Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Checklist voor het laten plaatsen van houten (dak)terrassen in Leuven

Houten terrassen of dakterrassen Leuven

Het toevoegen van een houten terras of dakterras aan uw woning in Leuven kan niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook de levenskwaliteit vergroten. Voordat u echter aan dit spannende project begint, is het essentieel om een checklist te hebben. Hier zijn de belangrijkste overwegingen om in gedachten te houden. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat de bouw van uw houten (dak)terras begint, is het cruciaal om enkele belangrijke factoren te overwegen:

 • Vergunningen en regelgeving: Controleer de lokale bouwvoorschriften en zorg ervoor dat u alle benodigde vergunningen hebt om problemen in de toekomst te voorkomen.
 • Ondergrondse voorbereiding: Zorg voor een degelijke fundering. Controleer of de ondergrond stabiel is en geschikt voor de constructie van een terras.
 • Onderhoud: Bedenk welk type hout het beste past bij uw levensstijl en hoeveel tijd u bereid bent te besteden aan het onderhouden van uw terras.
 • Klimatologische overwegingen: Leuven kent diverse weersomstandigheden gedurende het jaar. Overweeg hoe uw houten terras deze variaties zal doorstaan. Het selecteren van houtsoorten die bestand zijn tegen zowel regen als zonneschijn is essentieel voor duurzaamheid. Een goede waterafvoer is eveneens van belang om te voorkomen dat regenwater zich ophoopt en schade veroorzaakt.
 • Privacy en zoninval: Denk na over de indeling van uw terras in relatie tot naburige woningen en de zoninval gedurende de dag. Strategisch geplaatste schermen, pergola's of begroeiing kunnen niet alleen voor extra privacy zorgen, maar ook de blootstelling aan direct zonlicht verminderen, waardoor uw terras comfortabeler wordt.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Leuven

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door prachtige houten terrassen en dakterrassen. Ontdek verschillende ontwerpen, lay-outs en materialen om ideeën op te doen voor uw eigen project. Van strakke moderne ontwerpen tot warme traditionele houten decks, er zijn talloze mogelijkheden om aan uw persoonlijke stijl te voldoen.

Gezellige loungehoeken met natuurlijke elementen: Creëer een warme sfeer door natuurlijke elementen toe te voegen aan uw houten terras. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van houten plantenbakken met kleurrijke bloemen of kruiden. Voeg comfortabele loungebanken toe met zachte kussens en dekens voor gezellige avonden buiten.

Multifunctionele ruimtes met modulaire meubels: Optimaliseer de functionaliteit van uw terras door gebruik te maken van modulaire meubelstukken. Klapbare tafels, stapelbare stoelen en opbergbanken zorgen ervoor dat u de ruimte kunt aanpassen aan verschillende activiteiten, zoals diners met vrienden, lezen of zelfs yoga. Een flexibele indeling maakt uw terras veelzijdig en aantrekkelijk.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Leuven

Het kiezen van de juiste aannemer voor de realisatie van uw houten terras of dakterras in Leuven is een cruciale stap in het succes van uw project. Doe grondig onderzoek naar potentiële aannemers en overweeg de volgende aspecten:

Ervaring en portfolio: Ga op zoek naar aannemers met aantoonbare ervaring in het bouwen van houten terrassen in Leuven. Vraag om referenties en bekijk hun portfolio om eerdere projecten te evalueren. Dit geeft u een goed beeld van hun vakmanschap en stijl, en helpt u te bepalen of ze in staat zijn uw specifieke wensen te vervullen.

Communicatie en planning: Een effectieve communicatie en een duidelijke planning zijn van groot belang. Kies een aannemer die open staat voor uw ideeën, vragen beantwoordt en een realistische tijdlijn biedt voor de voltooiing van het project. Een goede communicatie zorgt voor een soepel verloop van het proces en voorkomt mogelijke misverstanden.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Bij het plannen van uw houten terrasproject in Leuven is het van essentieel belang om een realistisch budget op te stellen en de kosten zorgvuldig te overwegen. Hier zijn twee aanvullende aspecten om te overwegen:

Materialen en duurzaamheid: De keuze van materialen speelt een grote rol in de uiteindelijke kosten. Overweeg niet alleen de initiële aanschafkosten, maar ook de duurzaamheid op lange termijn. Hoogwaardige, duurzame materialen kunnen initieel duurder zijn, maar ze kunnen op de lange termijn kosten besparen door minder onderhoud en reparaties.

Verborgen kosten en onvoorziene uitgaven: Houd rekening met verborgen kosten die kunnen opduiken tijdens het project. Onvoorziene uitgaven, zoals eventuele aanpassingen aan de structuur van uw huis of extra werk dat ontstaat tijdens de bouwfase, kunnen het budget beïnvloeden. Reserveer een buffer voor dergelijke onverwachte kosten om financiële verrassingen te voorkomen.

Een gedegen begrip van de totale kosten stelt u in staat om realistische beslissingen te nemen en ervoor te zorgen dat het eindresultaat zowel aan uw verwachtingen voldoet als binnen uw financiële mogelijkheden past. Bespreek alle aspecten van het budget met uw aannemer om volledige transparantie te waarborgen en een succesvolle afronding van uw houten terras- of dakterrasproject in Leuven te verzekeren.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw terras met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras en laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, het terras door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden