Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Bussum

Houten vlonders laten plaatsen in Bussum | Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk.eu levert high-end houten vlonders die een zeer grote meerwaarde voor uw achtertuin in Bussum vormen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Een houten vlonder in uw tuin laten aanleggen

Wanneer u denkt aan de aanleg van een houten terras, rijzen er mogelijk zorgen met betrekking tot splinters en uitstekende spijkers, die mogelijk een gevaar vormen voor uw kinderen. Echter, wanneer u de realisatie van een houten terras in uw tuin toevertrouwt aan Buitenschrijnwerk, worden deze zorgen volledig weggenomen. Dankzij de geavanceerde bouwmethodes ontwikkeld door Edward Vlasveld, behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren definitief tot het verleden. Uiteraard is het mogelijk om zelf een houten terras in uw tuin aan te leggen, maar hierbij moet u rekening houden met talloze overwegingen. Onervarenheid en ondoordachte keuzes kunnen resulteren in een terras met gebreken dat al snel zijn esthetische waarde verliest. In zo'n geval is goedkoop uiteindelijk duurkoop, omdat u zowel geld als tijd investeert. Daarom is het over het algemeen voordeliger om experts in te schakelen voor de realisatie van uw houten terras. Op deze manier bent u verzekerd van een duurzaam eindresultaat waar u jarenlang plezier van zult hebben. Indien u uw nieuwe houten terras wilt laten ontwerpen en aanleggen door ervaren vakmensen, terwijl u tevens kunt rekenen op minimaal 15 jaar garantie op het resultaat, dan staat Buitenschrijnwerk in Bussum voor u klaar! Bovendien kunnen wij u van dienst zijn als u overweegt uw houten terras te laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten voor de houtsoort van vlonderplanken

Vaak wordt er geopteerd voor hardhout bij de constructie van een terras, vanwege de uitstekende sterkte en duurzaamheid ervan. Desalniettemin kan hardhout aanzienlijk prijzig zijn. In dit opzicht vormt zachthout een betaalbaar alternatief, hoewel het over het algemeen minder duurzaam is. Buitenschrijnwerk beveelt de volgende houtsoorten aan voor een solide terrasconstructie:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Het is eveneens mogelijk om een houten terras prachtig te combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk staat graag tot uw dienst om u te informeren over de diverse mogelijkheden!

Houten vlonders laten plaatsen in Bussum | Buitenschrijnwerk

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Het aantrekkelijke van houten terrassen is de veelzijdigheid in ontwerp en functie die ze bieden. Vaak worden houten terrassen gebruikt voor de aanleg van een buitenruimte, maar de toepassingsmogelijkheden zijn zeker niet beperkt tot dat doel. U kunt een terras tevens inrichten als aanlegsteiger, zwembadrand, zithoek, speelruimte voor kinderen, of creatieve oplossing voor een beperkte tuin, waarbij hoogteverschillen in het terras de optische illusie van ruimtevergroting creëren.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Een houten vlonder is meer dan enkel een houten platform in uw tuin. Door deskundig advies in te winnen over elementen zoals de geschikte houtsoort, dikte, lengte, breedte, plankrichting en nauwkeurige montage en afwerking, draagt u bij aan de verfraaiing van uw buitenomgeving. Buitenschrijnwerk heeft uitgebreide ervaring in het ontwerp en de installatie van houten terrassen in Bussum. Wij houden rekening met de architecturale stijl van uw woning en streven naar een harmonieus ontwerp van het terras dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke smaak.

Prijzen van houten vlonders bij een vlonderspecialist

Als deskundige aannemers voor houten terrassen, staat Buitenschrijnwerk klaar om u te voorzien van advies en informatie over producten, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken op basis van uw specifieke situatie. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u een realistische prijsopgave doen voor uw nieuwe terras. Ongeacht uw voorkeuren, kunt u erop vertrouwen dat Buitenschrijnwerk waar voor uw geld biedt met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Bussum

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Maak een oplossing van een halve kop groene zeep vermengd met 5 liter warm water en gebruik dit mengsel om uw terras schoon te maken.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Zorg ervoor dat u regelmatig bladeren en vuil van uw terras veegt, en betreed de planken nooit als ze nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Reinig uw terras tweemaal per jaar grondig met een sopje van groene zeep, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem, en zorg ervoor dat uw terras goed droog is voordat u erop loopt, vooral na regenval.

Is een houten vlonder glad?

Uw terras kan glad worden door de aanwezigheid van groene aanslag, mos en algen. Regelmatig onderhoud is de beste manier om dit te voorkomen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder kent enkel nadelen wanneer u voor een inferieure houtsoort kiest. Bij gebruik van hoogwaardig hardhout, professionele plaatsing en regelmatig onderhoud zult u hier geen last van ondervinden.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Eersteklas hardhout dat volgens de kwartierszaagmethode is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Het is raadzaam om uw houten terras te verkrijgen bij een gekwalificeerde aannemer. Bij een ware specialist wordt hoogwaardig hout gebruikt en wordt het terras op een professionele manier gemonteerd, zodat u er vele jaren van kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor hardhouten terrassen variëren sterk en zijn voornamelijk afhankelijk van de gekozen houtsoort. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor informatie over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden