Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Apeldoorn

Houten vlonders laten aanleggen in Apeldoorn

Als u uw achtertuin in Apeldoorn wilt verfraaien zijn een of meerdere houten vlonders daar een ideaal middel voor. Buitenschrijnwerk hebt u graag met adviezen en de vakkundige aanleg. Bekijk onze Homepagina voor voorbeelden van onze projecten die we met ons vakmanschap van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Het beste hout voor vlonderplanken

Er zijn verschillende prachtige houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor vlonders. De meest voor de hand liggende keuze is hardhout omdat dit erg sterk en bovendien heel duurzaam is. Een nadeel van de diverse soorten hardhout is alleen wel dat ze vaak vrij prijzig zijn. U kunt als alternatief voor een zachtere houtsoort kiezen omdat deze over het algemeen goedkoper zijn, de consequentie is dan wel dat het hout van uw vlonder minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een hoogwaardig vlonder aan:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Apeldoorn voor u klaar! Wij helpen u bij de keuze voor de houtsoort en adviseren in de mooiste ontwerpen voor uw specifieke achtertuin. U kunt ook bij ons terecht als u uw houten vlonders wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Houten vlonders laten aanleggen in Apeldoorn

Onze aandachtspunten bij het aanleggen van uw nieuwe hardhouten vlonder in uw tuin in Apeldoorn

Edward Vlasveld – de eigenaar van Buitenschrijnwerk - is van origine een meester-jachtbouwer en dat merkt u als u door ons een houten vlonder in uw tuin laat aanleggen. Wij hebben namelijk oog voor de kleinste details en werken uiterst nauwkeurig.

 • De schroeven die wij gebruiken om de planken van de vlonder te fixeren zijn van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit is belangrijk om het krimpen en trekken van de planken op te vangen.
 • Deze schroeven worden verdiept in het hout, waarna er een opvullend stukje hout wordt ingelijmd. Dit beschermt de schroef tegen vocht.
 • De lijm die we gebruiken is een lijm op formaldehyde basis en deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder worden met een momentsleutel vast gezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.
 • Voor de oplevering wordt de gehele houtconstructie ook nog volledig geschuurd.

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Bij een houten vlonder denken mensen in veel gevallen aan een subtiele afbakening van hun terras, maar in feite hebben vlonders nog veel meer mogelijkheden en functionaliteiten. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een mooi looppad naar een schuur of patio te maken. Maar het is ook een optie om vlonders als rand van uw zwembad te gebruiken. Als u aan het water woont, kunt u een vlonder ook als aanlegsteiger gebruiken. Of als een extra terras aan de waterkant. In een kleinere achtertuin zijn houten vlonders een ideaal middel om de ruimte optisch groter te laten lijken. Bovendien kunt u een vlonder ook uitstekend combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras.

Kunt u wat inspiratie voor het gebruik van houten vlonders in uw eigen tuin gebruiken, neem dan een kijkje bij onze projecten

Aannemers/vlonderbouwers voor een houten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Apeldoorn onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten wanneer u een houten vlonder door een vlonderspecialist laat bouwen

Natuurlijk kunt u samen met uw handige buurman houten vlonders in uw tuin aan gaan leggen. U haalt gewoon wat vlonders bij een bouwmarkt en gaat aan de slag. Na een tijdje hard werken ligt er dan een prachtig vlonder op uw terrein. Het is misschien niet zo perfect afgewerkt wanneer u dit door een professional had laten doen, toch bent u heel tevreden over het eindresultaat. Maar dan komt de natte herfst. En een winter vol vorst. Tegen de tijd dat de zon weer begint te schijnen en u de behoefte krijgt om in uw tuin van het mooie weer te genieten, is dat vlonder al lang niet mooi meer. Bovendien zijn de eerste splinters, kromme planken en beginnende scheuren al te zien. Als u ervoor had gekozen om een houten vlonder door een ervaren aannemer te laten plaatsen had u een betere montage en veel hogere kwaliteit gehad die ervoor hadden gezorgd dat uw vlonder minimaal 15 jaar onberispelijk was gebleven. Buitenschrijnwerk helpt u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Apeldoorn

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Verdeel een zeepmengsel van warm water en groene zeep over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water na en laat het goed drogen voor u de vlonder weer gebruikt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Houd u vlonder goed schoon door regelmatig met een bezem bladeren en ander gevallen vuil van uw vlonderplanken te vegen. Daarnaast kunt u beter ook niet over de vlonder lopen als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten vlonder makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw vlonder mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Ook een vlonder van hoogwaardig hardhout heeft onderhoud nodig, ook al is dat onderhoud minimaal. Het is voldoende als u de planken twee keer per jaar met een sopje van warm water en groene zeep reinigt.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

De hardhouten vlonderplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw vlonder te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten vlonders hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw vlonder lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

De reguliere kopmaat is 45 x 70 mm. Bij veel gewicht kunt u het beste 50 x 100 mm gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden