Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

De mooiste voorbeelden/ uitstralingen/ mogelijkheden/ opties en keuzes bij houten vlonders

Prachtige voorbeelden van houten vlonders | Buitenschrijnwerk

Houten vlonders zijn al lange tijd een populaire keuze voor het creëren van prachtige buitenruimtes. Of u nu een tuin, een terras, een balkon of een ander buitengebied heeft, houten vlonders voegen altijd een natuurlijke en warme uitstraling aan uw omgeving toe. Maar wat maakt houten vlonders nu zo speciaal? Buitenschrijnwerk helpt u graag door prachtige voorbeelden van houten vlonders te geven. Zo weet u precies wat het beste bij uw wensen en smaak past.  Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De verschillende uitstralingen die u met een houten vlonder kunt bereiken

Een houten vlonder vormt het ultieme canvas voor het creëren van diverse en adembenemende esthetische sferen. Ontdek de verbazingwekkende transformatie die u met uw nieuwe houten vlonder kunt bereiken:

1. Een Ongepolijste Natuurlijke Pracht: Als u verlangt naar de warmte en charme van een rustieke omgeving, dan is een onbehandelde, ruw getextureerde houten vlonder uw antwoord. Overweeg het hout te laten vergrijzen voor een verweerde, ongetemde uitstraling. Voeg rustieke tuinmeubels toe en prikkel uw zintuigen met de toevoeging van wilde bloemen in potten, om zo de sfeer compleet te maken.

2. Eigentijdse Elegantie en Strak Design: Zelfs in de wereld van moderne esthetiek kan een houten vlonder schitteren. Kies voor een houtsoort met een vlotte afwerking zoals teak of ipe. Deze houtsoorten bezitten een natuurlijke glans en uniforme kleur die perfect passen bij een eigentijdse stijl. Voeg minimalistisch meubilair en strakke lijnen toe, vergezeld van plantenbakken met siergrassen voor een vleugje groen en textuur.

3. Tropische Paradijselijkheid: Wenst u een exotische sfeer in uw buitenruimte? Met een houten vlonder tovert u gemakkelijk een tropische oase tevoorschijn. Kies voor hardhoutsoorten met een natuurlijke, rijke kleur. Omring uw vlonder met weelderige tropische planten, zoals palmbomen en varens. Voeg hangmatten of rotanstoelen toe voor ultieme ontspanning.

4. Scandinavische Minimalisme: De Scandinavische eenvoud is perfect voor wie houdt van een bescheiden en minimalistische stijl. Lichtgekleurd hout met een natuurlijke, bleke uitstraling is hier de keuze. Houd het ontwerp strak en zonder overdaad, met moderne buitenmeubelen, zoals stoelen en tafels van wit kunststof of metaal. Enkele moderne, groenblijvende planten in strakke potten voegen een toets van natuurlijke frisheid toe.

Op zoek naar deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Mogelijkheden van een houten vlonder

Naast de diverse esthetische keuzes biedt een houten vlonder talloze functionele mogelijkheden. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. Een Idyllische Tuinrustplaats: Stel u een weelderige, groene achtertuin voor, met een rustieke houten vlonder die naadloos aansluit bij de natuurlijke omgeving. Te midden van bloeiende bloemen en weelderige planten wordt de houten vlonder een uitnodigende ruimte om te ontspannen en van de buitenlucht te genieten.

2. Waterzijde Luxe: Voor de bevoorrechten die in de buurt van meren, vijvers of de zee wonen, kan een houten vlonder een luxueuze aanvulling aan het water vormen. Stelt u zich voor dat u 's ochtends ontwaakt en direct naar uw houten vlonder stapt om van het uitzicht over het water te genieten!

3. Uitbreiding van Uw Leefruimte: Houten vlonders kunnen ook fungeren als een naadloze uitbreiding van uw binnenruimte. Door uw woonkamer of keuken met een houten vlonder te verbinden, opent zich een wereld van mogelijkheden voor entertainment, dineren of gewoon genieten van het buitenleven.

4. Stijlvolle Oplossingen voor Kleine Ruimtes: Zelfs als u slechts beschikt over een klein balkon of terras, kan een houten vlonder een elegante en stijlvolle toevoeging zijn. Met slim ontwerp en de juiste houtkeuze kunnen houten vlonders kleine ruimtes omtoveren tot prachtige buitenverblijven. Kies lichte houttinten om de ruimte groter te laten lijken en voeg enkele bloempotten toe voor een vleugje groen.

5. Ontspanning bij het Zwembad: Indien u een zwembad in uw tuin heeft, verhoogt een aangrenzende houten vlonder de functionaliteit. Na een verfrissende duik kunt u ontspannen zonnebaden op de aangrenzende houten vlonder.

Prachtige voorbeelden van houten vlonders | Buitenschrijnwerk

Opties bij houten vlonders

Bij het selecteren van het juiste hout voor uw nieuwe houten vlonder, is het cruciaal om de kenmerken van verschillende hardhoutsoorten in overweging te nemen. Hardhout staat bekend om zijn kracht, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid, waardoor het de perfecte keuze is voor vlonders die bestand moeten zijn tegen alle elementen. Buitenschrijnwerk werkt met hoogwaardige hardhoutsoorten zoals afrormosia, ipe, teak, iroko, afzelia en padoek.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Keuzes bij houten vlonders

Bij het maken van keuzes voor uw houten vlonder is het essentieel om uw persoonlijke voorkeuren, budget en de specifieke vereisten van uw buitenruimte in overweging te nemen. Het maken van een keuze voor een bepaalde houtsoort is slechts het begin; u moet ook nadenken over de behandeling van het hout. Het is van vitaal belang om uw houten vlonder te beschermen tegen vocht, insecten en UV-straling. U kunt kiezen voor voorbehandeld hout dat al is geïmpregneerd met een beschermende stof, of u kunt ervoor kiezen om het hout zelf te behandelen met beits of olie.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten vlonder is groene zeep, een natuurlijk schoonmaakmiddel dat mild is voor het hout en effectief vuil verwijdert. Meng een halve kop groene zeep met 5 liter warm water en verdeel dit over de vlonder. Laat het even inwerken en borstel of veeg vervolgens het overgebleven vuil weg. Spoel de zeep daarna af met schoon warm water.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen, dient u deze schoon en droog te houden. Regelmatig vegen met een bezem om bladeren en vuil te verwijderen is essentieel. Daarnaast moet u niet op de vlonder lopen als de planken nat zijn geworden. Morsingen, zoals wijn, fruitsap of frisdrank, moeten onmiddellijk worden verwijderd met warm water en een borstel, gevolgd door grondig spoelen en laten drogen voordat u er weer overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Een onbehandelde vlonder zal snel lelijk worden door vuil en groene aanslag. Om ervoor te zorgen dat uw vlonder jarenlang mooi blijft, dient u:

  • Regelmatig bladeren en vuil verwijderen met een bezem.
  • Uw vlonder tweemaal per jaar grondig reinigen met een sopje van groene zeep.
  • Laat uw vlonder na het reinigen of na een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Om dit te voorkomen, dient u regelmatig bladeren en eventueel vuil van uw vlonder te vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw vlonder als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u kiest voor een inferieure houtsoort. In dat geval zullen de planken onvermijdelijk uitzetten, krimpen en kromtrekken. Buitenschrijnwerk adviseert graag over hoogwaardige hardhoutsoorten om deze nadelen te voorkomen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk maakt gebruik van foutloos eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd. Dit in tegenstelling tot dosse hout, dat bij veel concurrenten wordt gebruikt en snel zal scheuren en splijten. Buitenschrijnwerk beveelt hardhoutsoorten aan zoals afrormosia, afzelia, iroko, padoek, ipe en natuurgekapt teak. Het hout is altijd natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%, wat de stabiliteit waarborgt. Daarom biedt Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op geleverde houten vlonders.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste uw houten vlonder kopen bij een professionele aannemer. Zo wordt de vlonder exact volgens uw wensen ontworpen, wordt kwalitatief hoogwaardig hout gebruikt en wordt het degelijk gemonteerd, zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder variëren sterk en zijn voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld de goedkoopste houtsoort waarmee wordt gewerkt, terwijl afrormosia of teak aanzienlijk duurder zijn. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, waarop de vlonderplanken worden bevestigd. Doorgaans wordt voor onderregels een kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Als de vlonder echter veel gewicht moet dragen, is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden