Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten plaatsen in Almelo

Houten vlonder laten plaatsen in Almelo

Niets is zo heerlijk als een warme zomeravond in uw eigen gezellige, mooie achtertuin. Buitenschrijnwerk.eu levert high-end houten vlonders die een zeer grote meerwaarde voor uw achtertuin in Almelo vormen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Hoe een houten vlonderterras uw achtertuin op kan frissen

Een houten vlonder is veel meer dan zomaar een plateau van hout in uw tuin. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de juiste houtsoort, de dikte, lengte, breedte, richting van de planken en correcte montage en afwerking zorgt u voor een uitbreiding van de uitstraling van uw tuin. Het mooie van houten vlonders is dat u er qua ontwerp en functionaliteiten alle kanten mee op kunt. In veel gevallen wordt een houten vlonder voor een terras gebruikt, maar daar houden de mogelijkheden absoluut niet mee op. Zo kunt u een vlonder namelijk gebruiken als steiger, maar ook als zwembadrand. U kunt er zelfs hele zithoeken mee laten maken of speelgelegenheden voor kinderen. Houten vlonders zijn ook heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Almelo voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Houten vlonder laten plaatsen in Almelo

Voorbeelden van goede houtsoorten voor vlonderplanken

De keuze van de houtsoort voor uw nieuwe vlonder(s) is de belangrijkste van het gehele proces. Het hout bepaalt namelijk hoe lang u van uw vlonder(s) kunt genieten. Als u voor een goedkope, dosse gezaagde houtsoort kiest, is de kans namelijk groot dat uw vlonder na een guur seizoen al volop scheuren en kromme planken zal vertonen. Buitenschrijnwerk adviseert u om hardhout van kwartiers gezaagde planken te gebruiken als u een houten vlonder laat aanleggen. Dit hout is erg sterk en duurzaam en de kwartiers gezaagde planken zorgen ervoor dat uw vlonder jarenlang mooi blijft. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

De belangrijkste aandachtpunten als u hardhouten vlonders in uw tuin laat bouwen

Zoals gezegd: een houten vlonder kan het uiterlijk van uw achtertuin flink verbeteren, zeker als u beperkte ruimte heeft. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders in uw tuin in Almelo wilt laten plaatsen. Wij zetten deze aandachtspunten voor u op een rij:

 • Kies voor een gedegen houtsoort om te voorkomen dat de planken van uw vlonder al vrij snel kromtrekken of scheuren laten zien. Het is het beste om een hardhouten variant te gebruiken die kwartiers is gezaagd.
 • Fixeer de planken van de vlonder altijd met schroeven van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal. Dit voorkomt dat de planken teveel gaan krimpen en trekken.
 • Bescherm de gebruikte schroeven altijd goed tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
 • Gebruik alleen een lijm op formaldehyde basis, dit is vele malen sterker dan andere lijmsoorten.
 • Zet de schroeven van de houten vlonder vast met een momentsleutel. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Aannemers/ vlonderbouwer voor een houten vlonder

Aannemers voor het plaatsen van houten vlonders zijn er genoeg. De kwaliteit van datgene wat ze leveren loopt echter wel behoorlijk uiteen. Wanneer u een houten vlonder door de professionals van Buitenschrijnwerk in Almelo laat plaatsen, bent u er zeker van dat:

 • Er hoogwaardig hardhout wordt gebruikt;
 • De vlonder met de grootste nauwkeurigheid wordt geplaatst zodat de planken niet gaan krimpen of trekken;
 • Uw vlonder jarenlang een prachtige toevoeging voor uw tuin blijft;
 • Het ontwerp van de vlonder perfect aansluit bij uw tuin en vastgoed;
 • U minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat krijgt.

Prijzen van houten vlonders bij een vlonderspecialist

De prijzen van houten vlonders lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de vlonder. De prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot de vlonder moet worden.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Almelo

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw vlonder met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder en loop nooit over de vlonder als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder en laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, de vlonder door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden