Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders in Groningen laten plaatsen: Belangrijke overwegingen voor een succesvol project

Houten vlonders in Groningen laten plaatsen: Belangrijke overwegingen

Het aanleggen van houten vlonders in de provincie Groningen kan een prachtige toevoeging zijn aan uw buitenruimte. Het creëert niet alleen een esthetisch aantrekkelijke omgeving, maar biedt ook een functionele ruimte om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Als u overweegt om een houten vlonder te laten plaatsen, zijn er enkele essentiële overwegingen die u niet over het hoofd mag zien. In dit artikel bespreken we belangrijke aspecten van dit project en bieden we inzicht in inspirerende voorbeelden, lokale aannemers en de kosten die u kunt verwachten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het plaatsen van een houten vlonder is een investering in uw leefruimte, en het is essentieel om goed voorbereid te zijn. Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden:

 • Materiaalkeuze: Kies duurzame houtsoorten die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat, zoals afzelia of ipé.
 • Ontwerp en lay-out: Denk na over het ontwerp van uw vlonder en hoe het zal integreren met uw tuin en huis. Overweeg de grootte, vorm en eventuele extra functies, zoals trappen, leuningen of plantenbakken.
 • Vergunningen: Controleer of u eventueel bouwvergunningen nodig heeft voor uw vlonderproject. De regels kunnen variëren afhankelijk van uw locatie.
 • Onderhoud: Houten vlonders vereisen regelmatig onderhoud, zoals schuren en opnieuw lakken of oliën. Plan dit onderhoud in om de levensduur van uw vlonder te verlengen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten vlonders in Groningen laten plaatsen: Belangrijke overwegingen

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om u wat inspiratie te geven voor uw vlonderproject, bekijk enkele van de volgende ideeën:

 • Tropische oase: Creëer een exotisch toevluchtsoord met warmgekleurd hardhout en exotische planten.
 • Klassieke uitstraling: Ga voor tijdloze elegantie met een traditionele vlonder van geïmpregneerd hout.
 • Multi-level vlonder: Maak visuele diepte in uw tuin met een vlonder die verschillende hoogtes heeft.
 • Vlonder met geïntegreerde verlichting: Voeg LED-verlichting toe voor een sfeervolle avondtuin.
 • Vlonder met een ingebouwde zithoek en vuurplaats: Perfect voor gezellige avonden met vrienden en familie. Een andere creatieve optie is het ontwerpen van een vlonder met een deel dat boven een vijver of waterpartij uitsteekt voor een unieke uitstraling.

Aannemers van houten vlonders in Groningen

Bij het selecteren van aannemers voor uw houten vlonderproject in Groningen is het van cruciaal belang om bedrijven te zoeken die bekend staan om hun expertise en vakmanschap. Vraag om aanbevelingen bij vrienden, familie of buren die eerder vlonders hebben laten plaatsen. Zorg ervoor dat de gekozen aannemer over de benodigde vergunningen en verzekeringen beschikt. Een goede aannemer zal u ook voorzien van referenties en voorbeelden van eerdere projecten, zodat u hun werk kunt beoordelen voordat u een beslissing neemt. Het is verstandig om met meerdere aannemers te praten voordat u een definitieve keuze maakt, om ervoor te zorgen dat uw project in capabele handen is.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het installeren van een houten vlonder

De kosten van het laten plaatsen van een houten vlonder variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het gekozen houtsoort, ontwerpcomplexiteit en eventuele extra functies. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte te verkrijgen van uw gekozen aannemer. Zo weet u wat u kunt verwachten zonder dat specifieke bedragen worden genoemd. Het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten vlonder regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de vlonder alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Vlonderhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten vlonder wilt kunt genieten, dan laat u de vlonderplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden