Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Uw stappenplan voor het laten plaatsen van houten vlonders in Schijndel

Uw stappenplan voor het laten plaatsen van houten vlonders in Schijndel

Houten vlonders zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin, terras of buitenruimte. Ze bieden niet alleen een stijlvolle en natuurlijke uitstraling, maar ook een functionele plek om te ontspannen en van de buitenlucht te genieten. Als u overweegt een houten vlonder te laten plaatsen in Schijndel, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit blogartikel vindt u een handig stappenplan dat u door het proces begeleidt, van de eerste aandachtspunten tot de uiteindelijke kosten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u begint met het aanleggen van een houten vlonder, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden:

 • Locatie en grootte: Bepaal de beste locatie voor uw vlonder. Houd rekening met de ligging ten opzichte van de zon, de toegankelijkheid en het uitzicht. De grootte van de vlonder moet passen bij uw tuin en de beoogde functie.
 • Grondvoorbereiding: Zorg voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Dit kan betekenen dat u de grond moet egaliseren, oude bestrating moet verwijderen of een fundering moet leggen. Een stabiele en goed gedraineerde ondergrond is cruciaal voor de duurzaamheid van uw vlonder.
 • Materiaalkeuze: Houten vlonders kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten, zoals hardhout, naaldhout of composiet. Hardhout (bijvoorbeeld ipé of iroko) is duurzaam en weerbestendig, terwijl naaldhout vaak goedkoper is. Composiet is een onderhoudsvriendelijk alternatief.
 • Ontwerp en indeling: Denk na over het ontwerp en de indeling van uw vlonder. Wilt u bijvoorbeeld een verhoogd terras, een geïntegreerde zitbank of ruimte voor plantenbakken? Maak een schets of laat een ontwerper helpen.
 • Vergunningen: Controleer of u een vergunning nodig heeft voor het aanleggen van een vlonder. Dit kan per gemeente verschillen en hangt af van de grootte en de locatie van de vlonder.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Uw stappenplan voor het laten plaatsen van houten vlonders in Schijndel

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om u te helpen bij het visualiseren van uw eigen houten vlonder, zijn hier enkele inspirerende voorbeelden:

 • Moderne uitstraling: Een strakke, moderne vlonder met geïntegreerde LED-verlichting en minimalistische meubels kan een stijlvolle toevoeging zijn aan een moderne tuin.
 • Landelijke sfeer: Een vlonder van rustiek hout, gecombineerd met comfortabele tuinmeubelen en veel groen, creëert een gezellige, landelijke sfeer.
 • Verhoogd terras: Een verhoogde vlonder met een trapje en een balustrade kan zorgen voor een prachtig uitzicht en een gevoel van ruimte in kleinere tuinen.
 • Zwembadvlonder: Een houten vlonder rondom een zwembad biedt niet alleen een mooie uitstraling, maar ook een praktisch en antislip oppervlak.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Schijndel

Het vinden van de juiste aannemer is essentieel voor een succesvol project. Hier zijn enkele tips om de beste professional te kiezen:

 • Ervaring en expertise: Zoek naar aannemers die ervaring hebben met het plaatsen van houten vlonders. Vraag naar voorbeelden van eerder werk en lees reviews van andere klanten.
 • Lokale kennis: Een aannemer uit Schijndel heeft vaak betere kennis van lokale omstandigheden en vergunningen. Dit kan helpen om het project soepeler te laten verlopen.
 • Offertes en contracten: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze op basis van prijs, materialen en de geschatte tijdsduur van het project. Zorg ervoor dat alles duidelijk wordt vastgelegd in een contract.
 • Communicatie: Goede communicatie is cruciaal. Zorg ervoor dat de aannemer goed bereikbaar is en openstaat voor uw ideeën en vragen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten van het plaatsen van een houten vlonder kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: De keuze van het hout is een grote kostenfactor. Hardhout is doorgaans duurder dan naaldhout of composiet.
 • Grootte en ontwerp: Een grotere vlonder of een complex ontwerp zal meer kosten vanwege de extra materialen en arbeid.
 • Arbeidskosten: De kosten voor de arbeid kunnen variëren afhankelijk van de aannemer en de complexiteit van het project.
 • Extra’s: Denk aan extra kosten voor zaken zoals fundering, verlichting, zitmeubelen of balustrades.

Door deze stappen te volgen, bent u goed voorbereid op het laten plaatsen van een prachtige houten vlonder in Schijndel. Met de juiste aandachtspunten, inspirerende voorbeelden en een betrouwbare aannemer, kunt u binnenkort genieten van uw eigen stukje buitenparadijs.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder moet vegen en dat u niet over de vlonder kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder en laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Door groene aanslag van mos en algen kan een vlonder glad worden. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw vlonder wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

De hardhouten vlonderplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw vlonder te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten vlonders hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw vlonder lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden