Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Een gids voor het laten bouwen van houten (dak)terrassen in Boxtel

Een gids voor het laten bouwen van houten (dak)terrassen in Boxtel

Het bouwen van een houten terras of dakterras kan uw leefruimte uitbreiden en uw huis een prachtige, natuurlijke uitstraling geven. In deze gids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, laten we inspirerende voorbeelden zien, geven we tips voor het vinden van aannemers in Boxtel en kijken we naar de kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Vergunningen en regelgeving: Voordat u begint met de bouw van uw houten terras of dakterras, is het belangrijk om na te gaan of u een vergunning nodig heeft. In veel gemeenten zijn er specifieke regels voor het aanleggen van terrassen en dakterrassen, vooral als het gaat om de afmetingen en de constructie. Neem contact op met de gemeente Boxtel om zeker te zijn van de lokale regelgeving.
 • Materialen en duurzaamheid: Houtsoorten zoals padoek en afrormosia zijn populaire keuzes voor terrassen vanwege hun duurzaamheid en esthetische waarde. Zorg ervoor dat het hout dat u kiest weerbestendig is en behandeld tegen schimmels en insecten. Het gebruik van gecertificeerd hout, zoals FSC-gecertificeerd hout, kan ook bijdragen aan een duurzame bouw.
 • Onderhoud en levensduur: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud om hun levensduur te verlengen. Dit kan onder andere bestaan uit het schoonmaken van het hout, het aanbrengen van beschermende oliën en het repareren van eventuele schade. Overweeg hoe vaak u bereid bent om onderhoud uit te voeren en kies uw houtsoort dienovereenkomstig.
 • Veiligheid en stabiliteit: Een stabiele en veilige constructie is cruciaal. Zorg ervoor dat de onderbouw van uw terras stevig is en bestand tegen het gewicht en de bewegingen. Voor dakterrassen is extra aandacht nodig voor de waterdichtheid en het gewicht dat de dakstructuur kan dragen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Een gids voor het laten bouwen van houten (dak)terrassen in Boxtel

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

 • Moderne en strakke ontwerpen: Strakke lijnen, minimalistische afwerkingen en geïntegreerde verlichting kunnen een moderne look geven aan uw houten terras. Denk aan het gebruik van donkergekleurd hardhout gecombineerd met roestvrijstalen elementen voor een eigentijdse uitstraling.
 • Landelijke en rustieke stijlen: Voor een meer rustieke sfeer kunt u kiezen voor ruwe, natuurlijke houtsoorten en combineren met plantenbakken en tuinmeubilair van hout. Dit creëert een gezellige, uitnodigende sfeer die perfect is voor landelijke tuinen.
 • Multi-level terrassen: Een multi-level terras kan een dynamisch en veelzijdig gebruik van uw buitenruimte mogelijk maken. Dit ontwerp is ideaal voor tuinen met een helling of voor het creëren van verschillende zones, zoals een eetgedeelte en een loungegedeelte.
 • Dakterrassen met uitzicht: Maximaliseer het uitzicht vanaf uw dakterras door gebruik te maken van glazen balustrades en ingebouwde zitplaatsen. Voeg comfortabele meubels en planten toe voor een groene oase in de stad.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Boxtel

Het kiezen van de juiste aannemer is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw houten terras of dakterras aan uw verwachtingen voldoet. Hier zijn vijf tips om de beste aannemer te vinden:

 • Vraag om aanbevelingen: Begin met het vragen van aanbevelingen aan vrienden, familie of buren die recentelijk een houten terras hebben laten aanleggen. Hun ervaringen kunnen waardevolle inzichten bieden en u helpen een betrouwbare aannemer te vinden.
 • Controleer recensies en referenties: Zoek online naar recensies van verschillende aannemers in Boxtel. Websites zoals Google Reviews en andere lokale platforms kunnen u een goed beeld geven van de reputatie en kwaliteit van het werk van een aannemer. Vraag de aannemer ook om referenties en neem contact op met eerdere klanten om hun ervaringen te horen.
 • Bekijk eerdere projecten: Vraag de aannemer om voorbeelden van eerdere projecten. Dit kan u een duidelijk beeld geven van hun stijl en de kwaliteit van hun werk. Een portfolio met foto's van eerdere terrassen en dakterrassen kan u helpen te bepalen of de aannemer aan uw verwachtingen voldoet.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere aannemers om een goed beeld te krijgen van de prijsverschillen. Let niet alleen op de kosten, maar ook op wat er precies in de offerte is opgenomen. Een gedetailleerde offerte kan u helpen begrijpen wat u voor uw geld krijgt en verrassingen tijdens het project voorkomen.
 • Controleer licenties en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer over de juiste licenties en verzekeringen beschikt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het werk legaal en veilig wordt uitgevoerd. Het beschermt u ook tegen aansprakelijkheid in geval van ongelukken of schade tijdens het project.

Door deze stappen te volgen, kunt u met vertrouwen een aannemer kiezen die uw houten terras of dakterras in Boxtel tot een succesvol project maakt.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Houtsoort: Duurdere houtsoorten zoals hardhout kunnen de kosten verhogen, maar bieden vaak een langere levensduur.
 • Grootte en ontwerp: Grotere terrassen en complexere ontwerpen zullen meer materiaal en arbeid vereisen.
 • Onderbouw en fundering: Afhankelijk van de locatie en de benodigde stabiliteit kan de onderbouw variëren in kosten.
 • Toegankelijkheid van de locatie: Moeilijk bereikbare locaties kunnen extra kosten met zich meebrengen voor transport en installatie.

Met deze gids bent u goed voorbereid om uw droom van een houten terras of dakterras in Boxtel werkelijkheid te maken. Of u nu kiest voor een modern ontwerp of een rustieke uitstraling, een goed gepland en aangelegd terras kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw huis en uw buitenruimte aanzienlijk verbeteren.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden