterend eindresultaat met afwerking tot in de puntjes. Om uw pergola nog meer te laten schitteren kan u deze bekleden met klimplanten.

houten verbinding

houten verbinding

 

MATERIALEN VOOR HOUTEN PERGOLA'S

Over het algemeen werken we met Franse Eik of Scandinavische grenen voor onze houten pergola's . Uiteraard zijn andere houtsoorten ook mogelijk op verzoeken zoals Afzelia Passiloba of Afrormosia, beiden uit Afrika.  Deze houtsoorten zijn nog beter bestand tegen rotting en schimmelvorming dan grenen of eiken.

HOUTEN PERGOLA’S VAN PADOEK

Een houten pergola of een pergola van hout is op zich een aanwinst voor de charme van uw tuinbeleving. De zon schijnt tussen de balken door en onbewust observeert u een kooiconstructie vanuit uw periferische gezichtsveld. Hierbij is de atmosfeer beleving de cruciale factor waarvoor men überhaupt laat bouwen. Essentieel hierbij is dat de constructie zodanig is gemaakt dat zowel de houtsoort op zich als de constructie wijze op hetzelfde kwalitatieve level liggen zodat niet de een onderdoet aan de ander, wat de constructie op zich kan doen verwaarlozen. Het is dus verstandig, indien men besluit tot het bouwen van een houten pergola, om een pergola van Padoek te nemen om de materiaal kwaliteit te laten matchen met een degelijke constructie alsmede een mooi design.

padoek hout

padoek hout

 

MANSONIA PERGOLA'S

Mansonia op zich is een houtsoort voor een houten pergola of een pergola van hout die niet zo bekend is, echter zijn de eigenschappen des te verrassender daar deze houtsoort zich bijzonder goed laat scoren tussen de concurrenten op de duurzaamheidslader. Buiten dit heeft Mansonia een bijzonder mooie kleur wat een goede pergola combinatie is in samenspraak met een mooie constructie keurig netjes in detail afgewerkt.

AFRORMOSIA PERGOLA

Wie wil er geen romantische atmosfeer op een terras gebracht door een houten pergola of een pergola van hout, een zeer charme-volle houtsoort qua uitstraling. Afrormosia is samen met Teak de meest warme uitstraling die een houtsoort überhaupt te bieden heeft. De kleurzetting van dit product is nagenoeg een kopie van de charme die de duurste houtsoort ter wereld met zich meebrengt. Teak wordt voornamelijk gebruikt op scheepsdekken en voor buiten meubilair, waarbij een pergola geen dagelijkse optie is voor een dergelijke dure houtsoort.

aformosia hout

aformosia hout

 

BANKIRAI PERGOLA’S

Dikke palen, een paar dwarslatten en een pot met spijkers en voilà een uur later staat het overeind, de pergola. Indien men het ziet op een Gamma reclamefilmpje, is het allemaal zo makkelijk als wat… echter schijn bedriegt. Het in elkaar zetten van een dergelijke pergola van hout of een houten pergola op een professionele wijze vergt meer dan een paar balkjes met een pot met spijkers. Een professioneel in elkaar gezette pergola van Bankirai vergt vakkundigheid en geduld. (C)

teak hout

teak hout

 

MEER INFO OVER HOUTEN PERGOLA'S ?

Droomt u van een houten terrasoverkapping? Contacteer Buitenschrijnwerk nu voor meer tips, advies en een offerte op maat op het nummer +32-15-212600 of via het online contactformulier.

 

Gerelateerde informatie:


Wij plaatsen onder meer op de volgende locaties.

 • Nederland:

  Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist

 • België:

  Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals

vastschroeven pergola

vastschroeven pergola

IN ONDERSTAANDE PLAATSEN IN BINNEN- EN BUITENLAND, IS BUITENSCHRIJNWERK.EU ACTIEF WERKZAAM

NEDERLAND

Abcoude, Amstelveen, Apeldoorn, Almelo, Ankeveen, Amersfoort, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Aalsmeer, Bloemendaal, Blaricum, Breda, Breukelen, Bussum, Balk, Burum, Bolsward, Deventer, Dordrecht, Doetinchem, Drachten, Deurne, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Goes, Gouda, Gorichem, Gemert, Grou, Garyp, Hengelo, Hilversum, Haarlem, Heereveen, Horst, Heeg, Helmons, Joure, Kloostertille, Koudum, Leiden, Loosdrecht, Laren, Leimuiden, Loenen a/d Vecht, Lemmer, Langweer, Leeuwarden, Mill, Nijmegen, Nieuwkoop, Nederhorst Den Berg, Naarden, Noordwijk, Oosterhout, Oisterwijk, Oss, Oude Ga, Rotterdam, Roermond, Roosendaal, Rijssen, Reeuwijk, Roelofarendsveen,
's-Hertogenbosch, Sint Oedenrode, Schijndel, Sneek, Surhuisterveen, Tilburg, Utrecht, Uden, Uithoorn, Veghel, Veenendaal, Vinkeveen, Vught, Venrai, Waalwijk, Weert, Weesp, Workum, Woudsend, Wolvega, Zutphen, Zandvoort, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Provincie Zeeland, Provincie Utrecht, Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Provincie Friesland, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg

BELGIE

Aarschot, Antwerpen, Aalst, Arendonck, Bocholt, Beveren, Blankenberge, Beerse, Bree, Bornem, Brasschaat, Beringen, Brussel, Brugge, Dendermonde, Deinze, Diest, De Haan, Dilsen-Stokkum, Evergem, Eekloo, Edegem, Geel, Genk, Gent, Geraardsbergen, Haacht, Hoogstraten, Heist op Den Berg, Herenthals, Hasselt, Ieper, Kontich, Knokke, Kasterlee, Kapellen, Kalmthout, Kortrijk, Lochristi, Lier, Leuven, Lokeren, Laakdal, Lommel, Leopoldsburg, Lanaken, Mechelen, Mol, Maasmechelen, Meerhout, Nijlen, Neeroeteren, Oudenaarde, Puurs, Peer, Poperinge, Retie, Rijkevorsel, Roeselare, Schilde, Schoten, Sint Truiden, Sint-Martens Latum, Sint Kathelijne Waver, Sint Niklaas, Tongeren, Turnhout, Tessenderloo, Ukkel/Uccle, Waterloo, Waregem, Zele, Zoersel, Zonhoven, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden