Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terrassen of dakterrassen bouwen of plaatsen in Apeldoorn

houten terrassen apeldoorn

Wilt u uw achtertuin in Apeldoorn een nieuwe uitstraling geven? Dan is een houten terras of dakterras een fantastische optie. Wij bij Buitenschrijnwerk bieden hoogwaardige houtsoorten en zorgen voor een nauwkeurige afwerking om zo een duurzaam en esthetisch buitenverblijf te creëren. Als ervaren aannemer van houten (dak)terrassen staan we klaar om u uitstekend van dienst te zijn. Op onze Homepagina kunt u meer informatie vinden over de houten terrasprojecten die we hebben ontworpen en gerealiseerd, van concept tot praktische uitvoering.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen in uw tuin in Apeldoorn

Wilt u het beste uit uw buitenruimte halen? Overweeg dan het laten plaatsen van een houten (dak)terras in uw tuin in Apeldoorn. Houten terrassen en dakterrassen zijn niet alleen duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar bieden ook een warme en natuurlijke uitstraling die perfect past bij elke buitenomgeving. Als (dak)terrassen expert in Apeldoorn hebben we ruime ervaring in het ontwerpen en plaatsen van houten terrassen op maat. Of u nu op zoek bent naar een modern of klassiek design, wij van Buitenschrijnwerk bieden een breed scala aan hoogwaardige houtsoorten en afwerkingen om aan uw specifieke wensen te voldoen. Onze vakmensen werken nauw samen met u om uw ideeën om te zetten in een praktisch en stijlvol ontwerp dat perfect past bij uw buitenruimte. We zorgen ervoor dat elk project wordt uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met oog voor detail, zodat u vele jaren kunt genieten van uw nieuwe houten terras of dakterras. Dus waar wacht u nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen uw droom houten terras werkelijkheid te maken.

Er bestaan talloze soorten houten terrassen en dakterrassen die op maat gemaakt kunnen worden naar de specifieke behoeften en voorkeuren van de huiseigenaren. Hieronder volgen enkele voorbeelden van populaire houten (dak)terrassen in deze regio:

  • Moderne terrasoverkapping: Een houten terrasoverkapping biedt bescherming tegen de elementen terwijl u toch van de buitenlucht kunt genieten. Kies voor strakke lijnen en hoogwaardige houtsoorten om een moderne uitstraling te creëren die perfect past bij uw woning in Apeldoorn.
  • Houten vlonder: Een houten vlonder is perfect voor wie op zoek is naar een natuurlijke uitstraling. Kies voor een mooie houtsoort zoals ipe of teak om een luxe uitstraling te creëren en een warme sfeer aan uw buitenruimte toe te voegen.
  • Houten trap: Een houten trap kan een mooie en praktische toevoeging zijn aan uw terras of dakterras. Kies voor een trap die past bij uw terrasontwerp en houtsoort, en zorg ervoor dat deze veilig en stevig is voor dagelijks gebruik.
  • Houten schutting: Een houten schutting kan dienen als een mooie en functionele afscheiding tussen uw terras en de rest van uw tuin. Kies voor een schutting met een mooie afwerking om zo een stijlvolle toevoeging aan uw buitenruimte te maken.
  • Houten zitbank: Een houten zitbank kan een mooie en praktische toevoeging zijn aan uw terras of dakterras. Kies voor een bankje dat past bij uw terrasontwerp en houtsoort, en zorg ervoor dat deze comfortabel en stevig genoeg is om regelmatig te gebruiken.

Neem contact met ons op

 

Aandachtspunten bij houten terrasplanken

Wanneer u besluit om een houten terras of dakterras te laten plaatsen, zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Een aantal van deze aandachtspunten zijn als volgt: 

  • Overweeg de ondergrond: De ondergrond waarop het (dak)terras wordt geplaatst is net zo belangrijk als het terras zelf. Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel en waterpas is om te voorkomen dat het terras verzakt of ongelijk wordt.
  • Behandel het hout regelmatig: Om de levensduur van uw houten terras of dakterras te verlengen is het belangrijk om het hout regelmatig te behandelen met een beschermende afwerking. Dit beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat het (dak)terras er langer mooi blijft uitzien.
  • Zorg voor goede ventilatie: Goede ventilatie is essentieel om schimmelvorming en houtrot te voorkomen. Zorg ervoor dat het (dak)terras goed geventileerd wordt, vooral onder de houten planken.
  • Onderhoud het (dak)terras regelmatig: Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen en de uitstraling te behouden. Verwijder vuil en bladeren regelmatig en maak het terras schoon met een milde zeep en water.

Aannemers/ terrasbouwers van hardhouten terrassen en dakterrassen

Als u op zoek bent naar een aannemer in Apeldoorn die gespecialiseerd is in het bouwen van houten terrassen en dakterrassen, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Houten (dak)terrassen zijn populair omdat ze een warme en natuurlijke uitstraling hebben, en omdat hout duurzaam en sterk is. Een goede aannemer zal beginnen met het maken van een ontwerp dat past bij uw wensen en de stijl van uw huis en tuin. Ze zullen ook rekening houden met de locatie van het (dak)terras en de omgeving, om ervoor te zorgen dat het ontwerp in harmonie is met de omgeving.

Prijzen van een houten vlonderterras of dakterras bij een terrasspecialist

Als u op zoek bent naar een houten terras of dakterras in Apeldoorn, dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om te weten wat u zoekt en wat uw budget is, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw terras en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel het terras met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over het terras loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten terras niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw terras goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van het terras vegen.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
  • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
  • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Niets is zo jammer als een prachtig houten terras van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten terras. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw terras na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Wanneer u een houten terras in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw terras wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhout, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden