HIGH-END CRAFTSMANSHIP
  • Start
  • Blog
  • Houten vlonders laten aanleggen in Sint-Oedenrode

Houten vlonders laten aanleggen in Sint-Oedenrode

Houten vlonders laten aanleggen in Sint-Oedenrode

Een houten vlonder is een goed alternatief als u zich niet alleen tot gras of tegels in uw achtertuin in Sint-Oedenrode wilt beperken. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.

Aandachtspunten als u houten vlonders wilt laten plaatsen

Een houten vlonder heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl. Een bijkomend voordeel is dat een vlonder van hout ´s morgens al snel een prettige temperatuur aanneemt. Omgekeerd verdwijnt ´s avonds de warmte ook vlot uit de planken, waardoor een houten vlonder na een hete zomerdag altijd fris aanvoelt.

Er zijn wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders in uw tuin in Sint-Oedenrode wilt laten plaatsen. Wij zetten deze aandachtspunten voor u op een rij:

  • Als u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest, zullen de planken van uw vlonder al vrij snel kromtrekken of scheuren laten zien. Het is beter om een hardhouten variant te gebruiken die kwartiers is gezaagd.
  • Fixeer de planken van de vlonder altijd met schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit voorkomt dat de planken teveel gaan krimpen en trekken.
  • Bescherm de gebruikte schroeven altijd goed tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
  • Gebruik alleen een lijm op formaldehyde basis, dit is vele malen sterker dan andere lijmsoorten.
  • Zet de schroeven van de houten vlonder vast met een momentsleutel. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Sint-Oedenrode voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonders

Bij het kiezen van de houtsoort van uw nieuwe vlonder(s) is het belangrijk dat het hout tegen rotting en schimmel bestand is. Daarnaast is het essentieel dat het hout niet krimpt of trekt. Dosse gezaagd hout – dat bij iedere bouwmarkt in de schappen ligt – zal al vrij snel gaan krimpen of trekken, waardoor uw vlonders binnen de kortste tijd niet meer mooi zijn. U kunt beter voor kwartiers gezaagd hout kiezen.

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Mogelijkheden van houten vlonders

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft.

Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras.

Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers voor een houten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Sint-Oedenrode onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten om een houten vlonder in Sint-Oedenrode te laten bouwen

Het zal als geen verrassing komen dat de initiële kosten hoger zullen zijn als u een houten vlonder door een aannemer laat ontwerpen en plaatsen dan als u zelf een vlonder aan gaat leggen.  Op de langere termijn zal een vlonder dat door een aannemer is geplaatst onder aan de streep goedkoper zijn, en wel om de reden dat een professioneel aangelegd vlonder veel langer meegaat. Het inhuren van een aannemer is kiezen voor duurzame kwaliteit.

De exacte prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Sint-Oedenrode

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden