Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen in Geel: Waar u op moet letten

Houten terrassen of dakterrassen Geel

Geel, een charmante stad in België, biedt een prachtige omgeving voor het creëren van aangename buitenruimtes. Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Bij het realiseren van het houten (dak)terras van uw dromen zijn er cruciale overwegingen om teleurstellingen te voorkomen. Hier zijn enkele aandachtspunten die van vitaal belang zijn:

 • Lokale regelgeving en vergunningen: Controleer de lokale bouwvoorschriften en zorg ervoor dat u de benodigde vergunningen verkrijgt voordat u begint met de bouw van uw houten terras of dakterras in Geel.
 • Ondergrond en stabiliteit: Laat de stabiliteit van de ondergrond controleren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het dragen van het gewicht van het terras.
 • Houtsoort en behandeling: Kies duurzaam hout dat bestand is tegen de Belgische weersomstandigheden, zoals afrormosia of teak. Overweeg behandelingen zoals impregneren voor een langere levensduur.
 • Onderhoud: Denk na over het onderhoud dat uw terras nodig heeft en kies materialen die passen bij het niveau van onderhoud dat u bereid bent te doen.
 • Duurzaamheidsaspecten: Overweeg de ecologische impact van uw keuzes. Kies voor hout met een duurzaamheidskeurmerk en ontdek milieuvriendelijke behandelingsopties om uw impact op het milieu te verminderen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Geel

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door prachtige voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen die perfect passen in de Geelse omgeving. Van minimalistisch modern tot warm en rustiek, er zijn talloze ontwerpen om uit te kiezen. Of u nu droomt van een gezellige buitenkeuken, een ontspannen loungehoek of een weelderige bloementuin op uw dakterras, er zijn talloze ontwerpen die aansluiten bij uw persoonlijke stijl. Denk aan slimme opbergoplossingen, sfeervolle verlichting en comfortabele meubels om uw buitenruimte te transformeren tot een oase van rust. Voeg persoonlijkheid toe met kleurrijke kussens, plantenbakken of zelfs een kleine fontein. Door het combineren van functionaliteit en esthetiek kunt u een unieke buitenruimte creëren die perfect past bij uw levensstijl.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Geel

Het vinden van de juiste aannemer is essentieel voor een succesvol project. Onderzoek lokale aannemers in Geel, vraag naar referenties en bekijk eerder gerealiseerde projecten. Een ervaren professional kan u begeleiden door het hele proces. Vertrouwen is essentieel bij het kiezen van een aannemer voor uw houten terras of dakterras. Neem de tijd om persoonlijk in gesprek te gaan met potentiële aannemers en bespreek uw visie. Vraag naar hun ervaring en bekijk hun portfolio om een beter inzicht te krijgen in hun vakmanschap.

Lees beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten om een idee te krijgen van de klanttevredenheid. Een betrouwbare aannemer zal open communicatie bevorderen, een duidelijke planning bieden en transparant zijn over kosten, wat bijdraagt aan een soepel en succesvol project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Begrijp de kostenstructuur van uw project. Factoren zoals materiaalkeuze, grootte van het terras en arbeidskosten kunnen van invloed zijn op het budget. Een transparante offerte van uw gekozen aannemer is cruciaal om financiële verrassingen te voorkomen. Met deze aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, informatie over lokale aannemers en inzicht in de kosten, bent u goed op weg naar het creëren van het perfecte houten terras of dakterras in het schilderachtige Geel. Geniet binnenkort van uw eigen stukje buitenparadijs!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden