Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Slimme tips als u houten vlonders in Limburg wilt laten plaatsen

Slimme tips als u houten vlonders in Limburg laat plaatsen

Een houten vlonder kan een prachtige toevoeging zijn aan uw buitenruimte in Limburg, en het biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze provincie. Voordat u echter begint met de installatie van uw houten vlonder, zijn er enkele belangrijke overwegingen en tips die u in gedachten moet houden. In dit artikel delen we enkele slimme tips om ervoor te zorgen dat uw nieuwe houten vlonder in Limburg een succes wordt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u begint met het installatieproces van uw houten vlonder, zijn er enkele essentiële aandachtspunten om te overwegen:

 • Materialen en duurzaamheid: Kies duurzaam hout dat bestand is tegen het Limburgse klimaat en vochtigheid. Behandel het hout regelmatig om de levensduur te verlengen.
 • Locatie: Denk na over de locatie van uw vlonder. Overweeg aspecten zoals zonlicht, schaduw en het uitzicht om de beste plek te kiezen.
 • Ontwerp en lay-out: Plan het ontwerp van uw vlonder zorgvuldig. Denk aan de grootte, vorm en eventuele extra functies zoals trapjes of relingen.
 • Vergunningen: Controleer of u eventuele vergunningen nodig heeft voordat u begint met de installatie.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Slimme tips als u houten vlonders in Limburg laat plaatsen

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om u te inspireren bij het ontwerpen van uw eigen houten vlonder, bekijk enkele inspirerende voorbeelden in Limburg. U kunt kiezen voor een vlonder die naadloos in uw tuin past of juist een opvallend contrast biedt met de omgeving.

 • Natuurlijke schoonheid: Houten vlonders in combinatie met omringende tuinplanten creëren een natuurlijke uitstraling.
 • Uitzicht over het water: Plaats een vlonder aan de rand van een vijver, meer of rivier voor een schilderachtig uitzicht.
 • Verhoogd dek: Een verhoogde vlonder biedt privacy en creëert extra leefruimte in uw tuin.

Aannemers van houten vlonders in Limburg

Als u niet van plan bent om uw houten vlonder zelf te installeren, is het van vitaal belang om een ervaren en betrouwbare aannemer te vinden. Doe grondig onderzoek en vraag om aanbevelingen in uw regio. Enkele gerenommeerde aannemers in Limburg kunnen u helpen bij het realiseren van uw droomvlonder.

 • Vakmanschap: Kies een aannemer met bewezen ervaring in vlonderbouw en referenties van tevreden klanten.
 • Materialen: Zorg ervoor dat de aannemer hoogwaardige materialen gebruikt voor duurzame resultaten.
 • Offertes en contracten: Vergelijk offertes en lees contracten zorgvuldig voordat u een keuze maakt.
 • Referenties en portfolio: Vraag de aannemer om referenties en bekijk hun portfolio van eerdere projecten. Dit geeft u inzicht in hun vakmanschap en stijl, waardoor u een weloverwogen beslissing kunt nemen.
 • Garantie en service: Informeer naar de garantie die de aannemer biedt op hun werk en de materialen. Een aannemer die vertrouwen heeft in hun vakmanschap, zal meestal een garantie aanbieden. Bovendien is het belangrijk om te begrijpen welke nazorg- of onderhoudsdiensten zij kunnen bieden na de voltooiing van het project. Een goede service na de installatie kan uw vlonder helpen om er jarenlang als nieuw uit te blijven zien.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het installeren van een houten vlonder

De kosten voor het laten plaatsen van een houten vlonder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, materialen en complexiteit van het project. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Houd rekening met de kosten voor materialen, arbeid en eventuele extra's zoals relingen, trappen en afwerking. Zorg ervoor dat u een duidelijk beeld heeft van uw budget voordat u begint.

In conclusie, het installeren van een houten vlonder in Limburg kan uw buitenruimte transformeren en u de mogelijkheid bieden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de provincie. Door rekening te houden met de genoemde aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, het kiezen van de juiste aannemer en het budgetteren voor uw project, kunt u met vertrouwen beginnen aan dit spannende project. Een prachtige houten vlonder in Limburg wacht op u!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Door uw houten vlonderplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw vlonder.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een vlonder dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten vlonders. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten vlonder over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Vlonderplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden