Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Stappenplan wanneer u houten terrassen of dakterrassen in Gelderland laat plaatsen

Stappenplan wanneer u houten (dak)terrassen in Gelderland laat plaatsen

Als u overweegt om een houten terras of dakterras in Gelderland te laten plaatsen, dan bent u vast benieuwd naar het stappenplan dat u moet volgen om dit project succesvol te realiseren. In dit artikel nemen we u mee door de cruciale stappen die u moet zetten om uw droomterras werkelijkheid te maken. Van belangrijke aandachtspunten en inspirerende voorbeelden tot het vinden van geschikte aannemers en het beheren van de kosten, we behandelen alles wat u moet weten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten bouwen

Het realiseren van een nieuw houten terras of dakterras in uw woning is een opwindend project, maar voordat u begint met de daadwerkelijke bouw, zijn er enkele cruciale aandachtspunten die u moet overwegen. Deze zorgvuldige planning en voorbereiding zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw terras niet alleen mooi en functioneel is, maar ook duurzaam en probleemloos blijft gedurende vele jaren. Hier zijn enkele belangrijke zaken waar u op moet letten:

Bouwvergunning en regelgeving

De eerste stap bij het plannen van uw houten terras of dakterras is om te controleren of u een bouwvergunning nodig heeft voor uw project. Bouwvoorschriften kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de omvang van het project. Het is van vitaal belang om te voldoen aan alle lokale regelgeving om eventuele problemen of vertragingen te voorkomen. Neem contact op met uw gemeente of bouwautoriteit voor specifieke informatie over vergunningen en regelgeving in uw omgeving.

Materialen en ontwerp

Het kiezen van de juiste materialen en het ontwerpen van uw terras zijn van cruciaal belang voor het uiteindelijke resultaat. Overweeg zorgvuldig welk type hout u wilt gebruiken, rekening houdend met aspecten zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten en esthetiek. Het ontwerp van uw terras moet niet alleen functioneel zijn maar ook passen bij de architectuur en de algehele stijl van uw huis. Het is een goed idee om met een professionele ontwerper of architect samen te werken om ervoor te zorgen dat uw visie werkelijkheid wordt.

Onderhoud en duurzaamheid

Het onderhoud van uw houten terras is een voortdurende verantwoordelijkheid. Overweeg om duurzame houtsoorten te kiezen en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het benodigde onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken en afdichten. Door de juiste maatregelen te nemen, kunt u de levensduur van uw terras aanzienlijk verlengen en de schoonheid ervan behouden.

Drainage

Een goede afwatering is essentieel om problemen zoals wateroverlast, houtrot en verzakking te voorkomen. Zorg ervoor dat uw terras correct is ontworpen met voldoende helling om water weg te leiden van uw huis. Overweeg ook het gebruik van drainageoplossingen, zoals grindbedden, afvoergoten of regenafvoersystemen, om overtollig water effectief af te voeren.

Door deze aandachtspunten serieus te nemen en zorgvuldig te plannen, legt u een stevig fundament voor het succesvol realiseren van uw houten terras of dakterrasproject in Gelderland. Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen en eventueel professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat uw terras aan al uw verwachtingen voldoet en vele jaren van plezier biedt.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Stappenplan wanneer u houten (dak)terrassen in Gelderland laat plaatsen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om u te inspireren bij het ontwerpen van uw eigen houten terras of dakterras, hebben we enkele prachtige voorbeelden verzameld:

 • Natuurlijke harmonie - Een terras met houten vlonders en groene planten zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.
 • Stedelijke oase - Een dakterras met een strak ontwerp, comfortabele meubels en een adembenemend uitzicht is perfect voor stedelijke woningen.
 • Landelijke charme - Een rustiek houten terras met een pergola en buitenhaard creëert een gezellige sfeer voor lange zomeravonden.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Gelderland

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips bij het selecteren van een aannemer voor uw houten terras of dakterras in Gelderland:

 • Vraag om aanbevelingen in uw netwerk.
 • Bekijk eerdere projecten en referenties van de aannemer.
 • Zorg voor een schriftelijke overeenkomst met duidelijke specificaties en kosten.
 • Controleer regelgeving en of u een bouwvergunning nodig heeft.
 • Vraag naar garanties en verzekeringen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Tot slot, laten we het hebben over de kosten. De prijs van het aanleggen van een houten terras of dakterras kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte, materialen en complexiteit van het project. Zorg ervoor dat u een gedetailleerde offerte ontvangt van uw gekozen aannemer voordat u begint.

Het bouwen van een houten terras of dakterras in Gelderland kan een geweldige investering zijn in uw woongenot en de waarde van uw huis. Volg dit stappenplan en u bent goed op weg naar het realiseren van uw droomterras. Veel plezier met uw nieuwe buitenruimte!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen terrasplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden