Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Sint-Oedenrode

Houten vlonders laten aanleggen in Sint-Oedenrode

Een houten vlonder is een goed alternatief als u zich niet alleen tot gras of tegels in uw achtertuin in Sint-Oedenrode wilt beperken. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u houten vlonders in uw tuin wilt laten plaatsen

Een houten vlonder heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl. Een bijkomend voordeel is dat een vlonder van hout ´s morgens al snel een prettige temperatuur aanneemt. Omgekeerd verdwijnt ´s avonds de warmte ook vlot uit de planken, waardoor een houten vlonder na een hete zomerdag altijd fris aanvoelt. Er zijn wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders in uw tuin in Sint-Oedenrode wilt laten plaatsen. Wij zetten deze aandachtspunten voor u op een rij:

  • Als u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest, zullen de planken van uw vlonder al vrij snel kromtrekken of scheuren laten zien. Het is beter om een hardhouten variant te gebruiken die kwartiers is gezaagd.
  • Fixeer de planken van de vlonder altijd met schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit voorkomt dat de planken teveel gaan krimpen en trekken.
  • Bescherm de gebruikte schroeven altijd goed tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
  • Gebruik alleen een lijm op formaldehyde basis, dit is vele malen sterker dan andere lijmsoorten.
  • Zet de schroeven van de houten vlonder vast met een momentsleutel. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Sint-Oedenrode voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Bij het kiezen van de houtsoort van uw nieuwe vlonder(s) is het belangrijk dat het hout tegen rotting en schimmel bestand is. Daarnaast is het essentieel dat het hout niet krimpt of trekt. Dosse gezaagd hout – dat bij iedere bouwmarkt in de schappen ligt – zal al vrij snel gaan krimpen of trekken, waardoor uw vlonders binnen de kortste tijd niet meer mooi zijn. U kunt beter voor kwartiers gezaagd hout kiezen. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Mogelijkheden van houten vlonderterrassen

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Sint-Oedenrode onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten om een houten vlonder door een vlonderspecialist in Sint-Oedenrode te laten bouwen

Het zal als geen verrassing komen dat de initiële kosten hoger zullen zijn als u een houten vlonder door een aannemer laat ontwerpen en plaatsen dan als u zelf een vlonder aan gaat leggen.  Op de langere termijn zal een vlonder dat door een aannemer is geplaatst onder aan de streep goedkoper zijn, en wel om de reden dat een professioneel aangelegd vlonder veel langer meegaat. Het inhuren van een aannemer is kiezen voor duurzame kwaliteit. De exacte prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Sint-Oedenrode

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt uw houten vlonder het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het vlonder ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten vlonder gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten vlonder in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U doet er verstandig aan om vlonderplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden