Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke punten bij het laten installeren van houten (dak)terrassen in Nijmegen

Belangrijke punten bij het laten installeren van houten (dak)terrassen in Nijmegen

Nijmegen, met zijn historische charme en prachtige landschappen, is een ideale locatie voor het creëren van sfeervolle houten terrassen en dakterrassen. Als u overweegt om een nieuw houten terras of dakterras te laten plaatsen in deze pittoreske stad, zijn er enkele belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Wanneer u een houten terras of dakterras wilt laten bouwen zijn de volgende aandachtspunten belangrijk:

 • Locatie en ligging: Bepaal de optimale locatie voor uw terras op basis van blootstelling aan de zon, windrichting en het omliggende uitzicht. Dit zorgt voor een comfortabele en functionele buitenruimte.
 • Houtsoort en duurzaamheid: Kies een houtsoort die geschikt is voor buitengebruik en het lokale klimaat in Nijmegen. Overweeg duurzame opties om de levensduur van uw terras te verlengen en milieuvriendelijke keuzes te maken. Voorbeelden van goede houtsoorten zijn iroko en teak.
 • Onderhoud en afwerking: Denk na over het onderhoud van uw houten terras. Sommige houtsoorten vereisen regelmatig onderhoud, terwijl andere natuurlijk vergrijzen. Kies ook voor een afwerking die past bij uw stijl en bescherming biedt tegen de elementen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Belangrijke punten bij het laten installeren van houten (dak)terrassen in Nijmegen

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Ontdek hoe andere Nijmegenaren hun buitenruimte hebben getransformeerd met prachtige houten terrassen en dakterrassen. Laat u inspireren door creatieve ontwerpen, slimme indelingen en gebruik van verschillende houtsoorten.

 • Groen in het ontwerp: Overweeg het integreren van groene elementen in het ontwerp van uw houten terras of dakterras. Creëer bijvoorbeeld plantenbakken langs de randen of voeg groene wanden toe. Het toevoegen van planten niet alleen zorgt voor een visueel aantrekkelijk geheel, maar brengt ook de natuur dichter bij uw buitenruimte.
 • Meubilair en accessoires: Denk na over het meubilair en de accessoires die u wilt toevoegen aan uw houten terras. Kies voor comfortabele buitenmeubelen en voeg decoratieve elementen toe zoals kussens, lampen en kunstwerken. Deze details kunnen de esthetiek van uw terras versterken en zorgen voor een uitnodigende sfeer.
 • Multifunctionele ruimtes: Bedenk hoe u uw houten terras of dakterras multifunctioneel kunt maken. Overweeg bijvoorbeeld een zithoek die ook dienst doet als eetruimte, of integreer een buitenkeuken voor het organiseren van gezellige barbecues. Het maximaliseren van de functionaliteit vergroot het gebruiksgemak van uw buitenruimte.

Uw (dak)terras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Nijmegen

Bij het kiezen van de juiste aannemer voor het installeren van uw nieuwe houten terras of dakterras zijn de volgende aspecten goed om rekening mee te houden:

 • Ervaring en referenties: Kies voor aannemers met ervaring in het ontwerpen en installeren van houten terrassen in Nijmegen. Vraag naar referenties en bekijk eerder uitgevoerde projecten om de kwaliteit van hun werk te beoordelen.
 • Vergunningen en regelgeving: Controleer of er vergunningen nodig zijn voor het plaatsen van uw houten terras of dakterras. Een ervaren aannemer kan u begeleiden bij het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen en het naleven van lokale bouwvoorschriften.
 • Communicatie en planning: Kies voor aannemers die duidelijke communicatie hoog in het vaandel hebben staan. Een transparante planning en regelmatige updates zorgen ervoor dat u op de hoogte blijft van de voortgang en eventuele wijzigingen in het project.
 • Garanties en nazorg: Informeer naar de garanties die aannemers bieden op hun werk en materialen. Een betrouwbare aannemer staat achter zijn vakmanschap en biedt nazorg om ervoor te zorgen dat uw houten terras of dakterras jarenlang in optimale staat blijft.
 • Materialen en leveranciers: Vraag uw aannemer naar de gebruikte materialen en hun herkomst. Een betrouwbare professional werkt samen met gerenommeerde leveranciers en gebruikt hoogwaardige materialen om de duurzaamheid en kwaliteit van uw terras te waarborgen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Ontvang gedetailleerde offertes van verschillende aannemers en vergelijk de kosten van materialen en arbeid. Wees alert op verborgen kosten en zorg ervoor dat alles inbegrepen is in de offerte. Overweeg ook eventuele extra voorzieningen zoals verlichting, plantenbakken of zitplaatsen. Bespreek deze wensen met de aannemer en krijg een duidelijk beeld van de bijkomende kosten.

In conclusie, het laten installeren van houten terrassen of dakterrassen in Nijmegen vraagt om gedegen planning en een zorgvuldige keuze van materialen en aannemers. Met aandacht voor deze belangrijke punten kunt u binnenkort genieten van een prachtige buitenruimte die perfect past bij de sfeer van Nijmegen.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden