Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten (dak)terrassen in Noord-Brabant laten installeren: Cruciale overwegingen

Houten (dak)terrassen in Noord-Brabant laten installeren

Noord-Brabant biedt een prachtige omgeving om te genieten van de buitenlucht, en een houten terras of dakterras kan uw ervaring nog aangenamer maken. Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras in deze provincie te laten plaatsen, zijn er enkele cruciale overwegingen die u niet over het hoofd mag zien. In dit artikel behandelen we deze belangrijke punten en bieden we inzicht in inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen, evenals informatie over aannemers en de kosten van het aanleggen van een dergelijk terras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Vergunningen en voorschriften: Begin met het controleren van lokale bouwvoorschriften en vergunningsvereisten voor het plaatsen van een terras. Zorg ervoor dat uw project aan alle regelgeving voldoet om onnodige problemen te voorkomen.
 • Locatie en oriëntatie: Overweeg de locatie van uw terras zorgvuldig. Denk na over de oriëntatie ten opzichte van de zon, privacy en het uitzicht. De juiste positie kan uw buitenervaring aanzienlijk verbeteren.
 • Houtsoort en behandeling: Kies het juiste hout voor uw terras. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld tropisch hardhout, zoals Afrikaans padoek. Overweeg ook de behandeling van het hout om duurzaamheid te garanderen.
 • Ontwerp en lay-out: Stel een ontwerp op dat past bij uw levensstijl en behoeften. Overweeg de indeling, het gebruik van meubilair en de integratie van extra functies zoals een buitenkeuken of een pergola.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door enkele prachtige voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen in Noord-Brabant:

 • Bosrand oase: Een houten terras dat grenst aan een bosrand, omringd door groen en rust. Dit terras biedt een vredige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
 • Stadsdak met uitzicht: Een dakterras in het hart van de stad, met een houten vlonder en een panoramisch uitzicht op de skyline. Dit terras toont hoe je de stad in een oase kunt veranderen.
 • Waterfront paradijs: Stel je een houten terras voor aan de oevers van een schilderachtig meer in Noord-Brabant. Dit terras combineert prachtig houten dekwerk met zorgvuldig geplaatste loungestoelen en een vuurplaats. Het resultaat is een perfecte plek om te genieten van zonsondergangen en ontspannen aan het water.
 • Eclectische stadsoase: Een dakterras met een eclectische uitstraling, waarin verschillende houtsoorten en texturen worden gecombineerd. Het terras bevat zowel zonnige zithoeken als schaduwrijke hoekjes, omringd door weelderige beplanting en kunstwerken.
 • Landelijke charme: Een houten terras op het platteland van Noord-Brabant, omgeven door een weelderige tuin en landelijke uitzichten. Het terras is voorzien van een pergola begroeid met klimplanten, waardoor het een gezellige en sfeervolle buitenruimte wordt.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Noord-Brabant

In Noord-Brabant zijn er tal van ervaren aannemers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en bouwen van houten terrassen en dakterrassen. Het is aan te raden om lokale referenties en recensies te raadplegen om aannemers te vinden die goed bekendstaan in de regio. Daarnaast kunt u overwegen om vrienden, familie of collega's te raadplegen die soortgelijke projecten hebben uitgevoerd om aanbevelingen te ontvangen. Het is belangrijk om in gesprek te gaan met verschillende aannemers, hun portfolio's te bekijken en offertes te vergelijken om de perfecte partner voor uw project te vinden. Kies een aannemer met een bewezen staat van dienst en ervaring in het realiseren van houten terrassen of dakterrassen die aansluiten bij uw visie en behoeften.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het project, het gekozen hout en het ontwerp. Het is verstandig om offertes aan te vragen bij meerdere aannemers en een gedetailleerd budget op te stellen voordat u begint. In conclusie, het installeren van een houten terras of dakterras in Noord-Brabant kan uw buitenruimte transformeren en uw levensstijl verbeteren. Door rekening te houden met de genoemde aandachtspunten, inspiratie op te doen uit lokale voorbeelden en samen te werken met ervaren aannemers, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe terras een waardevolle toevoeging wordt aan uw woning.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden