Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Ankeveen

Houten vlonder laten aanleggen in Ankeveen

Een houten vlonder is een goed alternatief als u zich niet alleen tot gras of tegels in uw achtertuin in Ankeveen wilt beperken. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Belangrijke aandachtspunten als u voor hardhouten vlonderplanken in uw tuin kiest

Een hardhouten vlonder betekent zoveel meer dan eenvoudigweg enkele planken samenvoegen om een terras af te bakenen. Met de juiste aanpak kan dit een blijvende esthetische verrijking van uw tuin zijn. Als u zich laat verleiden tot een snelle en goedkope oplossing, is de kans groot dat u na slechts één of twee ruwe seizoenen eindigt met kromme, gescheurde planken die de uitstraling van uw tuin ernstig schaden. De voornaamste beslissing die u moet nemen bij het laten plaatsen van een houten vlonder, is welk type hout u hiervoor wilt gebruiken. Hoewel goedkope houtsoorten verleidelijk kunnen zijn, is het belangrijk te begrijpen dat goedkoop in dit geval uiteindelijk duurkoop is. Buitenschrijnwerk raadt ten zeerste aan te kiezen voor solide hardhoutsoorten zoals Afzelia of Iroko. Deze houtsoorten zijn buitengewoon sterk en duurzaam, en ze garanderen dat u langdurig van uw nieuwe vlonder kunt genieten. Als u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen wilt laten ontwerpen en plaatsen, en bovendien minstens 15 jaar garantie op het resultaat wilt, dan staat Buitenschrijnwerk in Ankeveen voor u klaar! We zijn er ook om u te helpen als u overweegt uw houten vlonder te laten reinigen.

Neem contact met ons op

Houten vlonder laten aanleggen in Ankeveen

Voorbeelden van de functionaliteit van een houten vlonderterras

De mogelijkheden voor houten vlonders zijn werkelijk grenzeloos. In veel gevallen beperken mensen zich tot het gebruik van een vlonder voor hun terras, maar er zijn zoveel andere keuzes beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld overwegen om houten vlonders rond de rand van een zwembad te laten plaatsen. Dit biedt niet alleen meer comfort voor blote voeten, maar het ziet er ook aanzienlijk mooier uit dan gewone bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunnen houten vlonders worden gebruikt om uw oever te verfraaien of als een steiger te dienen. Daarnaast lenen vlonders zich uitstekend om creatief met de beschikbare ruimte om te gaan, vooral als u een kleine tuin heeft. Door hoogteverschillen op de vlonder lijkt uw tuin optisch groter. Heeft u ooit nagedacht over de mogelijkheid van een prachtige houten brug, buitenparket, een elegante houten omheining of exclusieve houten tuinmeubelen? Buitenschrijnwerk kan het allemaal voor u regelen!

Aannemers/ vlonderbouwer van hardhouten vlonders

Er zijn talloze aannemers die de schoonheid van uw tuin kunnen verrijken met een fraaie houten vlonder. Wat Buitenschrijnwerk onderscheidt van andere aannemers is onze unieke montagetechniek, waardoor kromme planken tot het verleden behoren. Met ons hoogwaardige maatwerk tegen redelijke prijzen kiest u voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

Kosten om een vlonder door een vlonderspecialist te laten plaatsen

U zou wellicht denken dat het behoorlijk prijzig is om een professionele aannemer een houten vlonder te laten aanleggen. In feite is dat inderdaad het geval, maar het belangrijkste is dat een door vakmensen gebouwde houten vlonder aanzienlijk langer mooi blijft. Het kan daarom worden beschouwd als een investering. Terwijl een zelfgebouwde vlonder na een natte herfst zijn aantrekkingskracht kan verliezen, behoudt een door experts aangelegde houten vlonder gemakkelijk 15 jaar lang zijn schoonheid. De exacte kosten voor het plaatsen van een houten vlonder door Buitenschrijnwerk zijn afhankelijk van de geselecteerde hardhoutsoort en de gewenste grootte van de vlonder. Bij Buitenschrijnwerk staan we klaar om u te voorzien van advies en productinformatie om de juiste beslissingen te nemen voor uw situatie.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Ankeveen

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het gebruik van groene zeep is de beste optie. Dit is een natuurlijk reinigingsmiddel dat mild is voor het hout en effectief vuil verwijdert. Los een halve kop groene zeep op in 5 liter warm water. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten inwerken. Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een zachte borstel, gevolgd door een grondige spoeling met schoon water. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen, is het essentieel om deze schoon en droog te houden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Zonder enige vorm van onderhoud zal uw vlonder snel lelijk worden door vuil en groene aanslag. Bovendien kan een vuile vlonder gevaarlijk glad worden. Om uw vlonder mooi en veilig te houden, volgt u deze tips:

  • Veeg regelmatig bladeren en vuil weg met een bezem.
  • Reinig uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep.
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of na regen goed drogen voordat u erop loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Dit kunt u voorkomen door regelmatig bladeren en vuil van uw vlonder te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder vereist regelmatig onderhoud. Als u dit verwaarloost, kunnen er groene aanslag, vlekken en verkleuringen op de planken ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Dit soort hout is niet verkrijgbaar in bouwmarkten, omdat deze vaak inferieure, goedkopere houtsoorten aanbieden die snel scheuren en splijten.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Eersteklas hardhout is de beste keuze vanwege de sterke en duurzame eigenschappen, maar dit kan prijzig zijn. Daarom kiezen mensen vaak voor zachthout vanwege de lagere kosten. Ze realiseren zich echter niet altijd dat zachthout minder duurzaam is en minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende hardhoutsoorten aan voor een stevige vlonder:

  • Afrormosia
  • Afzelia
  • Iroko
  • Padoek
  • Ipe
  • Natuurgekapt teak

De houtsoorten die wij gebruiken zijn altijd kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd, met een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout uiterst stabiel en daarom biedt Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op geleverde houten vlonders.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In bouwmarkten vindt u meestal vlonderplanken van inferieure houtsoorten. Het is zeer waarschijnlijk dat u spijt krijgt van een vlonder die is gemaakt van hout uit een bouwmarkt, omdat deze al binnen een jaar lelijk kan worden. De beste optie is om uw houten vlonder bij een professionele aannemer te kopen. De vlonder wordt dan exact volgens uw wensen ontworpen, er wordt hoogwaardig hout gebruikt en het wordt op een solide manier gemonteerd, zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder variëren sterk en zijn vooral afhankelijk van de gekozen houtsoort. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waarmee we werken, terwijl afrormosia of teak aanzienlijk duurder zijn. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn essentieel voor een houten vlonder, aangezien ze dienen als de balken waarop de vlonderplanken worden bevestigd. Als u onvoldoende onderregels gebruikt en de afstand tussen de regels te groot is, zal uw houten vlonder instabiel zijn. Gewoonlijk wordt een kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt voor onderregels. Als de vlonder echter aanzienlijk gewicht moet dragen, is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm te overwegen.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden