Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Nederland laat plaatsen

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Nederland laat plaatsen

Houten vlonders zijn een prachtige toevoeging aan uw buitenruimte, waardoor u kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van hout terwijl u comfortabel ontspant in uw eigen tuin. Voordat u echter de beslissing neemt om houten vlonders te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke overwegingen en inspirerende ideeën die u in overweging moet nemen. In dit artikel nemen we u mee door essentiële aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, betrouwbare aannemers en de kosten die gepaard gaan met het realiseren van een houten vlonder in Nederland. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het aanleggen van een houten vlonder vergt zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Hier zijn enkele aandachtspunten die u niet over het hoofd mag zien:

Duurzaamheid van het hout: Kies voor duurzaam hout om de levensduur van uw vlonder te verlengen. Hardhoutsoorten zoals afrormosia en teak zijn populaire keuzes vanwege hun natuurlijke weerstand tegen vocht en insecten.

Ondergrond voorbereiding: Een stabiele en goed voorbereide ondergrond is essentieel voor een duurzame vlonder. Zorg voor een goede afwatering en gebruik indien nodig anti-worteldoek om ongewenste vegetatie te voorkomen.

Onderhoudsaspecten: Houten vlonders vereisen regelmatig onderhoud. Overweeg het gebruik van speciale oliën of coatings om het hout te beschermen tegen weersinvloeden en kleurvervaging.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Nederland laat plaatsen

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om uw creativiteit te stimuleren, hebben we enkele inspirerende voorbeelden van houten vlonders verzameld. Van strakke moderne ontwerpen tot meer rustieke, natuurlijke uitstralingen, deze voorbeelden bieden een scala aan mogelijkheden om aan uw persoonlijke stijl te voldoen.

  • Minimalistische elegantie: Creëer een eigentijdse uitstraling met strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet.
  • Natuurlijke warmte: Laat de schoonheid van het hout echt tot zijn recht komen door te kiezen voor een natuurlijke afwerking die de warme tonen benadrukt.
  • Gezellige hoekjes: Speel met niveaus en creëer gezellige hoekjes voor ontspanning met vrienden en familie.
  • Tropische oase aan het water: Kies voor een exotische flair door te spelen met tropische houtsoorten zoals Ipe. Creëer een uitgestrekt vlonderplatform dat uitsteekt boven het water, omgeven door weelderige groene beplanting. Voeg comfortabele loungestoelen en zachte kussens toe voor een ontspannen toevluchtsoord aan het water. Overweeg ingebouwde verlichting om 's avonds een warme sfeer te behouden.
  • Eco-vriendelijke innovatie: Ga voor een moderne benadering met duurzame, gerecyclede houtmaterialen. Creëer een eigentijds patroon door verschillende tinten hout te combineren, en voeg ingebouwde plantenbakken toe voor een groen accent. Integreer zonnepanelen in het vlonderontwerp om op een milieuvriendelijke manier energie op te wekken. Dit creëert niet alleen een esthetisch aantrekkelijke buitenruimte, maar benadrukt ook uw betrokkenheid bij duurzaamheid.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Nederland

Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal voor het succesvol realiseren van uw houten vlonder. Doe grondig onderzoek en overweeg de volgende factoren:

Ervaring en referenties: Kies een aannemer met aantoonbare ervaring in het bouwen van houten vlonders en vraag om referenties van eerdere projecten.

Vergunningen en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer alle benodigde vergunningen heeft en voldoende verzekerd is voor eventuele onvoorziene omstandigheden.

Duidelijke communicatie: Een goede communicatie met de aannemer is essentieel. Zorg ervoor dat u alle details begrijpt en dat er duidelijke afspraken zijn over het project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten van het plaatsen van een houten vlonder variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gekozen hout, de grootte van de vlonder en eventuele extra functies zoals trappen of leuningen. Het is raadzaam om offertes van verschillende aannemers te vergelijken en rekening te houden met zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten.

In conclusie, het plaatsen van houten vlonders in Nederland is een investering die niet alleen de esthetiek van uw buitenruimte verbetert, maar ook het genot van uw leefruimte vergroot. Door rekening te houden met de genoemde aandachtspunten, inspirerende voorbeelden te verkennen, zorgvuldig te kiezen voor een betrouwbare aannemer en uw budget goed te beheren, kunt u binnenkort genieten van een prachtige houten vlonder die jarenlang plezier biedt.

Vraag een offerte voor uw nieuwe vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten vlonder is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over de vlonder als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten vlonder niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw vlonder goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van de vlonder vegen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten vlonder makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw vlonder mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Behalve de vele voordelen heeft een houten vlonder ook nadelen. Als u namelijk voor een vlonder van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten vlonder ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten vlonder voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden