Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Deskundige tips als u houten (dak)terrassen in Oost-Vlaanderen wilt laten aanleggen

Tips als u houten (dak)terrassen in Oost-Vlaanderen wilt laten aanleggen

Houten terrassen en dakterrassen vormen prachtige en functionele aanvullingen op uw woning in Oost-Vlaanderen. Ze bieden een warme en uitnodigende buitenruimte om van het mooie weer te genieten. Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras te laten plaatsen, zijn hier enkele deskundige tips om u op weg te helpen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het aanleggen van een houten terras of dakterras is een investering die zorgvuldige planning en overweging vereist. Hier zijn enkele aandachtspunten om rekening mee te houden:

 • Materiaalkeuze: Kies het juiste hout voor uw terras. Populaire keuzes zijn onder andere hardhout, zoals padoek en afrormosia. Overweeg duurzaamheid en onderhoudsvereisten.
 • Ontwerp en lay-out: Denk na over de lay-out van uw terras en hoe het zich verhoudt tot de rest van uw buitenruimte. Overweeg de juiste afmetingen en vorm.
 • Vergunningen: Controleer of u eventuele vergunningen of toestemmingen nodig heeft van de lokale overheid voordat u begint met de aanleg.
 • Onderhoud: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud, zoals reinigen, schuren en opnieuw lakken. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van deze verantwoordelijkheid.
 • Duurzaamheid: Overweeg milieuvriendelijke opties en methoden voor uw houten terras om de ecologische impact te minimaliseren.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Het bekijken van inspirerende voorbeelden kan u helpen bij het bepalen van het gewenste ontwerp voor uw houten terras of dakterras. Enkele ideeën om te overwegen zijn:

 • Tropische oase: Creëer een exotische sfeer met hardhouten terrasplanken en tropische planten.
 • Stedelijk chic: Voor dakterrassen kunt u kiezen voor strakke lijnen en moderne meubels voor een eigentijdse uitstraling.
 • Landelijk rustiek: Combineer hout met natuursteen en rustieke meubels voor een landelijke uitstraling.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Oost-Vlaanderen

Het inhuren van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Zorg ervoor dat u:

 • Referenties controleert: Vraag om referenties en bekijk eerder werk van de aannemer. Dit geeft u inzicht in de kwaliteit van hun vakmanschap en klanttevredenheid.
 • Offertes vergelijkt: Ontvang meerdere offertes om te vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Houd er rekening mee dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is; kwaliteit moet altijd prioriteit hebben.
 • Ervaring onderzoekt: Kies een aannemer met ervaring in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag naar hun ervaring met vergelijkbare projecten en hun vermogen om eventuele uitdagingen aan te pakken die zich kunnen voordoen tijdens de bouw.
 • Communicatie prioriteit geeft: Een goede communicatie tussen u en de aannemer is essentieel. Zorg ervoor dat ze uw visie begrijpen en dat ze duidelijk zijn over de planning, materialen en kosten. Open en transparante communicatie zal het hele proces soepeler laten verlopen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Het vinden van de juiste aannemer vergt wat onderzoek, maar het zal uw gemoedsrust vergroten en ervoor zorgen dat uw houten terras of dakterrasproject in Oost-Vlaanderen soepel verloopt en aan uw verwachtingen voldoet.

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van een houten terras of dakterras variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals materiaalkeuze, grootte en complexiteit van het project. Het is raadzaam om offertes van verschillende aannemers te verkrijgen en ervoor te zorgen dat alle kosten, inclusief materialen en arbeid, duidelijk worden gespecificeerd. Het aanleggen van een houten terras of dakterras kan uw levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren en de waarde van uw woning verhogen. Met de juiste planning, materialen en professionals kunt u binnenkort genieten van uw eigen stukje buitenparadijs in Oost-Vlaanderen.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten terras. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw terras na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U doet er verstandig aan om terrasplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden