Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Handige adviezen voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Schijndel

Handige adviezen voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Schijndel

Houten terrassen en dakterrassen zijn een prachtige aanvulling op elke woning. Ze bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook een functionele buitenruimte om te ontspannen en te genieten. In dit artikel delen we handige adviezen voor iedereen in Schijndel die overweegt een houten terras of dakterras aan te leggen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat u begint met het plannen van uw nieuwe houten terras of dakterras, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden:

 • Vergunningen en regelgeving: Controleer bij uw gemeente of er specifieke vergunningen nodig zijn voor het aanleggen van een terras of dakterras. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte, hoogte en locatie van het terras.
 • Kwaliteit van het hout: Kies voor duurzaam hout dat bestand is tegen weersinvloeden en lange tijd meegaat. Houtsoorten zoals hardhout (bijv. teak of ipé) of behandeld zachthout zijn vaak goede keuzes.
 • Constructie en fundering: Een solide constructie en goede fundering zijn cruciaal, vooral bij dakterrassen. Zorg ervoor dat het terras voldoende draagkracht heeft en dat de ondergrond stabiel is.
 • Afwatering en ventilatie: Een goede afwatering en ventilatie zijn essentieel om houtrot en schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planken voor luchtcirculatie en waterafvoer.
 • Onderhoud: Houd rekening met het onderhoud van uw houten terras. Regelmatig schoonmaken en periodiek behandelen met olie of beits zal de levensduur van het hout verlengen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Handige adviezen voor het laten aanleggen van houten terrassen en dakterrassen in Schijndel

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Een houten terras of dakterras kan op verschillende manieren worden ontworpen, afhankelijk van uw smaak en de beschikbare ruimte. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Modern en strak: Een modern houten terras met strakke lijnen, geïntegreerde zitplaatsen en plantenbakken kan een eigentijdse look creëren.
 • Rustiek en natuurlijk: Kies voor een rustieke uitstraling met grof houten planken en natuurlijke elementen zoals stenen en planten.
 • Multifunctioneel: Een dakterras kan multifunctioneel zijn met verschillende zones voor eten, loungen en tuinieren. Denk aan ingebouwde banken, pergola's en opbergruimte.
 • Overdekt terras: Een overdekt houten terras biedt bescherming tegen de elementen en kan het gebruik van de buitenruimte verlengen, zelfs bij minder goed weer.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Schijndel

Het vinden van een betrouwbare en ervaren aannemer is een van de belangrijkste stappen in het proces. Hier zijn enkele tips om de juiste aannemer te kiezen:

 • Ervaring en referenties: Kies een aannemer met ervaring in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om een idee te krijgen van hun werk.
 • Offertes vergelijken: Vraag offertes aan bij meerdere aannemers om een goed beeld te krijgen van de kosten en mogelijkheden. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorgestelde materialen en planning.
 • Garantie en service: Informeer naar de garantie op het geleverde werk en de materialen. Een goede aannemer biedt ook na de oplevering service en ondersteuning.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaalkeuze: De keuze van het hout heeft een grote invloed op de prijs. Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat vaak langer mee.
 • Grootte en complexiteit: De omvang van het project en de complexiteit van het ontwerp (bijv. niveauverschillen, ingebouwde elementen) bepalen mede de kosten.
 • Arbeidskosten: Arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de aannemer en de duur van het project. Vraag duidelijke specificaties in de offerte om verrassingen te voorkomen.
 • Vergunningen en bijkomende kosten: Houd rekening met eventuele bijkomende kosten zoals vergunningen, afwerking en onderhoudsmaterialen.

Het aanleggen van een houten terras of dakterras in Schijndel kan een waardevolle investering zijn die uw wooncomfort en buitenruimte aanzienlijk verbetert. Door aandacht te besteden aan de bovenstaande adviezen en goed te plannen, kunt u genieten van een prachtig en duurzaam terras.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras en laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Door groene aanslag van mos en algen kan een terras glad worden. U voorkomt dit door uw terras goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten terras wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Wanneer u een houten terras in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw terras wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten terras kopen?

De hardhouten terrasplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw terras te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten terrassen hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw terras lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden