Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Tips en tricks voor het laten plaatsen van houten (dak)terrassen in Brussel

Houten terrassen of dakterrassen Brussel

Of u nu droomt van een gezellig houten terras in de tuin of een adembenemend dakterras met uitzicht op de skyline van Brussel, het laten plaatsen van houten (dak)terrassen vereist zorgvuldige overwegingen. In dit artikel delen we waardevolle tips en tricks om ervoor te zorgen dat uw nieuwe houten terras een perfecte aanvulling wordt op uw leefruimte. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat u enthousiast begint met het plannen van uw houten terras, zijn er enkele essentiële aandachtspunten om in overweging te nemen. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

 • Locatie en oriëntatie: Bedenk waar u het terras wilt plaatsen en hoe het wordt blootgesteld aan zonlicht gedurende de dag. De juiste locatie en oriëntatie kunnen het comfort en de bruikbaarheid van uw terras aanzienlijk beïnvloeden.
 • Duurzaamheid van houtsoorten: Kies een houtsoort die geschikt is voor het Belgische klimaat. Overweeg duurzame houtsoorten zoals ipé, padoek of afzelia voor een langdurige levensduur van uw terras.
 • Onderhoudsaspecten: Denk na over het onderhoudsniveau dat u bereid bent te handhaven. Sommige houtsoorten vergen meer onderhoud dan andere. Overweeg ook afwerkingen zoals oliën of beitsen om het hout te beschermen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten terrassen of dakterrassen Brussel

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Laat u inspireren door enkele prachtige voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen in Brussel. Deze voorbeelden kunnen dienen als bron van creativiteit voor uw eigen project. Foto's en ontwerpen kunnen u helpen bij het visualiseren van verschillende stijlen en lay-outs.

 • Stadsjungle oase: Combineer de charme van een stedelijke omgeving met de rust van de natuur door het integreren van groene planten en struiken in het ontwerp van uw houten dakterras. Dit creëert een verfrissende oase te midden van de stadse drukte.
 • Minimalistische elegantie: Kies voor een strak en minimalistisch ontwerp met ononderbroken lijnen en neutrale kleuren. Een eenvoudig houten terras kan een tijdloze en stijlvolle buitenruimte creëren die perfect past bij moderne architectuur.
 • Uitkijkpunt over de stad: Maak optimaal gebruik van de hoogte met een verhoogd houten terras dat een panoramisch uitzicht biedt over de stad. Dit is vooral effectief bij dakterrassen, waar u kunt genieten van adembenemende zonsondergangen en de skyline van Brussel.
 • Landelijke sfeer: Breng het platteland naar de stad door te kiezen voor een rustiek ontwerp met ruwe houten elementen. Voeg comfortabele loungeplekken toe en creëer een warme en uitnodigende sfeer voor ontspanning.
 • Zwevende platforms: Geef uw houten terras een eigentijdse uitstraling door gebruik te maken van zwevende platforms. Deze visueel interessante indeling voegt een modern tintje toe aan uw buitenruimte en maximaliseert de beschikbare ruimte.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Brussel

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras of dakterras in Brussel is van cruciaal belang voor een succesvol project. Begin met het raadplegen van online recensies en vraag in uw netwerk naar aanbevelingen. Zoek naar professionals die gespecialiseerd zijn in houten terrasconstructies en ervaring hebben met projecten in een stedelijke omgeving. Daarnaast is het essentieel om een aannemer te kiezen die bekend is met lokale bouwvoorschriften en vergunningsvereisten in Brussel. Een deskundige aannemer kan u begeleiden door het vergunningsproces en ervoor zorgen dat uw terras voldoet aan alle noodzakelijke regelgeving.

Neem de tijd om persoonlijk met potentiële aannemers te spreken en hun portfolio van eerdere projecten te bekijken. Stel vragen over hun werkwijze, planning en garanties. Door zorgvuldig onderzoek en open communicatie vindt u de juiste professional om uw droom van een houten terras in Brussel werkelijkheid te laten worden.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Tot slot, wees transparant over uw budget en bespreek de kosten met potentiële aannemers. De prijs van het laten plaatsen van een houten terras kan variëren op basis van materiaalkeuze, grootte en complexiteit van het project. Ontvang offertes van verschillende aannemers om een realistisch beeld te krijgen van de kosten en om teleurstellingen te voorkomen.

Met deze tips en tricks bent u goed voorbereid om het proces van het laten plaatsen van uw houten (dak)terras in Brussel soepel en succesvol te laten verlopen. Geniet binnenkort van uw prachtige buitenruimte in het hart van deze bruisende stad!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw terras met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw terras te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Niets is zo jammer als een prachtig houten terras van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Het beste hout voor een terras is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden