Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Tips wanneer u houten steigers-aanlegsteigers laat aanleggen in Reeuwijk

Houten steiger laten aanleggen in Reeuwijk

Woont u aan het water in Reeuwijk en overweegt u om een houten steiger (of aanlegsteiger) te laten aanleggen? Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een steiger uw aanmeerplaats of oever verfraaid. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.  (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

VOORBEELDEN VAN EEN HOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER

Een houten steiger die vakkundig is gemaakt is net zo mooi als het teakhouten dek van een duur jacht, zeker als deze met oog voor detail en precieze afwerking is geplaatst. Wanneer een indrukwekkende jacht aan een goed ontworpen en geconstrueerde aanlegsteiger aanmeert, geeft dit zelfs het effect van slagroom op de taart. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de aanleg van houten steigers in Reeuwijk. Hierbij houden we rekening met uw architecturale smaak en zorgen we voor harmonie in het ontwerp van de steiger zodat het perfect bij uw haven, vastgoed of tuin aansluit. Als u overweegt om een steiger bij uw aanlegplaats in Reeuwijk te laten aanleggen, dan vraagt u zich wellicht af of hout het beste materiaal is. Betonplanken worden namelijk ook regelmatig als steiger gebruikt. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om voor steigers of aanlegsteigers van kunststof te kiezen omdat men het idee heeft dat dergelijke steigers weinig onderhoud nodig hebben. Dit zijn slechts een paar reden waarom u juist wel hout voor uw nieuwe steiger of aanlegsteiger zou moeten overwegen:

  • Uitstraling: houten steigers hebben een prachtige natuurlijke uitstraling die ongeëvenaard is door enig ander type materiaal.
  • Duurzaamheid: met de juiste zorg en onderhoud kan een houten steiger tientallen jaren meegaan.
  • Esthetische meerwaarde: een houten steiger die vakkundig is geplaatst en nauwgezet is afgewerkt heeft een veel luxere aanblik voor uw oever, aanlegplaats of haven.
  • Variatiemogelijkheden: een steiger van betonplaten is behoorlijk rechttoe rechtaan, en bovendien ook niet echt mooi. Terwijl er bij een houten steiger eindeloze mogelijkheden zijn om te variëren, zowel in het ontwerp als in de houtsoort. Zo heeft Afrormosia een mooie tekening en kaarsrechte lijnen, terwijl Afrikaans Padoek een fraaie koraalrode tot paarsbruine tint heeft.
  • Goede investering: professioneel aangelegde houten steigers hebben een lange levensduur en zijn daarom altijd een goede investering ten opzichte van steigers van ander materiaal.

Wilt u uw nieuwe houten steiger door vakmensen laten plaatsen en minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Reeuwijk voor u klaar!

Neem contact met ons op

AANDACHTSPUNTEN BIJ STEIGERPLANKEN

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een steiger te gebruiken, want dit is sterk en het blijft lang mooi. Hardhout is in veel gevallen alleen ook duurder dan zachthout. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Bij Buitenschrijnwerk werken we doorgaans met de volgende houtsoorten:

  • Afrikaans padoek: deze padoeksoort wordt in Europa het meest gebruikt;
  • Afzelia: deze soort hout is hard en heel duurzaam;
  • Afrormosia heeft een mooie tekening en kaarsrechte lijnen.

Bekijk onze eerdere projecten  

DE VEELZIJDIGHEID VAN HOUTEN STEIGERS IN UW TUIN

Een houten steiger hoeft zich niet alleen te beperken tot het water, u kunt deze ook laten doorlopen op het land. Zo kunt u bijvoorbeeld een looppad van uw tuin of receptie naar de oever of aanlegplaats creëren, maar u kunt ook uw steiger uitbreiden naar een terras zodat u heerlijk aan het water kunt zitten. Daarnaast kunt u ook voor een drijvende steiger kiezen en is er de mogelijkheid om meerdere niveaus aan te laten leggen. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag om de juiste keuzes voor uw situatie en wensen te maken.

AANNEMERS/ STEIGERBOUWERS VOOR EEN HARDHOUTEN STEIGER OF AANLEGSTEIGER

Splinters, kromme planken, planken met krimp- of trekverschijnselen, scheuren of loskomende schroeven, er komt aardig wat bij kijken als u een steiger aan uw tuin wilt toevoegen dat zowel degelijk als duurzaam is. Om die reden gebruikt Buitenschrijnwerk speciaal ontworpen constructietechnieken die ervoor zorgen dat uw nieuwe houten steiger jarenlang een esthetische meerwaarde voor uw oever is. 

PRIJZEN VAN HOUTEN STEIGERS OF AANLEGSTEIGERS BIJ EEN STEIGERSPECIALIST

De prijzen van houten aanlegsteigers lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. Als deskundige aannemer van houten aanlegsteigers helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten steiger of aanlegsteiger wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten steiger

Veel gestelde vragen over houten steigers

Hoe maak ik houten steigers schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw steiger mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten steiger voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw steiger is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten steiger het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten steiger. Maak uw steiger dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten steiger glad?

Door uw steiger regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw steiger en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten steiger?

Door groene aanslag van mos en algen kan een steiger glad worden. U voorkomt dit door uw steiger goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een steiger?

De steigerplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten steiger wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een steiger?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten steigers geeft.

Waar kan ik een houten steiger kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon steigerplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen steiger wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten steiger per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke vergunningen zijn er voor het bouwen van een steiger nodig?

Wanneer u met een houten steiger een aanmeerplaats bij uw achtertuin wilt bouwen, zult u ook aan de lokale wet- en regelgeving moeten voldoen. Zo zult heeft u voor de bouw van een steiger in een vaarweg of bij een waterkering bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Informeer altijd bij uw gemeente en Rijkswaterstaat waar u met uw nieuwe steiger aan moet voldoen.  

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden