Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Slimme keuzes wanneer u houten (dak)terrassen in Hengelo laat installeren

Slimme keuzes wanneer u houten (dak)terrassen in Hengelo laat installeren

Het laten plaatsen van een houten terras of dakterras in Hengelo is een investering die niet alleen de esthetiek van uw buitenruimte verbetert, maar ook de waarde van uw woning verhoogt. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt bij het installeren van deze houten buitenruimtes, is het essentieel om bepaalde aandachtspunten in overweging te nemen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat u zich volledig stort op het laten plaatsen van een houten terras of dakterras, is het belangrijk om enkele cruciale aspecten te overwegen. Denk hierbij aan de ligging van het terras, het gekozen houtmateriaal, onderhoudsvereisten en lokale bouwvoorschriften. Een zorgvuldige planning legt de basis voor een duurzame en bevredigende buitenruimte-ervaring.

Bij het kiezen van de beste houtsoort voor uw nieuwe terras in Hengelo, is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, onderhoud en esthetiek. Hier zijn enkele tips voor populaire houtsoorten:

 • Afzelia: Bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen insecten. Afzelia heeft een warme kleur die met de tijd mooi vergrijst.
 • Ipé: Een hardhoutsoort met uitstekende duurzaamheid en een rijke chocoladebruine kleur. Het vereist minimaal onderhoud en heeft een lange levensduur.
 • Teak: Beroemd om zijn natuurlijke oliën die beschermen tegen rot en insecten. Teak heeft een warme, goudbruine kleur die met de tijd zilvergrijs wordt.
 • Afrormosia: Een tropisch hardhout met een gelijkmatige kleur en goede duurzaamheid. Het heeft weinig onderhoud nodig en behoudt lang zijn esthetische aantrekkingskracht.
 • Iroko: Een Afrikaanse hardhoutsoort met een warme, goudbruine kleur. Iroko is duurzaam en heeft een aantrekkelijke uitstraling.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Slimme keuzes wanneer u houten (dak)terrassen in Hengelo laat installeren

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om uw creatieve sappen te laten stromen, bekijken we enkele inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen. Van moderne en strakke ontwerpen tot warme en rustieke stijlen, deze voorbeelden dienen als bron van ideeën om uw buitenruimte naar een hoger niveau te tillen.

 • Modern minimalisme: Een strak en eigentijds terras met gebruik van ipé-houten planken in een visgraatpatroon. Gecombineerd met moderne meubels en minimalistische beplanting voor een verfijnde uitstraling.
 • Rustieke warmte: Een dakterras met afrormosia-houten vloeren, omringd door natuurlijke stenen muren en groene planten. Creëert een gezellige en rustieke sfeer.
 • Tropische oase: Teakhouten terrasplanken omringd door weelderige tropische planten en bamboe. Een ontspannen en exotische buitenruimte.
 • Stedelijke elegance: Een groot terras met een combinatie van afzelia en iroko, met ingebouwde zitbanken en moderne accenten. Ideaal voor stedelijke woningen.
 • Eclectisch terras: Een mix van verschillende houtsoorten, waaronder ipé en teak, gecombineerd met kleurrijke meubels en accessoires. Een eclectische en levendige buitenruimte.

Uw (dak)terras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Hengelo

Een belangrijke beslissing bij het laten installeren van een houten terras of dakterras is de keuze van de aannemer. Dit zijn een paar tips:

 • Ervaring en specialisatie: Kies een aannemer met ervaring in het ontwerpen en bouwen van houten terrassen. Vraag naar hun portfolio en bekijk eerder voltooide projecten.
 • Referenties: Vraag om referenties van eerdere klanten. Dit geeft u inzicht in de te verwachten servicekwaliteit en vakmanschap.
 • Certificeringen: Controleer of de aannemer gecertificeerd is en voldoet aan lokale bouwvoorschriften. Dit zorgt voor een professionele en wettelijke uitvoering van het project.
 • Transparante kosten: Bespreek de kosten van het project in detail en zorg voor een transparante offerte. Wees alert op eventuele verborgen kosten.
 • Communicatie: Kies een aannemer met open en duidelijke communicatie. Een goede samenwerking is essentieel voor het succes van het project.

Door deze tips in overweging te nemen, kunt u een aannemer vinden die uw visie voor een houten terras in Hengelo tot leven kan brengen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Een transparant begrip van de kosten is cruciaal bij het plannen van uw houten terras of dakterras. We werpen een blik op de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten, inclusief materiaalkeuze, grootte van het terras en arbeidskosten. Door een realistisch budget op te stellen, kunt u onaangename verrassingen vermijden en uw project soepel laten verlopen.

Kortom, het laten plaatsen van houten (dak)terrassen in Hengelo vereist doordachte keuzes op verschillende niveaus. Door aandacht te besteden aan belangrijke overwegingen, u te laten inspireren door creatieve ontwerpen, een betrouwbare aannemer te kiezen en uw budget goed te beheren, kunt u genieten van een prachtige buitenruimte die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw terras is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten terras. Maak uw terras dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Door groene aanslag van mos en algen kan een terras glad worden. U voorkomt dit door uw terras goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon terrasplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen terras wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een terras veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden